وی در این نشست با مروری بر نخستین مطالعات خود از داستان سفر به ماه و شگفتیهایش اظهار کرد: کتاب «سفر به ماه» اثر ژولورن، اولین کتاب علمی - تخیلی است که داستان سفر به ماه و شگفتیهای آن را برای بسیاری از افراد روایت میکند. بسیاری از دانشمندان معتقدند اگر فردی میخواهد در زمینه فضا و فضانوردی، شاخص و مطرح باشد، این کتاب کمک قابل توجهی به تفکرات او میکند.
محمدی افزود: کتاب ژولورن به زبان ساده، چالشهای مهندسی از جمله پرتاپ محمولهها به فضا در طول زمان را روایت میکند. این کتاب تاثیر بسیار زیادی بر من داشته و جرقههای پژوهشها و تحقیقات در زمینه فضانوردی و دینامیک پرواز با مطالعه این کتاب در دوران کودکی آغاز شد.
این پژوهشگر دینامیک پرواز اظهار کرد: کتاب «سفر به ماه» با زبانی کودکانه نگارش یافته و چالشهای مهندسی را در قالب ادبیات کودکانه بازگو میکند. این کتاب داستان دو فضانوردی است که با دو گرایش فکری متفاوت سعی در رفع چالشهای سفر با ماه دارند.
وی از روند داستان کتاب گفت: ژولورن در این کتاب، سفر یک سفینه فضایی را از مرکز فضایی فلوریدا به کره ماه به صورت کاملا تخیلی روایت میکند. حدود صد سال بعد از او فلوریدا نقطه شروع اولین سفرهایی بود که به وسیله انسان و برای دسترسی به دنیاهای دیگر طراحی شد. بالاخره بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲، ۱۲ فضانورد بر روی ماه پیادهروی کردند. پس از قرنها تخیل سفر به ماه به حقیقت پیوست.
مروری بر داستان آنچه که انسان را به ماه برد
در ادامه نشست محمدی داستان آغاز سفر واقعی انسان به ماه را واکاوی کرد و گفت: داستان سفر به ماه از جایی شروع شد که اولین صحبتها درباره آن بیشتر شبیه به یک شوخی بود اما فردی که این رویا را محقق ساخت ورنر فونبراون آلمانی بود. این مهندس اولین موشک را به عنوان سلاح ساخت و بعد از شکست آلمان در جنگ جهانی دوم، همراه با تیم ویژهای که داشت به آمریکا انتقال داده و بنیانگذار سازمان فضایی آمریکا(ناسا) شدند و ایده سفر به ماه را برای اولین بار به رئیس جمهور وقت(کندی) مطرح کردند.
وی گفت: جانهوبالت از دیگر مهندسان ناسا در چالش با ورنر فونبراون به این نتیجه رسید که باید یک ایستگاه فضایی برای این پروژه در مدار ماه قرار دهد؛ اینکه پس از جداشدن فضاپیما از سفینه مادر، بین راه یک ملاقات فضایی بین فضانوردان و سفینه صورت گیرد تا یک فضاپیما بتواند فضانوردان و مهنورد مورد نظر را در ماه پیاده کند و پس از انجام پروژه دوباره به سفینه مادر بازگردد و روی زمین بنشیند. بنابراین جان هوبالت خالق ملاقات در مدار شد.
انسان به دور ماه چرخید و در نهایت گام گذاشت
محمدی در پایان سخنانش، اظهار کرد: پروژه سفر به ماه در نهایت به ماموریت آپولو هشت رسید و این سفینه حالت سمبولیک دور ماه چرخید و به زمین بازگشت. این اولین سفری بود که بهطور واقع انسان از سیاره زمین جدا شد و از بند گرانش زمین گریخت و در مدار ماه قرار گرفت و پس از یک دور چرخش به دور ماه به زمین بازگشت و اولین بار انسان توانست طرف تاریک ماه را ببیند. تا اینکه در جولای 1969 فضانوردان ناسا با نامهای نیل آرمسترانگ، باز آلدرین و مایکل کالینز با ماموریت آپولو یازده به ماه گام گذاشتند. در این ماموریت ایده ملاقات فضایی عملی شد و فضانوردان توانستند درمیانه راه همراه با مهنورد از سفینه مادر جدا شوند و به سمت ماه ادامه مسیر دهند.
نظر شما