دكتر پرويز در همايش دانشجويان، دانشآموختگان و استادان صنعت چاپ:
دفتر امور چاپ در نوسازي صنعت چاپ پيشگام است
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به موفقيتهاي صنعتگران ايراني در حوزه چاپ گفت: طي سالهاي اخير با پشتكار و همت دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، گامهاي بسيار خوبي براي نوسازي و بهسازي در حوزه چاپ برداشته شده است.\
وي ادامه داد: اين افراد به گونهاي تبليغات كرده بودند كه گويا صنعت چاپ دچار ورشكستگي شده است و با اين كار باعث شده بودند سرمايهگذاري در حوزه چاپ به حداقل برسد و دچار عقبماندگي شود.
دكتر پرويز با اشاره به تهيه بانك اطلاعات صنعت چاپ گفت: همكاران دفتر امور چاپ توانستند با شناسايي حوزه چاپ و ارزيابيهاي دقيق، بانك اطلاعاتي صنعت چاپ را راهاندازي كنند و با اين كار، گام بسيار خوبي در حوزه چاپ بردارند.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه "سرمايه انساني اهميت بسياري دارد"، افزود: وقتي نيروهاي جوان و خلاق به كار گرفته شوند، آينده از آن ما خواهد بود؛ به شرط اينكه از نيروهايي جوان، موفق، پرانرژي و اميدوار به آينده استفاده شود و تجربه نشان داده است كه جوان ايراني در عرصههاي علمي، وقتي شرايط برابر است، به لحاظ نيروي فكري بر ديگران برتري دارد.
دكتر پرويز همچنين به ظرفيتهاي چاپي ايران و كشورهاي منطقه اشاره كرد و گفت: با تقويت صنعت چاپ و جهت دادن به افكار و تواناييهاي جوانان، ميتوان بازار منطقه را تسخير و صنعت چاپ را نوسازي كرد.
وي برنامهريزي براي آينده صنعت چاپ را يك ضرورت دانست و تصريح كرد: بايد با حضور توليدكنندگان اين صنعت چاپ، شرايط نوسازي صنعت چاپ كشور فراهم شود و اين صنعت حرف اول را در كشورهاي منطقه بزند.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه توليد داخلي يكي از بخشهاي ويژه در حوزه سرمايهگذاري است، عنوان كرد: متاسفانه در بخش دستگاههاي صنعت چاپ و مواد اوليه كاملا به كشورهاي ديگر وابستگي داريم، در حالي كه اگر سرمايهگذاران، سرمايه خود را بر توليد دستگاههاي چاپ در داخل كشور با مونتاژ قطعات متمركز كنند، به مرور زمان ميتوان به خودكفا شدن در زمينه دستگاههاي چاپ اميدوار بود.
دكتر پرويز خاطرنشان كرد: اميدوارم با تهيه بانك اطلاعاتي صنعت چاپ و افزايش دانش در زمينه چاپ، شاهد رشد و شكوفايي اين صنعت باشيم؛ به طوري كه ايران بزرگترين كشور صادركننده خدمات چاپي در منطقه شود.
در ادامه اين همايش، جلال ذكايي، مديركل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در سخناني با اشاره به انگيزه برگزاري اين همايش گفت: طي سالهاي گذشته، بخشهاي مختلف آموزشي كشور مانند وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت كار و امور اجتماعي، وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در زمينه تربيت نيروي انساني حوزه چاپ مشغول به كار شدند و در اين زمينه نيروهاي متخصص بسياري آموزش ديدند.
وي ادامه داد: در كنار هم قرار دادن نيروهاي مختلف چرخه آموزش شامل استادان، دانشجويان و دانشآموختگان، فكري بود كه از مدتها پيش در دفتر امور چاپ مطرح شده بود و امسال خوشبختانه عملي شد.
ذكايي همچنين به جمعآوري بانك اطلاعات دانشآموختگان رشته چاپ اشاره كرد و اظهار داشت: اين بانك براي شركتهايي كه علاقهمند جذب دانشجو و دانشآموخته اين رشته هستند، كارايي خواهد داشت و هدف آن استفاده از ظرفت علمي و اجرايي آموزش چاپ است.
مديركل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه بر بهروز شدن اطلاعات در حوزه چاپ تاكيد كرد و گفت: براي تحقق اين موضوع، استادان حوزه چاپ بايد دورههاي كوتاه مدت و دراز مدت را بگذارنند و نتايج دورهها را به دانشجويان و علاقهمندان منتقل كنند.
وي همچنين درباره بهروز رساني منابع آموزشي توضيح داد: منابع درسي رشته چاپ، نياز به بازنگري دارد و كارگروههاي تخصصي در اين زمينه مشغول به كارند. همچنين ترجمه و تاليف كتابهاي مورد نياز دانشجويان نيز از سال گذشته آغاز شده است.
ذكايي از تقويت و تجهيز كتابخانه، مركز علمي و كاربردي چاپ شماره 5 خبر داد و عنوان كرد: دانشجويان اين رشته بايد اطلاعات و دانش خود را در زمينه چاپ تقويت كنند و مطالعه كتاب، بهترين ياريرسان آنان است.
وي برگزاري دورههاي كوتاه مدت آموزش چاپ را يكي از برنامههاي اين دفتر در سال جاري معرفي كرد و اظهار داشت: اين دورههاي كوتاه مدت در استانهايي كه ظرفيت و قابليت فعاليتهاي چاپي دارند، به كمك اتحاديههاي چاپ و چاپخانهها برگزار خواهد شد.
ذكايي افزود: توليد بستههاي آموزشي براي آموزش غيرحضوري افراد نيز از ديگر اقداماتي است كه با همكاري رسانه ملي و عموم مخاطبان، اجرا خواهد شد.
مديركل دفتر امور چاپ با بيان اينكه برگزاري نشستهاي آسيبشناسي و كارگاههاي تخصصي چاپ يكي از اولويتهاي اين دفتر خواهد بود، گفت: طبق برنامهريزيهاي دفتر امور چاپ، اين كارگاهها ماهانه به منظور بررسي مسايل، مشكلات و شناسايي نقاط ضعف و قوت حوزه چاپ، برگزار خواهد شد.
در انتهاي اين همايش از مهندس بيژن درويش، مدير گروه چاپ دانشگاه جامع علمي و كاربري فرهنگ و هنر شماره يك تهران، مهندس حسيني، مدير گروه چاپ دانشگاه جامع علمي و كاربردي فرهنگ و هنر شماره 11 تهران، مهندس سيامك دري، مدير گروه چاپ دانشگاه جامع علمي و كاربردي فرهنگ و هنر شماره پنج تهران، استاد محمد عطاييفر، مدير گروه چاپ دانشگاه آموزش عالي انقلاب اسلامي، مهندس انصاري، مدير گروه چاپ دانشگاه جامع علمي و كاربردي فرهنگ و هنر شماره 30 تهران و مهندس خدايار صادقي، مدير گروه چاپ دانشگاه هنر تهران، به عنوان استادان پيشكوست و برجسته رشته چاپ تجليل شد.
نخستين همايش دانشجويان، دانشآموختگان و استادان صنعت چاپ، با حضور جمع كثيري از دانشجويان، استادان و فعالان حوزه چاپ در تالار وحدت برگزار شد.
نظر شما