دوشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۲
هفته کتاب مردمی‌تر شده است

مجید غلامی‌جلیسه، در نشست خبری بیست‌و‌پنجمین دوره هفته کتاب ضمن تشریح برنامه‌های مختلف ستاد هفته کتاب با تاکید بر نقش رسانه‌ها در ملی شدن هفته کتاب با اشاره به سهم مشارکتی و حمایتی ستاد در تولید برنامه‌های صدا و سیما بر مردمی‌‌تر شدن هفته کتاب تاکید کرد.

به ‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری و رونمایی از پوستر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب جمهوری اسلامی ایران پیش از‌ظهر امروز دوشنبه (15 آبانماه) با حضور مجید غلامی جلیسه؛ مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب در سرای اهل‌قلم برگزار شد.
 
جلیسه با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری این دوره از هفته‌کتاب ازسه سال پیش گفت: طی سه‌سال گذشته باتوجه به تمهیدات سیدعباس صالحی در دوران تصدی معاونت فرهنگی، چند نگاه ویژه درباره هفته‌کتاب طرح‌ریزی شده بود. بنابراین در موسسه خانه‌کتاب براساس این رویکرد چشم‌انداز موردنظر را اجرایی کردیم. نخست معرفی هفته‌کتاب به‌عنوان هفته ملی در حوزه کتابخوانی در سطح کشور و دنیا و مردمی‌تر شدن هفته‌کتاب به‌عنوان رویداد ملی.
 
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب در ادامه افزود: خوشبختانه مسیر این اتفاق به‌گونه‌ای بود که با توجه به توقعات از ستاد هفته‌کتاب و سایر مراکز متولی به‌طور تقریبی محقق شد. درباره مردمی‌تر شدن هفته کتاب اتفاقات خوبی را و هرساله پویایی و رشد گروه‌های مردمی و مروج کتاب برای حضور هرچه بیشتر در این هفته را شاهد هستیم. بنابراین هرچقدر در این زمینه حرکت می‌کنیم مردم هفته کتاب را بیشتر از آن خود می‌دانند.
 
دبیر بیست‌و‌پنجمین دوره هفته‌کتاب ادامه داد: در جلسات شورای سیاستگذاری هفته‌کتاب ضمن تصویب عنوان روزهای هفته‌کتاب و شعار این رویداد فرهنگی ایجاد ستاد مرکزی و دایمی هفته‌کتاب به‌عنوان عملیاتی‌ترین موضوع مطرح شد. تشکیل ستاد دائمی هفته‌کتاب می‌توانیم رویکردهای خود را در طول سال پیگیری کنیم خوشبختانه نگاه مثبت اعضای شورای سیاستگذاری این قوت و قدرت را به ما داد تا برنامه‌ریزی تشکیل این ستاد دایمی را رقم بزنیم.
 
جلیسه با تاکید بر لزوم برگزاری جلسات مداوم شورای سیاستگذاری در طول سال ادامه داد: تقویت رویکرد مردمی در هفته‌کتاب ازجمله مهمترین اتفاقات بیست‌وپنجمین دوره این رویداد فرهنگی به‌حساب می‌آید. بنابراین از نهادهای مردمی در شورای سیاستگذاری نیز نماینده حضور داشت که به عملیاتی‌شده اهداف ستاد کمک می‌کند.
 
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب با اشاره به تمرکز ستاد هفته‌کتاب به مقوله خانواده گفت: مساله خانواده در ستاد هفته‌کتاب سال جاری به‌عنوان محور قرار گرفت. به این معنی که اگر قرار است در سطح کلان توسعه کتابخوانی را داشته باشیم باید به نقش خانواده تاکید شود. به عبارت دیگر اساسا جامعه کتابخوان زمانی شکل می‌گیرد که خانواده کتابخوان داشته باشیم.

افزایش مشارکت وزارتخانه‌ها در هفته کتاب
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب با اشاره به افزایش فعالیت وزارتخانه‌ها در ترویج توسعه کتابخوانی افزود: وزارت آموزش و پرورش امسال با برنامه‌ریزی گسترده‌ای در زمینه ترویج و توسعه کتابخوانی حاضر شده است. علاوه بر این سازمان صدا و سیما برخلاف سال گذشته و با همکاری ستاد هفته‌کتاب در سطح ملی و بین‌المللی برنامه‌های کتاب‌محور بیشتری تولید می‌کند. به‌عبارت دیگر این سازمان با قوت و احساس تکلیف بیشتری برنامه‌های هفته‌کتاب را دنبال می‌کند.
 
جلیسه با اشاره به آغاز هفته‌کتاب در بوشهر، پایتخت کتاب ایران ادامه داد: برنامه‌های بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب طبق پیگیری‌های سال گذشته در شهر بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران آغاز می‌شود. مراسم افتتاحیه یکشنبه (21 آبانماه) به‌طور رسمی در این شهر برگزار می‌شود.

تشکیل ستاد هفته کتاب در همه استان‌ها
این مسئول فرهنگی با اشاره به تشکیل ستاد هفته‌کتاب در همه استان‌ها ادامه داد: امسال در همه استان‌ها با ریاست استاندار و دبیری مدیرکل ارشاد و حتی در شهرستان‌ها،‌ستاد هفته‌کتاب تشکیل شد. پارسال بیش از 10هزار برنامه در سراسر کشور برگزار شد و امسال پیش‌بینی می‌شود این تعداد از نظر کیفی و کمی افزایش پیدا کند.
 
