پوروهاب در این برنامه اهمیت احساس در شعر را مورد توجه قرار داد و در پاسخ به دلایل سرشار بودن اشعار خود از احساس و عاطفه اظهار کرد: احساس اساس شعر است و چنانچه شاعر از احساس بهرهمند نباشد، شاعر موفقی نخواهد بود.
شاعر «صدای سازِ باران» در ادامه لزوم بهرهگیری از تجربیات و نقطه نظرهای سازنده را مورد تاکید قرار داد و به کودکان و نوجوانان توصیه کرد تا از دیدگاههای صاحبنظران عرصه ادبیات استفاده کنند.
این شاعر و نویسنده گیلانی همچنین به تشریح نگاه سنتی و دیدگاههای امروزی پرداخت و افزود: در گذشته نظرات بهویژه نگاه کوچکترها کمتر مورد قبول و پذیرش قرار میگرفت و در واقع کمتر اجازه اظهارنظر به دیگران داده میشد، اما امروز فرصت ارزشمند استفاده از تمامی دیدگاهها وجود دارد.
پوروهاب در همین زمینه آثار خود را شاهد این امر دانست و گفت: تمامی 30 عنوان کتاب و 10 دفتر شعر که از من به چاپ رسیده، حاصل جویا شدن از نظر دیگران است و هیچ اثری وجود ندارد که در آن از نظرهای دیگران استفاده نکرده باشم.
شاعر مجموعه «سکوت خیس درختان» در ادامه به آغاز ورود خود به عرصه ادبیات بهویژه شعر پرداخت و اظهار کرد: این علاقه از کودکی در من وجود داشته، شعر و آواز از فعالیتهای مورد علاقهام بوده است و چون این حرکت در موسیقی ادامه پیدا نکرد، تمامی تلاشم معطوف به این بوده و هست که با شعر صدایم را به گوش مخاطبان برسانم.
وی در پایان به کودکان و نوجوانان توصیه کرد از نگاههای سازنده دیگران استفاده کنند و از شکست نترسند و همچنین با مطالعه گسترده و در سایه عشق و تلاش، بسترهای مناسب برای ارتقای قابلیتهای خود ایجاد کنند.
شاعر نیازمند آشنایی با فضاهای تازه است
علی پورحسن، مدیرکل کانون استان گیلان نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور این شاعر و نویسنده در گیلان گفت: یکی از اهدافی که باید مورد توجه قرار گیرد، شناخت و آگاهی از پیشینه و پیشینیان است.
وی همچنین به بزرگان شعر و ادبیات کشور در قبل و بعد از انقلاب اشاره و حضور چشمگیر شاعران گیلانی در حوزه دفاع مقدس را قابل تقدیر عنوان کرد.
پورحسن در ادامه سخنان خود به ارایه تعریفی از شاعر با بهرهگیری از چهار مقاله نظامی عروضی پرداخت و مطالعه گسترده، بهروزرسانی آگاهیها و آشنایی با فضاهای تازه را از اهدافی برشمرد که باید مدنظر کودکان، نوجوانان و دیگر فعالان عرصهی ادبیات قرار گیرد.
وی در عینحال به زبان روان و صمیمی پوروهاب در آثارش اشاره کرد و درباره کتاب «سکوت خیسِ درختان» گفت: نکته قابل توجه، عنوان کتاب است که دارای موسیقی است و در جذب مخاطب تاثیر فراوانی دارد.
پورحسن همچنین زبان ساده و ارایه تصاویر روشن را از دیگر ویژگیهای بارز این کتاب عنوان کرد.
بر این اساس، در این نشست، اعضای کانون به بیان پرسشها و ارایهی دیدگاههای خود درباره کتاب «سکوت خیسِ درختان» پرداختند که با پاسخهای شاعر این اثر همراه شد.
اجرای نمایش که به معرفی شخصیت و کتابهای مهمان برنامه میپرداخت، خوانش شعر از سوی میهمان برنامه و پخش نماهنگ از دیگر برنامههای هفتمین نشست ادبی «دو پنجره» در کانون گیلان بود.
گفتنی است طرح دو پنجره در طی سال در مراکز فرهنگی هنری کانون سراسر کشور برگزار میشود، اما در هفته کتاب حضور این نویسندگان و شاعران در بین بچهها پررنگتر است.
نظر شما