گلستان جعفریان، نویسنده حوزه ادبیات جنگ در آئین رونمایی از کتاب «روزهای بیآینه» با اشاره به اهمیت توجه به زندگی همسران شهدا گفت: در تدوین زندگی همسر شهید لشکری میخواستم بدانم که چگونه یک زن میتواند 18 سال دوری همسر خود را با وجود همه مشکلات و سختیها، تحمل کند.
جعفریان در تشریح انگیزه تدوین کتاب «روزهای بیآینه» گفت: شنیدن داستان زندگی منیژه لشگری، برای بسیار جذاب و تعجب برانگیز بود و میخواستم بدانم که چگونه یک زن میتواند 18 سال دوری همسر خود را با وجود همه مشکلات و سختیها، تحمل کند و دوباره پس از این که همسرش آزاد میشود، چگونه عشق خود را به همسرش شکل میدهد و در کنار او میماند.
وی ادامه داد: برای تدوین این کتاب از یادداشتهای شهید حسین لشکری، شروع کردم و این یادداشتها بسیار به من در نوشتن این کتاب و ثبت خاطرات همسر شهید لشکری، کمک کرد.
این نویسنده ادبیات جنگ افزود: من تا قبل از آشنایی با این همسر شهید، درباره زنانی نوشته بودم که خودشان تصمیم گرفته بودند به نوعی در جریان جنگ و دفاع مقدس قرار بگیرند. پرستاران و افرادی که به جبههها کمک میکردند؛ اما منیژه لشکری زنی است که در این جریان نبود و میخواست عاشقانه همسری و مادری کند. میتوان گفت که عشق به زندگی در این زن میجوشد؛ اما ناخواسته وارد این جریان میشود و سالهای سختی را در جوانی به تنهایی در زندگی خود تجربه میکنند.
لشکری گفت: من افتخار همسری مردی بزرگ را دارم. گرچه کوتاه و با رنج و سختی و دوری همراه بود؛ اما این شرایط را امتحان الهی میدانم و گرچه برایم سخت است اما خوشحال هستم که همسر شهید لشکری هستم و در کنار این مرد بزرگ زندگی کردم.
ضرابی، دبیر کانون خلبانان بازنشسته نیروی هوایی با اشاره به روایت دلاوریها و افتخارات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن اظهار کرد: شهید لشکری مرد عاشق میهن و آماده هرگونه ایثار در راه دفاع از وطن بود.
وی ادامه داد: این شهید برای من تعریف میکرد که چه سختیهایی در طول سالهای اسارت خود تحمل کرده است. او میگفت، هفت سال در زندانهای عراق روزنهای از آفتاب ندیدم.
کتاب «روزهای بیآینه» رونمایی شد در پایان این نشست رونمایی شد.
نظر شما