جلیسه درباره برنامه‌های ویژه هفته‌کتاب گفت: چند کار ویژه در برنامه بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب تعریف شده ازجمله می‌توان به 500 برنامه زنگ کتاب در کتابخانه‌ها،کتابفروشی‌ها و بیشتر شهرها و روستاها و مراکز استان‌ها با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و انجمن نویسندگان به‌صدا درمی‌آید. بسیاری از نویسندگان تراز اول با حضور در مدارس شهرستان‌ها و شهرهای و مراکز استان سراسر کشور و همچنین برگزاری جشن امضا از دیگر برنامه‌های ویژه این هفته است.
 
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب با اشاره به برنامه ویژه شبکه 4 سیما به‌مناسبت هفته‌کتاب افزود: جشن ملی کتابخوانی در شبکه 4 سیما 24 آبانماه از ساعت 10 صبح تا 22 برنامه‌های ویژه‌ای را در نظر گرفته است. تشکیل پویش برای تجهیز کتابخانه‌های نابینایان به‌عنوان یکی دیگر از کارهای ویژه هفته کتاب است. این پویش با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی، موسسه خانه کتاب و ستاد هفته‌کتاب و انجمن نابینایان و ارگان‌های دیگر در حرکتی ملی به‌دنبال تجهیز کتابخانه‌های نابینایان است. در این پویش نیز مشارکت مردمی تاکید شده است.

آغاز ثبت‌نام طرح پاییزه همزمان با روز کتابگردی
جلیسه در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره طرح حمایتی پاییزه کتاب گفت: تامین اعتبارات و تخصیص بودجه به‌عنوان یکی از مشکلات جدی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که این موجب مختل شدن برنامه‌ها از جمله طرح حمایت از کتابفروشی‌ها شده است. برگزاری طرح پاییزه کتاب عملا در هفته‌کتاب منتفی است و به‌محض تأمین بودجه با کتابفروشی‌های مشارکت‌کننده در طرح تابستانه تسویه‌حساب می‌کنیم و ثبت‌نام از متقاضیان طرح پاییزه آغاز می‌شود. به احتمال زیاد کتابگردی 2 آذر برگزار خواهد شد بنابراین تلاش می‌کنیم تا طرح پاییزه همزمان با این روز آغاز شود.
 
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب در پاسخ به مشارکت باغ‌ کتاب در برنامه‌های هفته‌کتاب ادامه داد: ستاد هفته‌کتاب از ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کند بلکه رویکرد اصلی آن برنامه‌ریزی است باغ‌کتاب تا به‌امروز هیچ برنامه و طرحی را به مناسب بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب ارایه نکرده است.

ستاد سهم مالی در تولید برنامه‌های سازمان و صدا و سیما ندارد
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب در پاسخ به پرسشی درباره تامین هزینه‌های تولید برنامه برای پخش در صدا‌وسیما ادامه داد: ارتباط خوب سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان صدا و سیما و تغییر و تحولات مدیریتی در شبکه‌های مختلف موجب شده تا سازمان عطش بیشتری به مقوله کتابخوانی نشان بدهد هرچند که سهم کتاب باید در برنامه‌های این سازمان افزایش پیدا کند. بخشی از برنامه‌های این سازمان در هفته‌کتاب رایگان است و ستاد سهمی در تامین بودجه این برنامه‌ها ندارد. به‌عبارت دیگر نقش ما حمایتی و مشارکتی است.
 
جلیسه با اشاره به برنامه‌ریزی صدا به مناسبت هفته‌کتاب ادامه داد: سال گذشته بیشتر شبکه‌های رادیو به‌ویژه رادیو فرهنگ به موضوع کتاب و کتابخوانی پرداختند و امسال نیز شاهد افزایش دو برابری این برنامه‌ها هستیم به عبارت دیگر رادیو فرهنگ برنامه‌های خود را از 3 به 6 ساعت ارتقا داده است. موسسه خانه‌کتاب نیز تلاش کرده با اهدای جوایزی از سوی ستاد هیجان بیشتری به این برنامه‌ها بدهد. علاوه بر این حامیانی نیز در تامین مالی این برنامه‌ها مشارکت داشته‌اند و ستاد هزینه‌ای پرداخت نکرده است.
 
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب در ادامه با تاکید بر لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی برای نابینایان ادامه داد: در موسسه خانه‌کتاب بانک اطلاعاتی کامل از بریل و صوتی وجود ندارد خلایی که در درازمدت موجب آسیب این قشر از جامعه خواهد با تشکیل این بانک اطلاعاتی هزینه‌های انجمن‌های فعال در حوزه نابینایان برای بازتولید کتاب‌های صوتی و بریل کاهش پیدا می‌کند. بسیاری از نابینایان از آمار کتاب‌های صوتی بی‌اطلاع هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تشکیل این بانک اطلاعاتی و خرید کتاب‌های صوتی و بریل می‌تواند به این نابینایان کمک کند.
 
جلیسه در بخش دیگری از سخنانش از آغاز فعالیت بخش فنی موسسه خانه‌کتاب برای ایجاد بانک اطلاعاتی از بریل و صوتی خبر داد.
 
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب همچنین افزود: از ظرفیت‌های مناسبت‌های دینی مانند اربعین در ستاد هفته‌کتاب استفاده شده است و چندین گروه از ناشران کتاب‌هایی را برای زوار کربلا آماده کرده‌اند این برنامه‌ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح‌ریزی شده است.
 
دبیر بیست‌وپنجمین دوره هفته‌کتاب خطاب به خبرنگاران گفت: تاثیر رسانه برای هرچه ملی‌تر کردن هفته‌کتاب بی‌نظیر است بنابراین معتقدم شما می‌توانید به‌عنوان وظیفه فردی از ابزار رسانه استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها