رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با «ایبنا» مطرح کرد
واگذاری نمایشگاه کتاب به ناشران، گامی برای خلاصی اقتصاد نشر از حمایت دولتهاست
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، ریلگذاری نشر کشور به سمت اقتصاد متکی به خود را از جمله فواید واسپاری امور نشر به تشکلهای خصوصی برشمرد و گفت: دولت باید برای موفقیت امر واسپاری، به تشکیل اتحادیه صنفی در سراسر کشور اهتمام ورزد.
وی با اشاره به فواید واسپاری امور حوزه نشر بهویژه نمایشگاه کتاب تهران به تشکلهای صنفی، توضیح داد: بدون تردید در هر دوره و با تغییر دولت، مدیران دولتی اعم از وزراء تا مقامات پاییندستی میآیند و میروند. در این میان واسپاری امور مربوط به نشر به بخش خصوصی با توجه به دغدغههایی که اهالی نشر دارند، باعث ایجاد انگیزهای مضاعف در ناشران، کتابفروشان، موزعان و ... میشود تا مسائل را با دقت بیشتری رسیدگی کنند و برای رسیدن به وضعیت پایدارتری بکوشند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادامه داد: نمونه بارز موفق بودن طرح واسپاری امور به تشکلهای نشر، اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان است که تمام امور نشر آلمان اعم از نمایشگاه کتاب فرانکفورت را زیر نظر دارد.
وی بیان کرد: واسپاری امور مربوط به حوزه نشر به بخش خصوصی بدون تردید میتواند ریلگذاری نشر کشور را به سمتی هدایت کند که نشر کشور دارای اقتصادی متکی به خود و بدون نیاز به حمایتهای دولت، شود و شرایط بهگونهای فراهم شود تا نشر کشور روی پای خود بایستد و تسهیل کتابخوانی را موجب شود.
آموزگار درباره چالشهایی که در مسیر این فرایند وجود دارد، اظهار کرد: امر واسپاری امور حوزه نشر به تشکلهای صنفی با دو مشکل مواجه است؛ در وهله نخست، مخالفتها و مقاومتهایی که در بدنه دولت نسبت به این امر ملاحظه میشود و در وهله دوم، پراکندگی تشکلهای نشر، از جمله دلایل جدی برای ناتمام ماندن پروژه واسپاری است.
وی توضیح داد: دولت برای واسپاری امور نمایشگاه کتاب تهران به تشکلهای صنفی باید موانع بر سر راه ایجاد نهاد صنفی در سراسر کشور را رفع کند. نهاد صنفی نهادی مدنی، عمومی، غیردولتی و غیرانتفاعی است که به موجب قوانین، مصداق بارز آن اتحادیههای صنفی است.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادامه داد: یکی از نمودهای فاصله سهبرابری تهران با سایر مناطق کشور، وجود اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با 58 سال سابقه رسمی و بیش از هزار و دویست عضو است در حالیکه در سایر مناطق کشور تنها یک اتحادیه ناشران و کتابفروشان وجود دارد و آن هم در شهر قم به فعالیت اشتغال دارد. سایر نهادهای صنفی مانند مؤسسات انتشاراتیها اعم از نشر و کتابفروشی در سایر مناطق کشور، یا تحت پوشش اتحادیههای نوشتافزار و یا اتحادیههای همگن هستند.
آموزگار ادامه داد: بدون تردید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صورتی که مصمم به واسپاری امور به بخش خصوصی و تشکلهای مربوطه به شرحی که گفته شده است، باشد، باید نسبت به تشکیل اتحادیه صنفی در سایر مناطق کشور اهتمام ورزد به نحوی که مسیر برای ایجاد تشکیلات سراسری نشر و کتاب هموار شود.
وی توضیح داد: بدون تشکیلات واحد سراسری نشر و کتاب امر واسپاری امور مربوط به نشر بهویژه نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی، ابتر خواهند ماند.
نظر شما