در ابتدای نشست کودکان و نوجوانان حاضر نظرات خود را راجع به کتاب بیان کردند. برخی از این نوجوانان کرمانشاهی گفتند که به خاطر اینکه آشنایی زیادی با فرهنگ و زبان مردم جنوب کشور نداشتهاند در آغاز مطالعه کتاب، برای تلفظ اصطلاحات دچار مشکل شدهاند اما کمی که پیش رفتهاند مشکل حل شده و داستان برایشان آنقدر جذاب بوده که نتوانستهاند ادامه آن را به زمانی دیگر موکول کنند.
نوجوانان همچنین معتقد بودند که رمان خوب میتواند جای فضای مجازی را بگیرد و چه خوب است که رمانهای خوبی مانند «پریانههای لیا سند ماریس» منبعی برای تولید فیلم و انیمیشن و بازیهای رایانهای قرار گیرند.
طاهره ایبد از حضور در جمع کودکان و نوجوانان کانون پرورش فکری کرمانشاه ابراز خوشحالی کرد و افزود: این جلسه نقد و بررسی کتاب یکی از بهترین جلساتی بود که تا به حال در ان شرکت کردهام و فرصت خوبی بود تا بتوانم نظر بچهها را راجع به کتابم بشنوم.
این نویسنده در ادامه به چگونگی نوشتن این رمان اشاره کرد و گفت: وقتی که طرح نوشتن این رمان را برای پروژه رمان نوجوان کانون پرورش فکری مطرح کردم در ابتدا حدود هفت ماه به تحقیق و پژوهش درباره جزیره سیراف، خلیج فارس و مناطق جنوبی کشور پرداختم و در این تحقیقات سندی را دیدم که ثابت میکرد سندباد دریانوردی اهل بندر سیراف و مخترع سکان بوده است. سپس به سراغ کتاب هزار و یک شب رفتم و متوجه شدم که سندباد در یکی از سفرهایش هم به شخصیتی به نام دوالپا اشاره میکند که بسیار شبیه موجودی به نام شبح دریا است که در باورهای مردم جنوب ایران وجود دارد.
وی افزود: داستان از آنجا آغاز میشود که در بندر سیراف، غواص جوانی چند مرواریدی لاجوردی صید میکند، او و خانوادهاش از این صید گران بها بسیار شادمانند، غافل از آن که شبح دریا – مِن مِنداس- هم به دنبال همان مرواریدهاست. اگر من منداس آن مرواریدها را به دست بیاورد برای همیشه حاکم دریا میشود و دریا را به آشوب میکشد و انسان و جانوران را هلاک میکند. غواص جوان با کمک خواهرش، دوست خواهرش که به هم دلبستگی دارند و پریهای دریایی و سندباد افسانهای دست به کار میشوند تا نگذارند این اتفاق بیفتد.
بهانهای برای توریج کتابخوانی
مدیرکل کانون کرمانشاه نیز در این نشست به ارائه توضیحاتی درباره نشستهای نقد و بررسی کتاب که در کانون کرمانشاه برگزار میشود پرداخت و گفت: نشست دو پنجره برنامه خوب و تاثیرگذاری است این برنامهی ادبی علاوه بر آنکه فرصت خوبی برای بچههاست که با نویسندههای بزرگ آشنا شوند موقعیت مناسبی است که مدیران هم با نویسندهها به گفتوگو بنشینند .
رضا موزونی ادامه داد: گاهی در میان نقدهای بچهها صحبتهایی مطرح میشود که اگر نویسنده قبل از چاپ اثر میشنید آنها را در اثرش رعایت میکرد، نویسنده به این نقدها، آنهم از زبان مخاطب اصلیاش نیاز دارد.
مدیرکل کانون کرمانشاه همچنین گفت: این نشستهای نقد و بررسی کتاب بهانه خوبی برای ترویج مطالعه هدفمند در کانون است و بچههایی که در اینگونه برنامهها شرکت میکنند با تازههای ذهن نویسنده آشنا میشوند.
نظر شما