شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸
عوامل موثر بر توسعه کسب‌وکار در صنعت نشر با رویکرد تامین اجتماعی بررسی شد

در قوانین تأمین اجتماعی برای ناشران مزایایی در نظر گرفته شده از جمله تخفیف و معافیت از پرداخت سهم بیمه. دولت برای صنف ناشران درصدی از حق بیمه را پرداخت می‌کند. این میزان معافیت به‌صورت ماهانه محاسبه و توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست «بررسی عوامل موثر بر توسعه کسب‌وکار در صنعت نشر با رویکرد تامین اجتماعی» عصر امروز شنبه (16 اردیبهشت‌ماه) با سخنرانی دکتر فرهاد تیمورزاده، فعال عرصه نشر و عضو هیات مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان و داوود سعدزاده، مشاور معاونت فنی سازمان تامین اجتماعی در سرای اهل‌قلم ناشران کتاب دانشگاهی برگزار شد.
 
در ابتدای نشست فرهاد تیمورزاده از مزایای مربوط به استفاده از قوانین تأمین اجتماعی برای ناشران به قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه اشاره کرد و گفت‌: دولت برای کارگاه‌های خاصی از جمله صنف ناشران درصدی از حق بیمه را پرداخت می‌کند. این میزان معافیت به‌صورت ماهانه محاسبه و توسط دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود.
 
وی ادامه داد: در کارگاه‌هایی با کمتر از 5 نفر کارگر بابت هر نفر به‌جای 10درصد، 7درصد حق بیمه پرداخت می‌شود. باید توجه داشته باشید که ترتیب ثبت اطلاعات این کارگران در بررسی سازمان تامین اجتماعی تاثیر ندارد و سازمان معدلی برای آن 5 نفر در نظر می‌گیرد.
 
عضو هیات مدیره انجمن ناشران کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: از میزان حق‌بیمه پرداختی توسط ناشران میزان 20درصد سهم کارفرما، 7درصد سهم کارگر و 3درصد سهم بیمه بیکاری است که توسط کارفرما پرداخت می‌شود. البته از نظر قانونی کارفرما مجاز است این میزان را از حقوق کارگر کسر کند.
 
سعدزاده در رابطه با بیمه بیکاری کارگران یادآور شد: اگر کارگر بیمه‌شده توسط کارفرما اخراج شود می‌تواند فرایند مربوط به بیمه بیکاری را طی کند و در صورت تایید اگر مجرد باشد 6 ماه و اگر متاهل باشد یکسال بیمه بیکاری دریافت کند.
 
وی تاکید کرد: مرجع اصلی تشخیص اعلام وضعیت کارگر وزارت کار است و سازمان تأمین اجتماعی فقط پرداخت‌کننده بیمه بیکاری است. اگر قرارداد کارگر به پایان رسیده باشد ولی کارفرما آن را تمدید نکند حتی اگر کارگر علاقه به تمدید قراردادش داشته باشد مشمول بیمه بیکاری نمی‌شود.
 
تیمورزاده در همین راستا بیان کرد: اگر قرارداد کارگر به اتمام رسیده باشد و او حتی یکروز بعد از یکماه به اداره کار مراجعه کند نمی‌تواند بیمه بیکاری را پیگیری کند. این جزو ضوابط قانون کار است و ما باید این قوانین را به‌عنوان ناشر یاد بگیریم.
 
سعدزاده درباره بررسی شرایط بیکاری اضافه کرد: در سازمان تامین اجتماعی کمیته‌هایی وضعیت کارگر را بررسی می‌کنند و اگر شرایط بیمه بیکاری را داشت با توجه به سابقه بیمه‌پردازی آن را پرداخت می‌کند.
 
تیمورزاده از تجربه‌ای در همین مورد سخن گفت: بسیار پیش آمده که قرارداد موقت یکساله کارگر تمام شده. ما به او گواهی داده‌ایم و وزارت کار به تأمین اجتماعی اعلام وضعیت بیکاری کرده است.
 
سعد‌زاده در پاسخ گفت: این پروسه مربوط به تأمین اجتماعی نیست در این مورد همانطور که قبلا اشاره شد وزارت کار تعیین‌کننده است.
 
در ادامه تیمورزاده درباره تخلفات کارفرمایان در زمینه پرداخت بیمه اظهار کرد: بسیار پیش آمده کارفرما برای افراد بستگان خود لیست بیمه رد می‌کند. صرفنظر از مسایل شرعی اگر بازرس بیمه این تخلف را گزارش بدهند آن کارگاه برای همیشه از معافیت 20درصدی پرداخت بیمه محروم می‌شوند.
 
سعدزاده نیز افزود: اگر شخصی در کارگاه حضور داشته باشد ولی در فرایند کار موثر نباشد یا اصلا حضور نداشته باشد در بازرسی مشخص می‌شود. در حال حاضر مکانیسم بازرسی الکتریکی باعث شده دفعات بازرسی افزایش یابد.
 
وی تاکید کرد: در صورت گزارش تخلف کل لیست بیمه آن کارگاه از 10درصد به 20درصد تبدیل شده و جرایم تاخیری شامل سه‌برابر تمام مزایای بیمه از ابتدای ثبت کارگاه تاکنون از کارفرما دریافت می‌شود.
 
تیمورزاده درباره استفاده از دفترچه بیمه شخصی غیراز صاحب آن بیان کرد: یکی از تخلفات رایج کارگرها استفاده از دفترچه بیمه دیگران است. با اینکه در این رابطه استدلال‌هایی می‌‌کنند همکاران ناشر باید دقت و توجه داشته باشند که قانون‌گذار در این باره موضع‌گیری مشخص و تندی دارد.
 
این فعال عرصه نشر کتب پزشکی تاکید کرد: یکی از مسایل بسیار مهم برای ناشران پرداخت به‌موقع مزایا و حقوق کارگران است در صورت نپرداختن، بخشودگی و معافیت بیمه برای کل کارگران‌ آنها را در آن دوره 30 درصد می‌شود.
 
وی افزود: باید توجه داشته باشیم کارفرمایانی که پروانه کسب اتحادیه ناشران را دارند و این مزیت برای آنها در نظر گرفته شده که به‌جای یکماه تا دوماه برای رد کردن لیست بیمه فرصت دارند.
 
سعدزاده در پایان تاکید کرد: کارفرمایان محترم باید خطاهای بحرانی و هشداری را بشناسند. خطاهای هشداری معمولا در پرداخت الکترونیکی حق بیمه کارگران رخ می‌دهد. حتی اگر شماره بیمه اشتباه وارد شود تا زمانی که کد ملی کارگر درست وارد شده باشد مشکلی ایجاد نمی‌شود. درهرحال سازمان تامین اجتماعی به‌هیچ وجه مانع پرداخت لیست توسط کارفرما نخواهد شد.
 
سی‎اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها