هیات فرهنگی ایران در جریان بازدید از موزه مولانا پیشنهاد برگزاری سمینارهای مشترک علمی و فرهنگی را به منظور آشکار کردن هر چه بهتر عمق اندیشههای مولانا مطرح کرد.
در این دیدار، ابتدا علیاصغر محمدخانی به معرفی هیات پرداخت و دربارهی مولویپژوهی در سه دههی اخیر در ایران اشاره کرد و گفت که در سه دههی اخیر آثار علمی و تحقیقی خوبی دربارهی زندگی و آثار مولانا منتشر شده است که مناسب است این آثار در موزهی مولانا نگهداری شود و علاقهمندان بتوانند از این آثار بهره ببرند. محمدخانی با اشاره به پایاننامههای کارشناسیارشد و دکتری در دانشگاههای ایران گفت که تعداد فراوانی از این پایاننامهها دربارهی مولاناست و بیشک ایران یکی از قطبهای مهم مولویپژوهی در جهان است و هر کس که بخواهد دربارهی مولانا تحقیق کند نیازمند به این پژوهشهاست.
محمدخانی پیشنهاد کرد که موزهی مولانا در طول سال در کنار اجرای برنامههای هنری و گردشگری به برگزاری سمینارهای مشترک علمی و فرهنگی با مراکز ادبی ایران بهویژه در زمان مراسم عرس مولانا در آذر ماه بیشتر همت کند تا عمق اندیشهها و آثار مولانا برای جهانیان آشکارتر شود.
ناجی باکرجی از این پیشنهادها استقبال و به تاریخچهی موزه و مزار مولانا اشاره کرد و گفت که طریقت مولانا بعد از وفات مولانا رواج یافت و افرادی که از سلالهی مولانا بودند این مکان را اداره میکردند و امروزه بیش از سه میلیون نفر در سال از این مکان بازدید میکنند.
وی افزود مدیریت موزه آمادهی همکاری با شهر کتاب در برگزاری نشستهای علمی است و امسال هم هنرمند برجستهی ایرانی، شهرام ناظری، برای برگزاری مراسم سماع به قونیه سفر میکنند و مولانا فرهنگ و میراث مشترک ماست و هرچه انسانها حضرت مولانا را بیشتر درک کنند اشکها و غمها کمتر میشود.
در پایان این دیدار ناجی باکرجی یک نسخهی نفیس دیوان شمس را که در قونیه نگهداری میشود به مرکز فرهنگی شهر کتاب اهدا کرد.
در این دیدار مریم حسینی، مهین پناهی و محبوبه مباشری (استادان دانشگاه الزهرا)، رویا صدر (طنز نویس و پژوهشگر حوزهی طنز)، زهرا زواریان (نویسنده) و مریم بیانی (از سرای اهل قلم خانهی کتاب) حضور داشتند.
نظر شما