چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۱
انتشار سه کتاب جدید شعر

کتاب «اندوهان» سروده مرتضی لطفی، «عشق بدون عوارض جانبی» سروده نیما باغبان و «ما همیشه سه نفر بودیم» سروده مجتبی مرادی آثاری است که به تازگی وارد بازار نشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشر شانی دو مجموعه شعر جدید با نام‌های «اندوهان»، سروده مرتضی لطفی و «عشق بدون عوارض جانبی»، سروده نیما باغبان را منتشر کرده است. همچنین کتاب «ما همیشه سه نفر بودیم»، اثر مجتبی مرادی دیگر اثری است که طی روزهای گذشته توسط انتشارات اریش راهی بازار نشر شده است.
 
«اندوهان»‌

کتاب «اندوهان»‌، مجموعه غزل مرتضی لطفی از 39 غزل عاشقانه تشکیل شده است.

حسین جنتی، غزل‌سرا در توضیحی درباره این اثر به ایبنا گفت: اساساً از پسِ این همه شاهکار ادبیِ باقی‌مانده از دورانِ کلاسیکِ شعر فارسی و بعد از آن آثارِ معدود شاعرانِ معاصر، پیدا کردنِ یک غزلِ درخورِ توجه‌، بسیار دشوار است چه رسد به یافتن و معرفی یک کتابِ غزل! با این وجود و با همین داشته‌های اندک هنوز هم می‌توان در میانِ انبوهِ کتاب‌های چاپ شده (که تنها هنرشان تُنُک کردنِ جنگل‌های بینواست!) هر از گاهی مجموعه‌ای یافت و سینه‌ای صاف کرد و بلند گفت: یافتم!

وی ادامه داد:‌ من به‌عنوان کسی که حالا بیست سال است شاگردی می‌کنم مجموعه غزلِ «اندوهان»، سروده شاعر خوش ذوقِ هم‌روزگارم، مرتضی لطفی را بی مداهنه این‌گونه یافتم. لطفی به برکت هوشِ سرشار و ذوقِ تمیز و مطالعه پیوسته و دقت در دواوین قدیم و جدید، شاعر خوبی است، کتاب اندوهان با غزل‌های استوار و زبانِ سخت، یادآورِ شکوهِ غزلِ فارسی و نوید بخشِ حیاتِ مبارکِ این قالبِ کهن است.
 
این شاعر با اشاره به ویژگی‌های مجموعه شعر «اندوهان»‌ اظهار کرد: این کتاب از منظرِ زبان در وضعیت بینابینی است؛ نه آنقدر کهن که مخاطبِ راحت طلب را فراری دهد و نه آنقدر نو که زبان یله باشد و بی‌نمک! مضمون‌یابی قوی و ظرافت در بیان به‌علاوه  طنزِ غافلگیرانه لطفی در غزل‌سرایی و همچنین پرداختن به جامعه از او شاعرِ قابل اعتنایی ساخته که اهلِ انصاف را مجاب می‌کند که از او و شعرش به آسانی نگذرد.

کتاب «اندوهان»‌، مجموعه شعر مرتضی لطفی در 84 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به‌بهای 8 هزار و 300 تومان توسط نشر شانی منتشر شده است.
 
«عشق بدون عوارض جانبی»

کتاب «عشق بدون عوارض جانبی»، سروده نیما باغبان، مجموعه‌ای از 47 شعر بلند و کوتاه در قالب آزاد است. ویراستاری این کتاب بر عهده دکتر لیلا کردبچه از شاعران و منتقدان به نام شعر معاصر بوده است.

پنج شعر از این مجموعه در آذرماه 1395 در دومین جشنواره شعر نیاوران مقام نخست شعر سپید را کسب کرد. همچنین این کتاب دومین مجموعه شعر مولف است. مجموعه قبلی او «پاپیون» نام داشت.
 
در معرفی این شاعر جوان باید گفت: نیما باغبان از اواخر سال 89 در حوزه شعر سپید فعالیتش را آغاز کرد. او ساکن شیراز است، به همین دلیل بیشتر اهالی شعر جنوب کشور با او آشنا هستند و شاید برای شاعران تهرانی نامی آشنا نباشد. او سعی بر این دارد که به موضوعات اجتماعی و دغدغه‌های مردم با دیدی عاشقانه بپردازد، حالا این دغدغه حتی می‌تواند یک بیماری باشد. در کل او سعی می‌کند که به واسطه تصویرسازی‌های متفاوت، خودش را از دیگر شاعران متمایز کند.

در مجموعه «عشق بدون عوارض جانبی»، شاعر تقریباً از تمامی ساختارهای مرسوم شعر سپید استفاده کرده است تا به کل کتاب تنوع ببخشد؛ البته با توجه به علاقه مردم به شعرهای کوتاه در دهه 90، شاید 70 درصد شعرها کوتاه است.

کتاب «عشق بدون عوارض جانبی»، سروده نیما باغبان در 72صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به‌بهای 8 هزار و 300 تومان توسط نشر شانی منتشر شده است.
  
«ما همیشه سه نفر بودیم»

کتاب «ما همیشه سه نفر بودیم»، اثر مجتبی مرادی، مجموعه‌ای عاشقانه از 64 شعر سپید کوتاه و بلند است که با زبانی ساده و بیانی لطیف، عشق، زن و عشق به زن را می‌ستاید.

تمام اشعار در فضای یکسانی سروده شده‌اند که از عشق سرشار است؛ شعرهای این دفتر، لبریز از نور و امیدند و فضای سرد، تاریک و مأیوسی ندارند که این یکی از ویژگی‌های تمایزبخش این مجموعه‌ با بیشتر اشعار عاشقانه‌‌ معاصر است.

مجتبی مرادی در توضیح این کتاب به ایبنا گفت: کتاب «ما همیشه سه نفر بودیم»، گونه‌ای مهربانی، مهرآمیزی و مهرآموزی است که از جان آدمی شیفته برخاسته و برای نشستن در جان دیگری راهی جز نوشتن نیافته است. ستایش هستی است و مست شدن از معنای عمیق هستی که چون زنی در آینه پدیدار می‌‌شود، چراکه به نظرم اگر زن نبود، آفرینش را آفرین‌بادی هم نبود.

وی ادامه داد:‌ شعرهای این مجموعه تمرین سجده کردن در پیشگاه مادران‌مان و تعظیم کردن پیش روی دلبران‌مان است. پیغامی است که مخاطب را به صلح و صلاح و مصلحت می‌‌خواند. این کتاب زوری برای درخشیدن در پهنه‌ ادب پارسی ندارد؛ نوری عاریتی است که از خورشید زن گرفته شده و قطره را میل پیوستن به دریاست.
 
مجموعه‌ شعر «ما همیشه سه نفر بودیم» اثر مجتبی مرادی در 84 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به‌بهای 8 هزار تومان توسط انتشارات اریش منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها