دو رمان جدید به نامهای «ستارهها را بشمار» و «عروس دریایی» در نشر افق برای نوجوانان منتشر شد.
«ستارهها را بشمار» رمانی است به قلم لوئیس لوری که پروین علیپور آن را ترجمه کرده است و «مصایب یهودیان دانمارک» در زمان اشغال نازیها و روایت زندگی پرهیجان «آنهمری» دختر نوجوان ساکن کوپنهاگ و دوستش «اِلِن» را به تصویر میکشد. زندگیای که زیر سایه اشغال آلمان نازی و برخورد با یهودیان دانمارک، رنگ سیاهی و ترس به خود گرفته است.
در این رمان، آنه مری و دوست صمیمیاش الِن در زمان جنگ، تمام فکر و ذکرشان مدرسه، کمبود مواد غذایی و سربازان آلمان نازی است که آرامش شهر کوچکشان را بر هم زدهاند. نازیها دست بردار نیستند و یهودیان دانمارک ناچارند مخفیانه وطنشان را ترک کنند. در این میان آنهمری به مأموریتی خطرناک میرود تا دوستش را نجات دهد.
در خلال این داستان، با بخشی از تاریخ اروپا و اشغال کشورهای اسکاندیناوی از سوی هیلتر و نیز زندگی یهودیان در این دوران آشنا میشویم. دورانی که بخشی از مقاومت مردمی، به طور مخفیانه، از دل همین خانوادهها شکل میگیرد و بارقههای امید را در دل مردم زنده نگهمیدارند.
خانواده «آنه مری» نیز هرکدام به نوعی درگیر این فضاها هستند، خواهر بزرگش که در تصادفی جان باخته و نامزد خواهرش، حالا به دلایل امنیتی، مخفیانه به دیدار آنها میآید، پدری که راوی روزهای خوش گذشته است و علیه فراموشی میجنگد و مادر صبوری که باید حواسش به خانواده، همسایهها و آشنایان باشد. در این میان، دو دختر جسور، باید به ماموریتی بروند، ماموریتی که به قیمت جانشان میتواند باشد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «گوش میداد و میدانست مادرش درباره چه چیزی صحبت میکند. روزنامه دُفری دَنسک روزنامهای غیرقانونی بود که پیتر نیلسِن هرازگاهی برایشان میآورد؛ در حالی که آن را به دقت تا زده و لای کتابها و کاغذهای معمولی مخفی کرده بود. مامان همیشه روزنامه را پس از آنکه خودش و بابا میخواندند، میسوزاند. ولی آنه مری بعضی شبها صدای مامان و بابا را میشنید که دربارهی خبرهایی که آن روزنامه نوشته بود صحبت میکردند؛ خبرهایی در مورد خرابکاری علیه نازیها، بمبگذاری در کارخانههای تولید ابزار جنگی و از بین بردن خط آهنها برای جلولگیری از حمل و نقل کالا.
آنهمری میدانست «نهضت مقاومت» یعنی چه. یک بار که این اصطلاح به گوشش خورده بود، از بابا پرسیده و او برایش توضیح داده بود. اعضای نهضت مقاومت دانمارکی بودند، اما کسی آنها را نمیشناخت، برای اینکه فعالتیشان خیلی سری بود. آنها مصمم بودند از هر راهی که میتوانند به نازیها لطمه بزنند. بنابراین، به کامیونها و اتومبیلها آسیب میرساندند و کارخانههایشان را با بمب منفجر میکردند. آنها بسیار بیباک بودند. البته گاهی هم به دام میافتادند و کشته میشدند...»
لوئیس لوری، نویسنده آمریکایی، بیش از سی رمان برای نوجوانان نوشته است. خانم لوری برای رمانهای ستارهها را بشمار و بخشنده، مدال طلای نیوبری گرفته است. همچنین «ستارهها را بشمار» به انتخاب انجمن کتابداران آمریکا و مجلهی اسکول لایبرری کتاب برگزیده سال شد.
«ستارهها را بشمار» یکصد و نهمین شماره از مجموعه رمان نوجوان نشر افق است که در قالب 144 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 75 هزار ریال منتشر شده است.
رمان «عروس دریایی» نوشته الی بنجامین، یکصد و هشتاد و هشتمین شماره از مجموعه رمان نوجوان نشر افق است که کیوان عبیدی آشتیانی آن را ترجمه کرده است. در این رمان ماجرای دختری به نام «سوزی» بیان میشود که بهترین دوستش «فرنی» را از دست داده است. فرنی در دریا غرق شده، در حالی که همه میدانند بهترین شناگر مدرسه بوده است. سوزی نمیتواند این حادثه را بپذیرد و پذیرش جریان زمانی برایش مشکلتر میشود که به آخرین روزهای دوستیشان و دلخوری فرنی فکر میکند و این سوال بریش مطرح میشود که آیا ممکن است مرگ بهترین دوستش علت دیگری داشته باشد که همه از آن بیخبرند؟
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «پلکهایم را روی هم فشار دادم و چشمهایم را بستم. چند ثانیه، در آن تاریکی، آرام شدم. اما بعد تصویری توی سرم آمد که تصویر خوبی نبود. تصور کردم مخزن آب شکسته و ماهیها و کوسههای کوچک پخش زمین شدهاند. و بعد فکر کردم این موجودات چقدر میتوانند دوام بیاورند و در هوای آزاد غرق نشوند.
طولی نمیکشید که دنیا برایشان سرد میشد و جیغ میزدند. و بعد برای همیشه از نفس میافتادند.
چشمهایم را باز کردم.
بعضی وقتها آدم بدجوری دلش میخواهد همه چیز تغییر کند انگار حتی طاقت ایستادن در یک اتاق واقعی با چیزهای واقعی را ندارد.
در گوشهای، علامتی اشاره به طبقه پایین میکرد که محل نمایش عروسهای دریایی بود. از پلهها پاین رفتم، بعد برگشتم ببینم آیا کسی مواجه رفتنم هست یا نه؟ دلین به اوبری آب پاشید و اوبری دوباره جیغ کوتاهی زد. یکی از نگهبانها با اخم به طرفشان رفت.
هیچکس متوجه من نبود؛ حتی با آن بلوز مخصوص و حتی با آن موهای فرفری...»
اَلی بنجامین در خانهای بسیار قدیمی در حومه نیویورک بزرگ شد، بیشتر دوران کودکیاش را در طبیعت گذراند و عاشق بازی با حشرات و قورباغهها بود. او که عضو انجمن نویسندگان نیوانگلند است، به خاطر نگارش رمان عروس دریایی در سال 2015 جوایز ای.بی.وایت و کتاب زمین سبز را از آن خود کرد و از سوی مجلهی اسکول لایبرری و پابلیشرز ویکلی برگزیده شد.
نشر افق رمان «عروس دریایی» را در قالب 264 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 130 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما