سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
​پروین علی‌پور به کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان می‌رود

رمان «ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر» به قلم لوئیس سکر با حضور پروین علی‌پور مترجم اثر، در برنامه‌ «کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان» خوانده و بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان» از برنامه‌های ترویج کتابخوانی بین کودکان و نوجوانان است که سال 1395 هر دو هفته یک بار چهارشنبه‌ها از ساعت 16 تا 18 در کافه داستان فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی برگزار می‌شد، با شروع سال جدید این برنامه همچنان ادامه دارد.
 
«کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان»، به همت رضوان خرمیان، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان برگزار می‌شود و در هر جلسه یک کتاب برای مطالعه به نوجوانان پیشنهاد داده می‌شود. بچه‌ها در طول یک هفته کتاب را تهیه و مطالعه می‌کنند، سپس در برنامه «کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان» که با حضور نویسنده یا مترجم کتاب برگزار می‌شود، نظرات و پرسش‌هایشان را درباره اثر خوانده شده مطرح می‌کنند.
 
سال گذشته، کتاب‌هایی مانند «غول بزرگ مهربان» نوشته رولد دال با ترجمه محبوبه نجف‌خوانی، «قلب‌های نارنجی» نوشته مینو کریم‌زاده، «کنسرو غول» نوشته مهدی رجبی، «خانواده آقای چرخشی» نوشته طاهره ایبد، «خانه‌ای در تاریکی» نوشته سیامک گلشیری، «پسرخاله وودورو» با ترجمه محبوبه نجف‌ خوانی، «لالایی برای دختر مرده» نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی، «شاهزاده خانومی در مترو» نوشته محدثه گودرزنیا، «چشم عقاب» نوشته محسن هجری، «گِل» و «چشم‌انداز شنبه‌ها» ترجمه شهلا انتظاریان،‌ «زمستان سبز» نوشته نورا حق‌پرست، «پدر، عشق و پسر» نوشته سیدمهدی شجاعی و «هستی» نوشته فرهاد حسن‌زاده برای خوانش گروهی و بررسی به مخاطبان معرفی شد.
 
در نخستین جلسه این برنامه در سال جدید نیز با حضور نسرین وکیلی، کتاب «دستیار ماما» مورد بررسی قرار گرفت. در دومین جلسه این برنامه هم که چهارشنبه (30 فروردین 1396) با حضور پروین علی‌پور، مترجم در فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی برگزار می‌شود، رمان «ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر» خوانش و بررسی می‌شود.
 
«ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر» رمانی از لوئیس سکر نویسنده آمریکایی کتاب‌های کودکان برای کودکان و نوجوانان است که از سوی نشر افق منتشر شده است. در معرفی این کتاب عنوان شده است: «برادلی چاکرز بزرگ‌ترین و خشن‌ترین شاگرد کلاس پنجم یک مدرسه بود که همیشه در ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر می‌نشست. او هیچ‌گاه دوستی نداشت و همیشه رفتارهای ناشایستی داشت و همه را عصبانی می‌کرد. با این وجود که پدر و مادر او دوستش می‌داشتند اما او با آن‌ها نیز مشکل داشت. او از اینکه بدترین نمره را می‌گرفت خوشحال می‌شد و به هیچ چیز اهمیتی نمی‌داد تا اینکه دانش‌آموز جدیدی به نام جف فیشکین از واشنگتن دی سی به این مدرسه منتقل شد و تلاش کرد تا با برادلی رابطه دوستی برقرار کند؛ اما مانند بقیه در این کار موفق نمی‌شود. همچنین مشاور جدیدی به نام کارلا به این مدرسه می‌آید که در انتها روند زندگی برادلی با ورود این دو نفر به مدرسه به کلی دگرگون می‌شود و او روز به روز نمرات بهتری می‌گیرد و همچنین با دیگران به خوبی کنار می‌آید؛ گرچه کارلا در آخر به خاطر اعتراض‌های والدین به روش‌های خاصش در مشاوره با کودکان مجبور می‌شود از مدرسه برود؛ حال آنکه همه دانش‌آموزان با کمک او بر ترس‌ها و مشکلات خود پیروز شده بودند و او را دوست می‌داشتند.»
 
به طور خلاصه، تبدیل برادلی از شخصیتی منفور به فردی دوست‌داشتنی، روند اصلی کتاب است که در این میان، حوادث و شخصیت‌های گوناگون به پویایی نوشتار کمک می‌کنند.
 
دومین جلسه برنامه «کتابخوانی دسته‌جمعی نوجوانان» سال 1396، چهارشنبه‌(30 فروردین) از ساعت 16 تا 18 در فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی، کتابفروشی کتاب داستان واقع در پاسداران، خیابان زمرد، میدان قبا برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها