شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵
محمودرضا برازش از کاهش 40 درصدی واردات محصولات چاپی خبر داد

مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران از کاهش 40 درصدی واردات محصولات چاپی به داخل کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران امروز (11 شهریورماه) همزمان با روز ملی صنعت چاپ با حضور محمودرضا برازش، مدیرکل اداره چاپ و نشر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسن فکری، دبیر جشنواره و جمعی از نمایندگان رسانه در سرای اهل‌قلم موسسه خانه‌کتاب برگزار شد.
 
محمودرضا برازش در این نشست اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در این دوره از جشنواره صنعت چاپ، شورای سیاستگذاری این جشنواره با ریاست سیدعباس صالحی که در آن زمان معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند، تشکیل و مقرر شد جشن‌های استانی از 11 شهریورماه برپا شوند. در این میان قرار شد باتوجه به شرایط استان‌ها هیچ‌گونه الزامی به برپایی جشن در همان روز نداشته باشند. بلکه توصیه شد در طول ایام اما نه خیلی دیر و نه خیلی زود، نسبت به برگزاری جشن اقدام کنند.
 
وی ادامه داد: در این راستا جشن صنعت چاپ در استان‌ها از دو روز گذشته آغاز شده که نخستین استان میزبان، خراسان‌رضوی بوده است. در روزهای آینده نیز شاهد برگزاری جشن در استان‌های آذربایجان‌غربی، اردبیل، مازندران، کردستان، اصفهان، ایلام، فارس و ... خواهیم بود.
 
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که جشن ملی صنعت چاپ در تهران 28 شهریورماه برگزار خواهد شد، تأکید کرد: اطلاعات و برنامه‌های استان‌های کشور به‌صورت دائم به دبیرخانه جشنواره ارسال می‌شوند. هفته آینده استان برتر معرفی خواهد شد. همچنین آثار برتر چاپی نیز از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال می‌شوند. در این راستا هفته آینده داوری آثار آغاز خواهد شد.
 
در ادامه این نشست، محمدحسن فکری اظهار کرد: این دوره از جشنواره ملی صنعت چاپ با دوره‌های گذشته تفاوت‌هایی دارد که از آن میان می‌توان به تجربه شرکت‌کنندگان جشنواره اشاره کرد؛ خوشبختانه در چندسال اخیر، شاهد پیشرفت خوبی در کیفیت آثار چاپی داخل کشور و کاهش چشمگیر واردات محصولات چاپی به داخل کشور هستیم. امیدواریم برگزاری این‌گونه از جشنواره‌ها و تقدیر از پیشکسوتان صنعت چاپ موجب شود تا روز به روز شاهد ورود کمتری از آثار چاپی به داخل کشور باشیم.
 
ادامه این مراسم، وی درباره  اقدام‌های انجام شده در حوزه چاپ در دوره مدیریت‌اش گفت: تحولات صنعت چاپ را با قوانین مربوطه تطبیق دادیم. در گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌پذیرفت چاپ صنعت است‌ و  آن ر ا مساله  فرهنگی تلقی می‌کردند. خوشبختانه در دو سال گذشته جلسه‌های فراوانی میان صنوف، وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد که نهایتاً آمارها و نتایج نشان داد کمتر از پنج درصد گردش مالی صنعت چاپ به کتاب و ده  درصد به نشریه‌ها  مربوط می‌شود.  85 درصد  آن‌ هم  در حوزه صنعت است.
 
وی ادامه داد: تمامی این موارد باعث شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت، چاپ را به‌صورت صنعت تحت پوشش  قرار دهد. همچنین از آن‌جایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منابع و اعتبار کافی برای صنعت چاپ در اختیار ندارد و اگر هم دارد بیشتر در حوزه کتاب صرف می‌شود، جلسه‌های مختلفی برگزار شد که نتیجه‌ آن‌ها واگذاری بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت بود. البته حوزه نظارت بر نوشته‌ها و تصاویر همچنان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماند.
 
