دفتر پژوهشهای فرهنگی به تازگی کتاب «خُتَن و زبان خُتَنی» اثر دکتر مجید طامه، پژوهشگر گروه زبانها و گویشهای ایرانی فرهنگستان زبان و ادب فارسی را راهی بازار نشر کرد.
این زبان پایه و مایه وحدت تاریخی زبانهای ایرانی به شمار میرود و تمام زبانهای ایرانی در جریان تطور این زبان اصلی و مشترک پدید آمدهاند. در مجموع، جریان تطور زبان ایرانی آغازین و به وجود آمدن خانواده زبانهای ایرانی را از این زبان میتوان در سه دوره باستان و میانه و نو بررسی کرد.
این کتاب در چهار فصل با نامهای «خُتَن در دوران باستان و در دوران اسلامی»، «زبان خُتَنی»، «دستور زبان خُتَنی» و «متون و ادبیات خُتَنی» نگارش شده است. در مجموعه حاضر کوشش بر آن بوده است که دیدی کلی درباره ختن و تاریخ آن، از دوران باستان تا معاصر، به دست داده شود و کلیاتی در باب زبان ایرانی ختنی و ادبیات بسیار غنی آن و همچنین مهمترین منابع این حوزه ارائه شود.
مجید طامه در سال 1358 در تهران به دنیا آمد. در رشته فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران دکتری گرفت و اکنون پژوهشگر فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او در حوزه فرهنگ و زبانهای باستانی ایران تحقیق و تدریس میکند و دارای مقالات و ترجمههایی در این حوزه است که از میان آن میتوان به «مقالاتی چند درباره اوستا» و «روابط تجاری ایران و هند در دوران باستان واَپستاک» اشاره کرد.
کتاب «خُتَن و زبان خُتَنی» اثر دکتر مجید طامه در 130 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهبهای 10 هزار تومان از سوی دفتر پژوهشهای فرهنگی منتشر شده است.
نظر شما