یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰
نگاهی به صورت و سیرت انسان در فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث»

شماره‌ 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث» با 12 مقاله تحلیلی از جمله «ارزیابی تاریخ قرآن» و «صورت و سیرت انسان در قرآن» به سردبیری محمدعلی مهدوی‌راد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) شماره‌ 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث» ویژه بهار و تابستان 96،‌ به سردبیری دکتر محمدعلی مهدوی‌راد از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد. «سخن سردبیر»، «نقد آثار پیشین»،‌ «نقد آثار تالیفی»، «شایسته خواندن»، «معرفی رساله»،‌ «جستار» و «تازه‌های نشر» بخش‌های مختلف این شماره از فصلنامه هستند.
 
در بخشی از سخن سردبیر به قلم محمدعلی مهدوی‌راد می‌خوانیم: «از روزگاران کهن عالمان، متفکران و دانشوران، نگاشته‌هایی خرد داشته‌اند نام‌بردار به رساله. این‌گونه آثار که غالبا مشتمل بر تأمل‌ها و دریافت‌های برخاسته از سالیان پژوهش و درنگریستن بود که صورت کتاب نمی‌یافت و در نگاشته‌های خرد چهره می‌بست، بسیار سودمند و خواندنی بود. در روزگاران اخیر و شکل‌گیری مطبوعات و مجلات، آن سبک و سیاق‌ها به قالب مقاله تطور پیدا می‌کنند و پس از ارزیابی و درنگریستن در رویارویی‌ها مجموعه‌ای از مقالات شکل کتاب به خود می‌گیرد - و کم له من ینظر - و گاهی هم در همان حد مقاله‌ای نمی‌ماند.

اکنون به پندارم جامعه علمی و نسل رویاروی با نسل نو، دو تلاش سودمند و ثمربخش را می‌تواند رقم زند: 1- تدوین مجموعه مقالات که خوشبختانه نمونه‌هایی ارجمند، خواندنی و سزامند در سال‌های اخیر چهره بسته است. 2- بازچاپ مقالاتی که گوشه و کنار مجلات و یا مجموعه‌ها به طاق نسیان سپرده شده است و مطمئنا عرضه آن‌ها بهتر و سودمندتر و کارآمدتر از مثلا مقاله‌های علمی - پژوهشی است که غالبا در موضوعی که نوشته شده‌اند «راهی به دیهی نمی‌برند» و هرگز در آن موضوع فروغی نمی‌هلند و در فربه‌سازی دانش نقشی نمی‌آفرینند.»
 
«فرزانه روزگار»، «نقد التفسیر البیانی بنت‌الشاطی»، «بررسی و تحلیل کتاب روش‌های تأویل قرآن» و «ارزیابی تاریخ قرآن» چهار مقاله‌ای هستند که در بخش «نقد آثار پیشین» این فصلنامه به چاپ رسیده‌اند.
 
در «نقد آثار تالیفی» نیز علاقه‌مندان 6 مقاله با عنوان‌های «المنار در آینه المیزان»، «نقد بخش اول کتاب نقش علوم ادبی در تفسیر قرآن»، «بازپژوهی ملاک‌های توسعه آیات‌الحکام قرآن کریم»، «رفتارشناسی مردم در برابر دعوت پیامبر اکرم (ص) از منظر قرآن و حدیث»، «بررسی فقه‌ا‌لحدیث (مباحث نقل به معنا)» و «بررسی تجوید فرقان» را از نظر می‌گذرانند.
 
«صورت و سیرت انسان در قرآن» مقاله‌ «شایسته خواندن» در شماره جدید فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث» است.
 
در این شماره از فصلنامه، رساله «بررسی گفتمانی نظریه نسخ و نقد آن میان متقدمان و متأخران» به خوانندگان معرفی شده و در بخش «جستار» نیز مقاله «تحریف‌ناپذیری قرآن از نگاه آیت‌الله معرفت و ابن‌الخطیب» را می‌خوانیم.
 
«علم غیب از نگاه عقل و وحی»، «مدیریت با رویکرد علوی»، «درآمدی بر قرآن‌پژوهی نظام‌مند؛ با رویکرد اندیشیدن از مرکز»، «دائرة‌المعارف قرآن کریم»، «قرآن کریم و جریان‌های فکری جهان»، «هنر قرآنی»، «هم‌شناسی فرهنگی»، «درآمدی بر مبادی و مبانی سلوک»، «استعاره‌های مفهومی و فضاهای قرآنی» و «حقوق بشر به روایت آیات قرآن کریم» نیز تازه‌های نشر معرفی شده در این فصلنامه هستند.
 
در صفحات پایانی نشریه نیز خلاصه‌ای از برخی مقالات مندرج در این شماره به زبان عربی ارائه شده است.
 
شماره‌ 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب «قرآن و حدیث» ویژه بهار و تابستان 96،‌ در 240 صفحه به بهای 10 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها