امید صباغنو، شاعر جوان کشورمان معتقد است که با توجه به امکانات فضای مجازی و در دسترس بودن آن نسبت به مطبوعات و خبرگزاریها، این رسانه به تریبون اصلی اهل قلم تبدیل شده است؛ چراکه علاوه بر امکانات ذکر شده، این صفحات توسط خود شاعر و نویسنده مدیریت میشود و در آن نیازی به سانسور برخی مطالب نیست.
صباغنو در این گفتوگو با اشاره به اهمیت فضای مجازی عنوان کرد: این روزها فضای مجازی تریبون اصلی اهل قلم شده است؛ چراکه دسترسی به آن بسیار راحت بوده و هر کسی مطالبش را خودش مدیریت میکند و خط قرمز آن صفحه یا مطلب بر عهده شاعر یا نویسنده است؛ یعنی من شاعر تصمیم میگیرم که چه مطلبی را منتشر کنم و به این شکل مطالبم سانسور نمیشود.
این شاعر ادامه داد: فضای مجازی با همه مضراتی که ما با آن آشنا هستیم، حرف اول را میزند. در چنین شرایطی، رسانهای میتواند تاثیرگذار باشد که بتواند یک نویسنده و شاعر خوب را به جامعه معرفی کند یا کارهای متفاوت انجام بدهد؛ اما با یک بررسی ساده متوجه میشویم که کمتر رسانهای چنین دغدغههایی دارد و به این کارها میپردازد.
شاعر مجموعه شعر «تنها» در توضیح وضعیت صفحات ادبی روزنامهها و خبرگزاریها گفت: با نگاهی به صفحات ادبی رسانههای مختلف متوجه میشویم که برخی از این صفحات پرمخاطب اما عامپسند هستند و یک سری دیگر کممخاطب اما خاصپسند هستند و این بین نشریه نرمالی وجود ندارد که همه طیفهای جامعه ادبی را پوشش دهد.
او ادامه داد: رسانه باید نقش حمایتی داشته باشد و این حمایت به معنی همیشه تعریف کردن نیست. رسانه باید به معرفی استعدادها و پدیدههای ادبی بپردازد؛ اما متاسفانه در شرایط فعلی چنین اتفاقی رخ نمیدهد و رسانه گاهی سد پیشرفت شاعر یا نویسنده جوان میشود و یا گاهی رسانه سکوی پرتابی برای نویسنده یا شاعر فراهم میکند که آن فرد به ناکجا آباد میرود و دیگر نمیتوان او را کنترل کرد.
صباغنو با اشاره به تب چاپ کتاب در جامعه امروز عنوان کرد: تب کتاب چاپ کردن این روزها بسیار فراگیر شده است و معمولا کسی که برای چاپ کتابش برنامه ندارد و تنها به دلیل اینکه کتابی داشته باشد، دست به چنین کاری میزند با شکست روبهرو میشود و همین شکست باعث میشود این افراد به سرعت کنار بروند و اتفاق خاصی برایشان رخ ندهد.
شاعر مجموعه رباعی «تا آمدن تو عشق بازی تعطیل» در بخش پایانی صحبتهایش گفت: عدهای هیچ تلاشی نمیکنند و فقط در گوشهای نشستهاند و میگویند که به این دلیل کتابشان 50 نسخه هم نفروخته و کتاب فلان شاعر به چاپ پنجم رسیده است، که شاعران مطرح مافیا دارند و باندبازی میکنند اما همین فرد سادهاندیش توجه نمیکند که شاعران پرمخاطب سالها برای جایگاهی که در آن ایستادهاند تلاش کردهاند و در طول چند روز به چنین جایگاهی نرسیدهاند.
نظر شما