پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
​صفر تا صد آسمان شب

کتاب «نجوم امروز» نوشته مشترک نویسندگی اریک چیسبون و استیو مک میلان به ترجمه فرزان مومنی از سوی انتشارات نص منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب (ASTORONOMY TODAY) که به نجوم امروز ترجمه شده است به‌خوبی توانسته تصویری روشن از دانش نجوم و پیشرفت‌هایش را تا به امروز ارائه دهد. می‌توان گفت که این کتاب با نگرشی همه‌جانبه و فراگیر و با زبانی گیرا و رسا به بازگشایی اصرار آسمان شهر پرداخته است.
 
در این کتاب بیش از هر چیز به ویژه بر روند پیشرفت دمادمِ دانش نجوم تا به امروز پافشاری شده است. این کتاب دربرگیرنده مهمترین یافته‌های نجومی تا به امروز نیز هست. پرسش‌ها و مسائل پرشمار و گوناکون در پایان هر فصل وجه بسیار مهم دیگر این کتاب است که به خواننده مشتاق در فراگیری نجوم به ویژه به عنوان شاخه‌ای از فیزیک یاری خواهد رساند.
 
این کتاب در پنج فصل به مبانی نجوم و نیز اساس کار ابزارهای نجومی پرداخته شده است و در بخش شناخت منظومه شمسی یکا‌یک سیاره‌ها و قمرهای آن‌ها و نیز سیارک‌ها و دنباله دارها و اجسام کمربند کوپیته به‌عنوان اجزای سامانه خورشیدی که در‌گذر زمان شکل گرفته و تحول یافته بررسی شده است.

همچنین به شرح مأموریت‌های فضایی پرشماری که به مقصد ماه، مریخ و زهره و دیگر سیاره‌های منظومه شمسی و قمرهای آن‌ها انجام شده است و در این کتاب بر نقش کاوشگرهای فضایی در شکوفایی نجوم تأکید شده است.

در واقع هدف نویسندگان کتاب فراتر از شناخت کلی از شاخه‌ای از دانش بشری بوده است. از نظر بسیاری از اختر‌شناسان و منجمان کتاب حاضر به‌خوبی و با دقت کافی توانسته زیبایی‌ها و علم نجوم را به‌علاقه‌مندان این علم عرضه کند.

در کتاب نجوم امروز دانش نجوم از آغاز تا به امروز همراه با زیبایی‌های نفس گیرش با زبانی گیرا و رسا بیان می‌شود. این کتاب از جمله معتبرترین کتاب‌ها در عرصه معرفی دانش نجوم است و ویرایش‌های جدید و به روز شده آن در طول بیش از بیست سال گذشته هر چند سال یک بار بیرون آمده است و از این رو ترجمه کتاب از دید مترجم بسیار ضروری به نظر می‌رسید.

البته با توجه به حجم زیاد کتاب مناسب‌تر دیده شد تا ترجمه آن در دو جلد آماده شود. کتاب حاضر، که توسط انتشارات نص آماده و به بازار کتاب ارائه شده، ترجمه دو جُستارِ نخست از چهار جستار کتاب است که در آن به  مبانی نجوم و اجرام سامانه خورشیدی، همراه با شرح ماموریت‌های فضایی به مقصد آنها، پرداخته شده است.

دو جستار آخر کتاب هم، که شامل مباحثی گسترده و فراگیر پیرامون ستارگان و کهکشان‌ها و روند زایش و مرگ آنها و نیز معرفی مدل‌های کیهان‌شناسی می‌شود، قرار است تا نیمه‌های سال آینده در قالب جلد دوم به علاقه‌مندان ارائه شود.

این کتاب در سال 1396 به قلم دکتر فرزان مومنی، عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی به رشته ترجمه درآمده و منتشر شده است و از تازه‌ترین کتاب‌های علمی در حوزه کیهان‌شناسی و اخترفیزیک است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها