کتابگردی مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر در کتابفروشیهای تهران / 10
کتابگردی سیدعباس صالحی در کتابفروشیهای قم
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین روز از هفته کتاب و در روز کتابگردی از بیش از 20 کتابفروشی شهر قم بازدید کرد و با مسئولان آنها به گفتوگو پرداخت.
در این بازدید سیدمحمود حسینی، مدیرعامل مجتمع ناشران قم، یدالله سعدی، مدیر انتشارات دلیل ما و جمعی از ناشران و کتابفروشان استان حضور داشتند.
معاون امور فرهنگی ارشاد در این کتابگردی ابتدا از کتابفروشیهای آیتالله مرعشی بازدید کرد. در ادامه نیز از انتشارات قائم آل علی (ناشر کتابهای آیتالله حسنزاده آملی)، کتابفروشی رضوی، قائم آلعلی، نشر اخلاق، انتشارات روحانی، کتابفروشی خانه کتاب، انتشارات توحید (ناشر کتابهای آیتالله سبحانی)، کلبه شروق، کتابفروشی انصاریان، کتابفروشی امام علی ابن ابیطالب (ناشر کتابهای آیتالله مکارم شیرازی)، بوستان کتاب و انتشارات دارالحدیث بازدید کرد.
صالحی در این بازدیدها درباره موضوعاتی همچون میزان فروش، استقبال از طرح «پاییزه کتاب» و مشکلات ناشران به گفتوگو با مسئولان کتابفروشیها پرداخت.
در ادامه این کتابگردی، صالحی به مجتمع ناشران قم رفت و از کتابفروشیهای دلیل ما، انتشارات حقایق اسلامی، انتشارات شفق، دفتر انتشارات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ارمغان طوبی، مطبوعات دینی، کومه، انتشارات سرور، بیدار، دارالکتاب اسلامی، کتاب آوا، نشر هاجر و فانوس اندیشه بازدید و با مسئولان این کتابفروشیها تبادل نظر کرد.
صالحی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره هدف از انجام طرح کتابگردی گفت: برای سومین سال متوالی است که طرح کتابگردی در هفته کتاب انجام میشود. این طرح با این نگاه پیشنهاد و اجرا شد که کتابفروشیها بهعنوان حلقه ارتباط میان پدیدآورندگان و مصرفکنندگان مورد توجه قرار گیرند.
وی با اشاره به جایگاه کتابفروشیها و نقش آنها در فرهنگ کشور اظهار کرد: کتابفروشیها در طول فضای فرهنگ مکتوب، یک نقطه اتصال بین اصحاب فرهنگ محسوب میشوند و در دو دهه اخیر به دلایل مختلف توجه به کتابفروشیها کاهش پیدا کرده بود. این حرکت قصد دارد تا بار دیگر کتابفروشیها را در مرکز عطف قرار دهد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در طول این سه سال برنامههایی به منظور توجه به کتابفروشیها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده و یکی از آنها موضوع معافیت مالیاتی کتابفروشان بود.
صالحی با اشاره به مذاکرات انجام شده با سازمان مالیاتی به منظور اجرای معافیت مالیاتی برای کتابفروشان گفت: براساس قانون معافیت مالیاتی، کتابفروشیهایی که دارای مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، از پرداخت مالیات معاف هستند؛ اما این قانون در برخی از کتابفروشها اجرا نمیشد و از اینرو با مذاکرات انجام شده در حال حاضر این قانون در کلیه استانها اجرایی شده و صرفا مواردی وجود دارند که در حال بررسی مشکل آنها هستیم.
وی درباره دومین اقدام وزارت فرهنگ و ارشاد برای توجه به کتابفروشیها عنوان کرد: اجرای طرح کتابفروشی به وسعت ایران، عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب دیگر برنامههایی هستند که در یکسال اخیر دنبال شده و در حال حاضر چهارمین دوره آن انجام میشود. در این طرح بین 20 تا 25 درصد تخفیف به مصرفکنندگان از سوی کتابفروشیها ارائه میشود و با استقبال خوبی مواجه شده است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: سومین اقدام این بود که امسال مقرر شد بُنهای کتابی که در نمایشگاههای استانی عرضه میشوند، صرفا به بازه زمانی نمایشگاه محدود نباشند و به مدت یک ماه پس از برگزاری نمایشگاه در کتابفروشیهای استان، قابل استفاده باشند. همچنین کتابفروشیهای استان نیز میتوانند نمایندگی ناشران را داشته باشند و از این طریق در نمایشگاههای استانی حضور داشته باشند تا از این طریق در ایام نمایشگاه منتفع شوند.
وی تاکید کرد: طرح کتابگردی یک طرح نمادین نیست، بلکه حرکتی است تا به کتابفروشیها توجه کنیم تا برخی از مشکلات حلقه وصل پدیدآورندگان و مصرفکنندگان کاهش یابد. با اجرای سه طرح عیدانه و تابستانه کتاب و طرح کتابفروشی به وسعت ایران، نزدیک به 15 میلیارد تومان به کتابفروشیها یارانه تعلق گرفته است.
صالحی گفت: صنعت نشر ما مانند دیگر صنعتها، نیازمند شناسایی نیازهای خود است تا از این طریق بتواند همسو با خواسته مصرفکنندگان به تولید آثار بپردازد. در طول چند بار اجرای این طرح، همواره کتابهای ادبیات مورد استقبال مصرفکنندگان بوده است و این نشان از ذائقه فرهنگی مردم دارد.
نظر شما