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر اقدام‌های این اداره در چندسال اخیر، گفت: در چند سال اخیر کوشیدیم بخشی از امور چاپ به صنوف مربوطه واگذار شود. همچنین در گذشته اگر قرار بود دستگاهی یا محصولی به کشور وارد شود باید واردکننده، تمام مدارک خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می‌کرد اما اکنون در دولت پایگاهی  ایجاد شده است،  واردکنندگان باید اطلاعات   محصول را ثبت کنند
 
وی درباره سرنوشت سایت جامع چاپ گفت: این سامانه اکنون در تمام استان‌های کشور عملیاتی شده است و اکنون چاپخانه‌داران در این سیستم به فعالیت خود ادامه می‌دهند. تا زمانی که پروسه انتقال بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت تکمیل شود، ما این اطلاعات را در اختیار وزارت صنعت قرار خواهیم داد.
 
او درباره آیین‌نامه انتقال بخش صنعتی چاپ به وزارت صنعت، معدن و تجارت، توضیح داد و گفت: در  آیین‌نامه، پیشنهاد شده ورود ماشین‌آلات چاپ به داخل کشور دیگر مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیاز نداشته باشد؛ اکنون دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت این پیشنهاد را به مجلس ارسال کرده‌اند که هم ورود و هم جابه‌جایی دستگاه‌ها برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد. امیدواریم این موضوع طی یکی دو ماه آینده حل شود تا نسبت به تغییر آیین‌نامه اقدام شود.
 
مدیرکل اداره چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کاهش مالیات ارزش‌افزوده حوزه چاپ گفت: در حوزه مالیات صنعت چاپ دو موضوع وجود دارد؛ نخست منطقی‌کردن مالیات و دیگری معافیت مالیاتی است. بسیاری از دوستان معتقدند عدد مالیات منطقی نیست بنابراین خواهش‌ ما از دوستان مالیاتی این است، براساس امکانات چاپخانه‌ها و وضعیت دستگاه‌های آن‌ها مالیات دریافت کنند.  از طرف دیگر چون بخش عظیمی از صنعت چاپ به حوزه فرهنگ مربوط می‌شود، درخواست کمتر شدن عدد مالیات حوزه فرهنگ با توجه به رکود این حوزه، طرح شده است. این موضوع نیز در حال پیگیری است.
 
برازش افزود: از اتفاق‌های خوب در این حوزه رشد سرمایه‌گذاری است و از طرفی  شاهد کاهش میزان واردات در حوزه چاپ هستیم؛ در سال 1394 143هزار و 900 تُن ترخیص صورت گرفته است اما در سال 1395 به 83 هزار تن کاهش پیدا کرده است. یعنی شاهد کاهش 40 درصدی در عرصه واردات محصولات چاپی هستیم. از سوی دیگر آمار صادرات محصولات چاپی نیز بهتر شده است. امیدواریم تراز صادرات کشور در حوزه چاپ هر روز بهتر شود.
 
وی ادامه داد: از طرف دیگر تنوع تولیدات چاپی در داخل کشور در حال پیشرفت است. امیدواریم از نظر علمی، تکنیکی و ساخت و تولید مواد اولیه و ماشین‌آلات نیز رشد خوبی داشته باشیم. در این راستا با همکاری دانشگاه‌های معتبر کشور از جمله دانشگاه صنعتی شریف به توافق رسیدیم  کارشناسان و دست‌اندرکاران عرصه چاپ به‌منظور گذراندن دوره‌های آموزشی در این دانشگاه‌ها ثبت‌نام کنند و نصف هزینه‌های آن‌ها را اداره‌ چاپ متقبل شود.

برازش ادامه داد:  دو هفته از برپایی کلاس‌های آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد می‌گذرد. امیدواریم در تبریز و اصفهان نیز شاهد برگزاری این دوره‌ها باشیم. اعلام می‌کنیم در صورتی که تعداد کارشناسان مناطق مختلف کشور به حدنصاب  بیست نفر برسد، با همکاری دانشگاه‌ها نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی اقدام کنیم.
  
وی درباره  جشنواره صنعت چاپ در راستای واگذاری این صنعت به وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تمایل ما این است این‌گونه برنامه‌ها  را صنوف  برگزلار کنند. دولت فقط  نقش حمایت‌کننده داشته باشد. در پایان مراسم، از پوستر هفدهمین جشنواره صنعت چاپ رونمایی شد.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها