سازمان بیناللملی یونسکو در خبری اعلام کرد شارجه، یکی از شیخنشینهای هفتگانهی امارات متحده عربی به عنوان پایتخت کتاب سال 2019 انتخاب شده است.
او گفته است تصمیم یونسکو برای انتخاب شارجه بر اساس مشورتهای اعضای کمیته مشورتی یونسکو در جلسهای در مقر اتحادیه بینالمللی انجمنها و مؤسسات کتابخانهای در لاهه بوده است.
به نوشته خبرگزاری رسمی امارات، شهر شارجه به خاطر کیفیت فعالیتهای فرهنگی و ادبیاش و همینطور تلاشهای مستمرش برای در دسترس گذاشت کتاب در شهر انتخاب شده است.
شارجه نوزدهمین شهری است که به عنوان پایتخت کتاب جهان انتخاب شده است. امسال شهر کوناکری، پایتخت کشور گینه پایتخت کتاب جهان است و سال آیندهی میلادی نیز قرار است آتن، پایتخت یونان باشد.
شیخ بودور بن سلطان القاسم، رئیس اتحادیه ناشران امارات و همینطور رئیس کمیته سازمان پایتخت کتاب جهان در شارجه از انتخاب شارجه به این سمت ابراز افتخار کرده و گفته است او و همکارانش مفتخرند که نام شهرشان کنار شهرهای بزرگ فرهنگی و ادبی جهان قرار گرفته است.
هر سال نمایشگاه بینالمللی شارجه نیز در این شیخنشین اماراتی برگزار میشود که میزبان بیش از 1500 ناشر از سراسر جهان است.
از دیگر فعالیتهای مستمری که در انتخاب شارجه به این سمت تأثیرگذار بوده برگزاری جشنواره کتابخوانی کودکان است که به توسعه فرهنگ کتابخوانی بین کودکان و نوجوانان بر اساس روشهای جذاب اقدام میکند.
در این جشنواره که با حضور نویسندگانی از سراسر جهان برگزار میشود بیش از 2 هزار رویداد فرهنگی با حضور 300 هزار بازدیدکننده اتفاق میافتد.
رئیس اتحادیه ناشران امارات گفته است در شارجه طرحهای کتابخوانی فراوانی اجرا میشود که یکی از آنها طرح «کتاب اولی» است و بر اساس آن هزاران کتاب بین مادرانی که فرزندی به دنیا میآورند توزیع میشود.
هدف از اجرا طرح «کتاب اولی» ایجاد علاقه و اشتیاق نسبت به کتاب و قصهخوانی در بین کسانی است که تازه به دنیا میآیند.
پایتخت کتاب جهان عنوانی است که یونسکو از سال 2001 آن را بر اساس ضوابط و شرایطی به برخی از شهرهای دنیا داده است و هدف از آن ارتقای فرهنگ کتابخوانی از راه اجرای برنامههای متنوع و متفاوت بوده است.
برنامههای ویژهی شارجه برای سال 2019 قرار است از 23 آوریل همان سال با شعار «من تو را میخوانم، در شارجه» روی شش موضوع همدردی، مطالعه، میراث، آگاهی، انتشار و جوانی متمرکز شود.
شیخنشین شارجه پیش از این نیز در سال 1998 توانسته بود عنوان پایتخت فرهنگی عرب و در سال 2014 پایتخت فرهنگی اسلام و در سال 2015 پایتخت گردشگری عربی را به دست آورد.
نظر شما