دوشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۰
بیطرفان: صنعت چاپ را باید به عنوان یک صنعت استراتژیک به رسمیت شناخت

رئیس انجمن علوم و فناوری چاپ در آیین دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ گفت: از تمامی دست‌اندرکاران و کارشناسان حوزه چاپ خواستارم که صنعت چاپ را به عنوان یک صنعت استراتژیک و راهبردی به رسمیت بشناسند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ امروز دوشنبه (2 اسفندماه) در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت چاپ برگزار شد.
 
محمد بیطرفان، رئیس انجمن علوم و فناوری چاپ در این مراسم اظهار کرد: یکی از افتخارات انجمن این است که با همکاری کمیسیون ملی یونسکو یک روز را به عنوان روز جهانی چاپ به ثبت برساند.
 
وی ادامه داد: 4 مأموریت اصلی یونسکو خدمت به توسعه علم، آموزش، فناوری و ارتباطات است. از این رو بنده از تمامی کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت چاپ خواستارم که صنعت چاپ را به عنوان یک صنعت استراتژیک و راهبردی به رسمیت بشناسند.
 
وی افزود: جا دارد اینجا از سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی و تشکر کنم چرا که با امضای تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صنعت، معدن و تجارت زمینه انتقال بخش صنعتی و تکنولوژی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت را فراهم کرد.
 
رئیس انجمن علوم و فناوری چاپ اظهار کرد: با توج به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نامگذاری شده است جا دارد در راستای بومی‌سازی صنعت چاپ که بیش از 80 درصد آن وابسته به خارج از کشور است، گام برداریم.
 
وی بیان کرد: از متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مطالبه جامعه علمی کشور را خواستارم که دفتر امور چاپ به ویژه معاونت آموزشی و پژوهشی گزارش عملکردهای این معاونت را ارایه دهند تا در اختیار جامعه صنعت چاپ قرار بگیرد.
 
بیطرفان توضیح داد: ما امروز نیاز به نوسازی صنعت چاپ داریم نیاز داریم به جای واردات محصولات چاپی تسهیلات ویژه در اختیار سرمایه‌گذاران این صنعت قرار بگیرد تا فناوری‌های نوین صنعت چاپ وارد کشور شوند و از خروج ارز جلوگیری شود و به برون‌گرایی صنعت چاپ کمک شود.
 
وی بیان کرد: جا دارد از صنعتگران بخواهم همان‌طور که در راستای برندسازی مجموعه‌خودشان گام برمی‌دارند به سمت برندسازی صنعت چاپ نیز گام بردارند. ما باید صنعت چاپ را به جامعه علمی، دولت و مجلس بشناسانیم.
 
در بخش دیگر این مراسم سعدالله نصیری، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اظهار کرد: انسان است که فرهنگ‌ساز است و تولید علم می‌کند و برای اینکه به عدالت و امنیت برسیم باید به این امور به طور درست و جدی بپردازیم یعنی آموزش درست بدهیم؛ اگر در دنیا همین یک امر به درستی انجام شود این همه جنگ‌ها و خونریزی‌ها پایان می‌یابد.
 
وی با بیان اینکه آموزش و فرهنگ و علم سه امر اساسی برای توسعه پایدار است، گفت: بگذریم از اینکه صنعت چاپ اشتغال‌آفرین است، صنعت چاپ یکی از ابزار آموزش، و شاخص توسعه پایدار محسوب می‌شود.
 
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: صنعت چاپ خود یک میراث فرهنگی است. صنعت چاپ انقلاب عظیمی در حوزه‌های مختلف از جمله کتاب ایجاد کرده است و باید به این امر به ویژه از وجه پژوهشی پرداخته شود.
 
در پایان این مراسم از کتاب «برنامه‌ریزی استراتژیک» در صنعت چاپ رونمایی شد و از زینال‌زاده، پیشکسوت هنر و چاپ تقدیر به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها