کتاب «درآمدی بر زبانشناسی تطبیقی قرآن و تورات» نوشته حیدر عیوضی ساعت 17 بیست و دوم شهریورماه در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار میشود.
به نقل از روابط عمومي مؤسسه خانه كتاب، كتاب «درآمدي بر زبانشناسي تطبيقي قرآن و تورات» تأليف حيدر عيوضي، به زبان فارسي از سوي پژوهشكده تفسير اهل بيت (ع) در قطع رقعي، در ۱۹۲ صفحه منتشر شده است.
آنچه در اين كتاب بر آن تأكيد شده، اين است كه در قاموسنگاري تورات عبري از گزنيوس (آغاز قرن نوزدهم) تا رينگرن (پايان قرن بيستم) تفكري مستمر و زنجيروار را شاهد هستيم. نمونه كامل اين تفكر در ويراستهاي مختلف كتاب گزنيوس قابل مشاهده است كه چگونه نسلهاي بعدي همگام با تحولات مباحث زبانشناسي و يافتههاي باستانشناسان تا يك قرن بعد بازنگري آن را ادامه دادند.
بخش دوم كتاب نيز متضمن مباحثي در ريشهشناسيِ حدود ۳۰ واژه مشترک در قرآن و تورات است كه مجموعهاي از اعلام توراتي ـ قرآني و تعدادي از مفاهيم الهياتي مشترک ميان قرآن و تورات را در برميگيرد.
رويكرد نويسنده در هر دو بخش، زبانشناسي تاريخي است. البته در زبانشناسي تاريخي نيز، از ميان زبانهاي سامي، تمركز عمده بر عبري (زبان تورات) و عربي (زبان قرآن) است.
علاقهمندان ميتوانند براي حضور در نشست نقد و بررسي كتاب «درآمدي بر زبانشناسي تطبيقي قرآن و تورات» به سراي اهل قلم واقع در خيابان انقلاب، خيابان برادران مظفرجنوبي، كوچه خواجه نصير، شماره 2 مراجعه كنند.
نظر شما