چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۴
ذوالقدر: توجه به کتاب و کتابخوانی یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی است

فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در آیین بازگشایی کتابخانه عمومی شهدای لواسانات، توجه به کتاب و کتابخوانی را یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی یک جامعه دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، با اتمام عملیات تعمیر و نوسازی،‌ کتابخانه عمومی شهدای لواسانات در شهرستان شمیرانات، عصر دیروز (15 آذر) برای خدمت‌رسانی به عموم مردم بازگشایی شد.

آیین بازگشایی این کتابخانه توسط عزیزالله یقین علی، پدر شهید و عضو کتابخانه عمومی شهدای لواسانات و با حضور سیده فاطمه ذوالقدر، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی، علی نیکنام، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، عزت‌الله خان محمدی، فرماندار شمیرانات، مهردخت وزیرپور، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین سید سعیدلواسانی، ‌امام جمعه شهرستان شمیرانات، فرید حمدحیدری، بخشدار لواسان، علی محسنی، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان شمیرانات، کتابداران و جمعی از مسئولان برگزار شد.

در ابتدای این آیین علی نیکنام گفت: کتابخانه لواسان از سال 1370 تاسیس شده و تاکنون تعمیرات جدی در این کتابخانه صورت نگرفته بود.

وی ضمن تشکر و قدردانی از حمایت‌های فرماندار و دیگر اعضای انجمن شهرستان و بخش، اعضای شورای شهر و شهردار که تلاش کردند و در جلسات انجمن پیگیر مسائل، مشکلات و بحث‌های این کتابخانه بودند، افزود: با تمامی این احوال ما در حوزه کتابخانه در این شهرستان آنچه باید و شایسته است نتوانستیم ادای وظیفه کنیم. ما در شهرستان شمیرانات هشت باب کتابخانه عمومی داریم که با توجه به جمعیت بین 400 تا 500 هزار نفری شهرستان این تعداد کتابخانه، جوابگوی نیازها در شهرستان نیست. از 52 روستا در شهرستان، فقط سه روستا دارای کتابخانه هستند که جا دارد برای بقیه روستاها فکری شود.

نیکنام ادامه داد: اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران تمام تلاش خود را جهت محقق شدن مصوبات انجمن می‌کند و در راستای خدمت‌رسانی به مردم در حوزه کتاب و کتابخوانی از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

در ادامه سیده فاطمه ذوالقدر نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در این آیین بیان کرد: حضور من از دو حیث واجب بود؛ اول این‌که در جمع مردم و مسئولان شهر باشم و دوم به‌عنوان نماینده تهران بزرگ در این امر بزرگ فرهنگی شرکت داشته باشم.

وی در ادامه ضمن تقدیر و تشکر از اداره‌کل کتابخانه های عمومی استان تهران گفت: جای بسی خوشحالی است که استمرار این فعالیت‌ها و بازگشایی کتابخانه‌ها، فقط مختص به گرامیداشت روز کتاب، کتابخوان و کتابدار نبوده و این امر نشان‌دهنده اهمیت دادن مسئولان و دست‌اندرکاران به کتاب و کتابخوانی است و این‌که تمام سعی و تلاششان را در این زمینه انجام دادند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: توجه به کتاب و کتابخوانی یکی از نشانه‌های توسعه‌یافتگی یک جامعه است. ما باید در این زمینه به عزیزانمان یاد دهیم که از کتاب دور نشوند و همیشه با کتاب دوست باشند تا بتوانیم سرانه کتاب و کتابخوانی را به سطح کشورهای توسعه‌یافته برسانیم.

ذوالقدر توجه به فرمایشات مقام رهبری (مدظله العالی) در بخش فرهنگ و به‌ویژه حوزه کتابخوانی را امری ضروری برشمرد و اظهار کرد: با توجه به جمعیت 500 هزار نفری این شهرستان، امیدواریم توجه خاصی به مسائل فرهنگی شود که این خود می‌تواند خیلی از معضلات و مشکلات اجتماعی را حل کند. امیدوارم بتوانیم با نظارت مستمر، کتابخانه‌های برتر را به عموم مردم معرفی کرده و کتابداران را در جهت پیشرفت و تلاش تشویق کنیم.

دینی که معجزه‌اش کتاب است مردمش هم باید کتابخوان باشند

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید لواسانی، امام جمعه بخش شمیرانات نیز در این آیین ضمن تشکر از مسئولانی که این کتابخانه را بازگشایی و به این شکل به ثمر رسانده‌اند، گفت: حق این است دینی که معجزه‌اش کتاب است (ذلک الکتاب) مردمش هم باید کتابخوان باشند. اگر ما بتوانیم مواردی که ناهنجار است را از یک نفر بگیریم و کتابخانه‌های ما از افراد کتابخوان پر شوند، یقین دارم دادگاه‌های ما خالی می‌شوند. کتاب فی نفسه ارزشمند است و ما باید نسبت به این امر و ارزش اهتمام ورزیم.

وی ترویج و گسترش فرهنگ کتاب و ایجاد کتابخانه‌های جدید را امری مهم دانست و افزود: باید کاری کنیم نوجوانان ما وارد این محیط‌ها شوند ما باید در مترو، تاکسی و مسافرت کتاب بخوانیم و فرهنگ کتابخوانی را گسترش دهیم.

امام جمعه بخش شمیرانات ادامه داد: مراکز مذهبی ما باید مراکز کتابخوانی باشند. باید کمک کرد تا نونهالان و میانسال‌های ما اهل کتاب و کتابخوانی شوند. بسیاری از جوانان ما به شبکه‌های مجازی معتاد هستند؛ کاش این جوان‌ها به کتاب معتاد می‌شدند. من امیدوارم نمایندکگان مجلس در جهت کیفی کمک کنند تا این امر ترویج شود.

لزوم قدردانی از افراد اندیشمند، اهل شعر و قلم 


عزت‌الله خان محمدی، فرماندار شمیرانات به‌عنوان دیگر سخنران این آیین اظهار کرد: مردم فرهیخته لواسانات افرادی دین‌باور و باادب هستند و در شان این مردم است که این اقدامات برای آن‌ها انجام شود. در بحث نهضت کتابخوانی مقام معظم رهبری از شخصیت‌های کم‌نظیری است که بیشترین اهتمام را در امر فرهنگ کتابخوانی دارند.

وی در ادامه توجه جدی به تکریم افراد اندیشمند، اهل قلم و شعر در شهرستان را امری ضروری برشمرد و گفت: ما از همین شهرستان بومی شروع و نسبت به معرفی و قدردانی افراد اندیشمند، اهل شعر و قلم برنامه‌ریزی کنیم در همین راستا نیز ما در انجمن شهرستان مصوب کردیم برنامه‌ای را با مناطق چهارگانه،هماهنگ کنیم که بنر و عکس نویسندگان را در سطح شهر چاپ و در میادین، مساجد و مصلای نماز جمعه جهت تبلیغ نصب کنیم.
 
فرماندار شمیرانات افزود: در بحث توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در انجمن شهرستان، بحث «نیم» را مصوب کرده و مقرر شد تا این سهم در سبد کتابخانه قرار بگیرد و عزیزان دهیاری که بیشترین همت را برای ایجاد زمینه سخت‌افزاری داشته‌اند، تقدیر و تشکر شوند.

ارزیابی کتابخانه‌ها و کتابداران

سخنران پایانی این آیین، مهردخت وزیرپور، مشاور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود که ضمن تشکر از تمامی کتابداران زحمتکش که همیشه خدمات ارزشمندی را برای جامعه و مردم داشته‌اند، بیان کرد: ما امسال همزمان با آیین گرامیداشت روز کتاب در تالار وحدت، تمامی کتابخانه‌ها و کتابداران را ارزیابی و امتیاز داده‌ایم؛ امتیاز برای برتر بودن کتابدار، امتیاز برای نماینده کتابخانه، اعضای آن‌ها و کسانی که بیشترین کتاب را در کتابخانه خوانده‌اند و با اهدای لوح از آن‌ها قدردانی کرده‌ایم.

در پایان این برنامه مسئولان در جشن امضای یادبود کتابخانه شرکت کردند و با نگارش یادداشتی از خود، مطالب ارزنده‌ای را به یادگار گذاشتند.

گفتنی است این کتابخانه با داشتن بخش‌های مرجع، کودک و سالن مطالعه در شهرستان شمیرانات، آماده خدمات کتابخانه‌ای به شهروندان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها