کتاب «آدمی دیگر؛ قدرت حال» بیان امروزینه همان حکمت و خرد جاویدانی است که بزرگان معرفت در طی اعصار و قرون بدان اشارت ورزیدهاند، کسانی همچون مولانا در فرهنگ ما.
در بخشی از مقدمه کتاب از زبان نویسنده میخوانیم: «این کتاب تا آن جا که لفظ قادر به بیان مقصود است، حاوی اصل و چکیده راهنماییهایم به افراد و گروههای علاقهمند به سلوک معنوی و باطنی طی ده سال گذشته در اروپا و آمریکایی شمالی است.
کتاب حاضر در شکل کنونیاش در پاسخ به پرسشهایی شکل گرفت که افراد در سمینارها، کلاسها و جلسات مشاوره خصوصی ـ اغلب فی المجلس ـ میپرسیدند و من شکل پرسش و پاسخ را در کتاب حفظ کردم. من در این کلاسها و جلسات تقریباً به اندازه پرسش کنندگان آموختهام و به دست آوردهام. پارهای از پرسشها و پاسخها را لفظ به لفظ در کتاب آوردهام.
برخی دیگر را که عام بودند، یعنی پرسشهایی را که مکرر پرسیده میشدند به صورت یک پرسش واحد درآوردم و جوهر پاسخهای متفاوتی را که به آنها میدادم استخراج کردم و به صورت یک پاسخ واحد درآوردم. پارهای وقتها، در هنگام نوشتن کتاب، پاسخ به کلی جدیدی به ظهور میرسید که عمیقتر و پربصیرتتر از پاسخهای شفاهیام بود. تعدادی پرسش هم ویراستار کتاب برای وضوح برخی نکات به متن افزود. از ابتدا تا انتهای کتاب گفتوگوها در دو سطح کاملا متفاوت در نوسان است.»
نویسنده تاکید میکند که کتاب را فقط با ذهنتان نخوانید. در موقع خواندن مراقب «پاسخهای حسی» خود و احساس بازشناسی چیزی در عمق درونتان باشید. من قادر نیستم حقیقت معنویای را بی آن که شما در عمق درونتان از آن بی خبر باشید برای شما بیان کنم. تمام کاری که از من ساخته است به یاد آوردن و بیدار کردن فراموش شدههاست. در آن صورت دانش زنده و در حال یعنی دانشی کهن و در عین حال همواره نو، فعال میشود و از تک تک سلولهای جسمتان آزاد و رها میشود.
نویسنده کتاب اضافه میکند: «در اغلب اوقات کوشیدهام واژهای را به کار گیرم که به زبان عموم تعلق دارد و هدفم دسترسی به طیف گستردهتری از خوانندگان بوده است. این کتاب باز گفت امروزینه همان یگانه تعلیم معنوی همیشگی، یعنی ذات و سرشت همه خرد جاویدان یا حکمت خالده است. این کتاب از منابع بیرونی اخذ نشده، بلکه محصول یگانه منبع راستین درونی است؛ و اگر میبینید برخی وقتها سخنانم شدت وحدت پیدا میکنند، برای عبور از میان لایههای سنگین مقاومت فکری و رسیدن به جایگاهی در درون شماست که در آن جا همان چیزی را که من میدانم شما هم میدانید، جایی که حقیقت موقعی که شنیده میشود مورد تشخیص قرار میگیرد. در آن جا با احساسی از تعالی و سرزندگی پرحدت روبرو میشوید، چرا که چیزی از درونتان میگوید: آری میدانم که این صادق است.»
این کتاب بیان امروزینه همان حکمت و خرد جاویدانی است که بزرگان معرفت در طی اعصار و قرون بدان اشارت ورزیدهاند، کسانی همچون مولانا در فرهنگ ما. اکهارت مبلَغ هیچ مرام و آئینی نیست و تمام سعیاش بیدار کردن ما از خطایی ذهنی است که از دل آن رنج و جهل زاییده میشود: همان خطایی که انیشتین از آن به عنوان «خطای باصره آگاهی» یاد کرد و مولانا در جایی از آن به «توهم گنج» یاد میکند.
کتاب «آدمی دیگر ؛ قدرت حال» نوشته اکهارت تُلی و ترجمه سیامک عاقلی با شمارگان هزار نسخه در ۲۱۹ صفحه و به قیمت 13 هزار تومان از سوی نشر نامک منتشر شده است.
نظر شما