عبدالرحمان عالم، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ترجمه کتاب «سیاست جهانی» را روانه بازار کتاب کرد.
وی با برشمردن عنوان فصلهای کتاب افزود: «شناخت سیاست جهانی»، «زمینه تاریخی»، «نظریههای سیاست جهانی»، «اقتصاد در عصر جهانی»، «دولت و سیاست خارجی در عصر جهانی»، «جامعه در عصر جهانی»، «ملت در عصر جهانی»، «هویت، فرهنگ و چالشها با غرب»، «قدرت و نظم جهانی سده 21»، «جنگ و صلح» برخی از سرفصلهای کتاب را تشکیل میدهند.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: بعضی دیگر از سرفصلهای کتاب عبارتند از «تکثیر سلاح هستهای و خلعسلاح»، «تروریسم»، «حقوق بشر و مداخله بشردوستانه»، «حقوق بینالملل»، «فقر و توسعه»، «مسائل زیست محیطی جهانی»، «جنیست در سیاست جهانی»، «سازمان بینالمللی و سازمان مللمتحد»، «حکومتورزی جهانی و سیستم برتون وودز»، «منطقهگرایی و سیاست جهانی» و «تصوراتی از آینده جهانی».
عالم بیان کرد: «سیاست جهانی» کتابی است که شناختی از سیاست جهانی درباره اقتصاد، سیاست خارجی، حقوق بشر و محیط زیست و مسائلی دیگر ارائه میکند. از جمله اینکه، دولتها در عرصه جهانی چه سیاستهایی را عرضه میکنند، ضمن اینکه جایگاه ملت، جریان ناسیونالیسم و تضادهایی که در عرصه بینالملل با مطرح شدن سیاست جهانی وجود دارد، چالشها و تضاد با غرب به لحاظ فکری و فرهنگی را شرح میدهد.
وی در رابطه با تاثیر جهانی شدن بر ناسیونالیست اظهار کرد: یکی از مسائلی که در جهانی شدن مطرح است و بعضی معتقدند تعارضی را به وجود خواهد آورد، مساله ناسیونالیست است اما در مقابل برخی دیگر بر این نظر هستند که جهانی شدن به از میان بردن دولتها نمیانجامد بلکه مرحلهای از روابط بینالمللی در چارچوب نهادهای جدید است و در واقع مسائل جدیدی است که در عرصه جهانی شدن به وجود آمده است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به رابطه مسائل زیستمحیطی و جهانی شدن عنوان کرد: جنبشهایی که برای حفظ محیط زیست به وجود آمده و همچنین تغییرات آب و هوایی مورد بحث قرار میگیرد و راهحلهایی نیز پیشنهاد میکند از جمله اینکه امنیت منابع را در سطح جهانی چگونه میتوان حفظ کند.
کتاب سیاست جهانی شدن تالیف اندرو هیوود ترجمه دکتر عبدالرحمان عالم در 704 صفحه و به بهای 43هزار تومان از سوی نشر قومس روانه بازار کتاب شد.
نظر شما