کتاب «ادبیات داستانی جنگ درایران» در چهارمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب کاشان در بخش جنبی نمایشگاه رونمایی شد.
نویسنده این کتاب که عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی است در مراسم رونمایی از کتابش اظهار کرد: برای نوشتن اثری با موضوع ادبیات جنگ باید تعریفی از جنگ داشته باشیم. تعریف ادبیات جنگ با تعیین مبانی تاریخی، جغرافیایی و سیاسی موجود باید صورت گیرد تا تمامی امور و کارها در این حوزه را در خود داشته باشد.
مهدی سعیدی گفت: نویسندگان دانشگاهی در مقالهها و پایاننامههایشان، نویسندگان، ناشران مستقل، جامعه روشنفکری و گروههای وابسته به نهادها و متولیان فرهنگی مانند حوزه هنری سه گروهی هستند که درباره ادبیات جنگ نوشتهاند.
در ادامه این نشست احمد ابوالفتحی، نویسنده و منتقد ادبی درباره این کتاب گفت: در «ادبیات داستانی جنگ» با عناوین، نامها و اصطلاحات متنوعی مانند ادبیات پایداری و مقاومت مواجه هستیم که هر نویسنده را در دایرهای قرار داده که وی را محدود کرده و باعث شده ایدئولوژی مشخصی نداشته باشند.
این نویسنده و منتقد ادبیات در نقد و بررسی این کتاب اظهار کرد: از ابتدای سال 90 یک بازخوانی در رمانهای جنگ در آثار پژوهشی داریم که نشان میدهد از یک بازهای گذشتیم و وارد بازه دیگری شدهایم. نویسنده در کتاب ادبیات داستانی جنگ در ایران با تعریف مشخصی از مساله جنگ کتابش را آغاز میکند و ادبیات رایج در ادبیات جنگ را بر اساس تعریفی از بیرون به درون انجام میدهد که یک روش علمی است.
وی با بیان این که کارکردهای پژوهشی دارای کارکردهای اجتماعی نیز است، افزود: در زمانهای هستیم که به سوی نفی دوگانههای تقابلی حرکت میکنیم تا وحدتی را در ساحت اجتماعی جامعه حاکم کنیم که بر اساس این مبنا از سال 90 به یک تعریف متعادلی از ادبیات پایداری رسیدهایم.
دومین نمایشگاه کتاب کاشان 18 بهمن به کارخود پایان میدهد.
نظر شما