چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۰
زائری: انحصارگرایی در پوشش اخبار کتاب قابل دفاع نیست/ قدردانی معاون فرهنگی وزیر ارشاد از خبرنگاران کتاب و رسانه

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمد‌رضا زائری، مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره کتاب و رسانه با انتقاد از وجود نگاه انحصار‌گرایانه در عرصه رسانه‌ گفت: در حالی که وضعیت نشر کتاب مطلوب است، فعالیت رسانه‌های مرتبط با کتاب قابل دفاع نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره «کتاب و رسانه» سه‌‌شنبه (25 آبان‌ماه) با حضور دکتر سید عباس صالحی،‌ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید فرید قاسمی، پژوهشگر و پیشکسوت حوزه کتاب‌پژوهشی، مجید غلامی‌جلیسه، مدیر‌عامل موسسه خانه‌ کتاب، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمد‌رضا زائری، مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و افشین داور‌پناه، معاون فرهنگی موسسه خانه کتاب در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

 وجود نگاه انحصارطلبانه رسانه‌های مرتبط با کتاب
حجت‌الاسلام والمسلمین زائری ضمن گرامی‌داشت یاد مرحوم محمدرضا رستمی گفت: در حوزه عمومی، متاسفانه نگاه موجود و حاکم نگاه گزینش‌گرایانه و انحصارطلبانه است؛ وضعیتی که البته ارتباطی نیز با جناح‌ چپ و راست ندارد.
 
وی با اشاره به واکنش رسانه‌ها به درگذشت چهره‌های ادبی ادامه داد: توران پیر‌هادی از دنیا می‌رود و یک جریانی فرض را بر این می‌گیرد که اصلا چنین کسی وجود نداشته است؛ از سوی دیگر حمید‌ سبزواری از دنیا می‌رود و جناح مقابل طوری رفتار می‌کند که حمید سبزواری حضور نداشته است. جنس ما این‌گونه است و دلایل این نوع مواجهه باید از سوی کارشناسان بررسی شود.
 
زائری افزود: تجربه انتشار نشریه «کتاب هفته» در دوره استاد سید فرید قاسمی و دکتر یونس شکر‌خواه که با نگاه جامع و بدون ملاحظات و حسابگری همه را ببیند در فضای رسانه اندک است. انحصار‌طلبی که در خون ما جریان دارد مقوله‌ای است که اهل بیت با آن مقابله کرده‌اند.
 
تاکید آموزه‌های دینی بر نیاز مردم به یکدیگر
وی با اشاره به کلام امام سجاد(ع) در لزوم ارتباط مردم با یکدیگر اظهار‌ کرد: براساس آموزه‌‌ مکتب امام سجاد‌(ع)، امام صادق(ع) و مکتب اهل‌بیت‌ علیهم‌السلام همه مردم، از‌ جمله نویسندگان، ناشران، افکار و گرایش‌های مختلف به هم نیاز دارند. مردم، با هم معنا می‌یابند و کامل می‌شوند. اگر قرار باشد که فقط یک جریان و یک گروه انحصارا ظهور پیدا کند همه چیز به هم می‌ریزد؛ به‌عبارت دیگر نظم منطقی خلقت از بین می‌رود.
 
این فعال فرهنگی گفت: بازار نشر به هر نوع کتاب به‌غیر از اثری که موجب فسار می‌شود، نیاز دارد. به‌عنوان یک شهروند و علاقه‌مند به کتاب امید‌وارم همان‌طور که در موسسه خانه کتاب شاهد اتفاقات قابل توجهی هستیم در عرصه رسانه‌های فعال در حوزه کتاب نیز اتفاقات خوبی جریان پیدا کند.
 
زائری در بیان وضعیت نشر کتاب ادامه داد: هرچند انتظار و آرزو  داریم نشر در وضعیت مطلوب‌تری قرار بگیرد اما وضعیت فعلی، قابل دفاع است؛ اما وقتی پوشش اخبار نشر کتاب دچار انحصار‌گرایی است نمی‌توان از آن دفاع کرد. حوزه نگاهمان را محدود نکنیم؛ بنابراین امید‌واریم که رسانه‌های مرتبط با اخبار نشر، واقعیت‌ها را آنگونه که هست ببیند تا قابل دفاع باشند.

سپس سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی کوتاه ضمن گرامی‌داشت یاد مرحوم رضا رستمی، روزنامه‌نگار و نویسنده فقید عرصه نشر و رسانه از تلاش خبرنگاران حوزه کتاب و رسانه قدردانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها