چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۸
دست خالی ترکیه در معرفی استانبول به عنوان شهر مهمان

استانبول در حالی به عنوان نخستین شهر مهمان در سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد که برنامه زیادی برای ارائه به بازدیدکنندگان تدارک ندیده است؛ به طوری که پیش‌بینی تنها 3 نشست از سوی مسئولان فرهنگی ترکیه، نشان از عدم آمادگی نخستین شهر میهمان نمایشگاه کتاب دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امسال نخستن بار است که مسئولان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران علاوه بر کشور مهمان، شهری را نیز به عنوان شهر مهمان انتخاب کردند. این فرصت بزرگ به استانبول که پایتخت فرهنگی کشور ترکیه به حساب می‌آید، داده شد. اما از آن‌جا که پیداست متولیان فرهنگی ترکیه این فرصت را غنیمت نشمرده و  برای معرفی این شهر زیبا و ادبیات ترکیه برنامه خاصی را در نظر نگرفته‌اند.

دکتر تورقای شفق، مدیر مرکز فرهنگی یونس امره ترکیه  نحوه آمادگی خود برای این رویداد فرهنگی را چنین بیان کرد:« مذاکرات برای حضور استانبول به عنوان شهر مهمان در این رویداد فرهنگی با سفارت جمهوری ترکیه در تهران انجام شده بود. با اتمام دوره خدمت رایزن فرهنگی ترکیه و بازگشت او، مسئولیت برنامه‌ریزی برای این روز به مرکز فرهنگی یونس امره واگذار شد.»

شفق در ادامه صحبتش چنین گفت: «موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و سفارت ترکیه اصرار داشتند تا این کشور به نوعی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور پررنگ‌تری داشته باشد. برای همین زمانی که پیشنهاد انتخاب یکی از شهرهای استانبول یا قونیه به عنوان نخستین شهر مهمان مطرح شد، ما نیز استقبال کرده و ترجیح به معرفی استابول، به عنوان پایتخت فرهنگی ترکیه دادیم.»

مدیر مرکز فرهنگی یونس امره در ادامه سخنانش به محدودیت زمانی موجود اشاره کرده و گفت: «ما دو ما پیش از انتخاب استانبول به عنوان شهر مهمان با خبر شدیم. ازاین‌رو نتوانستیم به نحو احسنت آماده شویم. ما کاتالوگ و کتابچه‌هایی برای معرفی استانبول آماده کردیم. همچنین کتاب‌های چاپ شده از سوی شهرداری استانبول را نیز در غرفه ملی خود به نمایش گذاشته‌ایم.»

همان‌طور که گفتیم ترکیه تنها سه نشست برای در سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تدارک دیده که تنها یکی از این نشست‌ها مرتبط با شهر استانبول است!

نخستین نشستی که غرفه ملی ترکیه برای سی‌اُمین نمایشگاه کتاب تدارک دیده روز شنبه  ساعت 11 الی 12:30 با موضوع « نشست آسیب شناسی ترجمه متون ادبی از ترکی استانبولی به فارسی» برگزار می‌شود.

موضوع نشست دوم که همان روز از ساعت 16 الی 17:30 برگزار می‌شود « نشست روابط فرهنگی میان دو کشور ایران و ترکیه از دیروز تا به امروز، آینده» است که پروفسور دریا اورس، رئیس مرکز زبان و ادبیات ترکیه سخنران اصلی آن خواهد بود.

نشست سوم در روز سه‌شنبه ساعت 11 الی 12:30 با موضوع « جایگاه استانبول در تاریخ جهان» برگزار می‌شود که پروفسور ایلبر اورتایلی مورخ برجسته ترک سخنران آن خواهد بود و در ادامه همان سخنرانی پروفسور محمود ارول قلیچ نیز به در موضوع «صوفی استانبول» به سخنرانی می‌پردازد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها