عصر روز گذشته محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی صمیمانه با نویسندگان بوشهری شرکت کرد و از نزدیک با حرفها و دغدغههای آنها آشنا شد.
عبدالرحمن برزگر، رییس انجمن سینمای جوان بوشهر و نویسنده ضمن ابراز خوشحالی از انتخاب شهر بوشهر بهعنوان پایتخت کتاب ایران عنوان کرد: چند ماه پیش به صورت خصوصی و با کمک دوستان اقدام به راهاندازی کتابخانه کوچکی به نام استاد احمد آرام کردیم. این مکان یک کتابخانه تخصصی ادبیات و سینماست اما تعداد آثار آن بسیار محدود است و نیاز به تکمیل شدن دارد.
مجید مظفری، مورخ و پژوهشگر تاریخ نیز در این نشست گفت: بدون شک تلاشهای بسیار زیادی برای انتخاب بوشهر بهعنوان پایتخت کتاب ایران انجام شده است اما اینکه دلخوش به این عنوان باشیم، دردی را دوا نمیکند. متاسفانه شهر بوشهر با سابقه فرهنگی طولانی، هنوز دارای یک کتابخانه جامع و حرفهای نیست.
این پژوهشگر ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان در یک ساختمان قدیمی و اجارهای فعالیت میکند و هر لحظه امکان تخلیه ملک وجود دارد. به اعتقاد من چنین شرایطی لایق مردم فهیم و کتاب دوست بوشهر نیست و باید فکری به حال مکانهای فرهنگی استان کرد. پیشنهاد من این است که مسئولان فرهنگی با احداث یک کتابخانه حرفهای در سال انتخاب بوشهر بهعنوان پایتخت کتابی ایران، یک کار ماندگار به یادگار بگذارند تا این مکان یادگار این سال ارزشمند باشد.
احمد آرام نویسنده مطرح بوشهری دیگر سخنران این دیدار بود که با اشاره به کتابخانه تازه تاسیس شده، عنوان کرد: این شهر کوچک خاطرات تلخ و شیرین بسیار زیادی را در دل خود حبس کرده است. برای من افتخار بزرگی بود که این مکان به نام من نامگذاری شده است اما ای کاش این مکان به نام بزرگ دیگری نامگذاری میشد؛ چراکه بوشهر شهر نویسندگان و شاعران بزرگ است.
این نویسنده پیشکسوت ادامه داد: رسول پرویزی، منوچهر آتشی، علی باباچاهی و صادق چوبک نویسندگان و شاعران بسیار بزرگی هستند که در همین شهر کوچک بزرگ شدهاند اما متاسفانه هیچ نامی از این بزرگان در شهر شنیده نمیشود.
آرام در بخش پایانی صحبتهایش خطاب به جوادی گفت: باید احترام این شخصیتهای مهم و تاثیرگذار ادبیات حفظ شود، به همین دلیل من از شما به عنوان سکاندار حوزه کتاب میخواهم که نگاههای سیاسی را کنار بگذارید و به ما با چشم ادبی نگاه کنید.
صادق سعیدی، پژوهشگر حوزه سینما بوشهر را شهر تفاهم اقوام دانست و عنوان کرد: شهر بوشهر با تمام تفاوتهای دینی و فرهنگی شاهد کمترین اختلاف قوم و قبیلهای بوده است و مردم آن با کمال آرامش در کنار هم زندگی میکنند. بوشهر با سابقه ارزشمند فرهنگی فاقد یک جشنواره ملی یا منطقهای است و نبود یک جایزه ملی در این منطقه به شدت احساس میشود.
لطفی، فیلمنامهنویس با گلایه نسبت به عدم توجه به اهل قلم این شهر گفت: بوشهر شهر پتانسیلهای ادبی است اما به دلیل بیتوجهیها اهل فرهنگ از آن دلزده شدهاند. بوشهر را با داستانهای روانیپور، چوبک و آرام و شعرهای آتشی و باباچاهی میشناسند و ادبیات در کوچه به کوچه این شهر جریان دارد اما نشانهای از آنها وجود ندارد و این درد است.
این فیلمنامهنویس بوشهری با اشاره به لزوم تجهیز کتابخانهها عنوان کرد: واقعا همتی تا به امروز صورت نگرفته است، اگر نه تجهیز کتابخانه «احمد آرام» کار بسیار سختی نیست. از طرفی به اعتقاد من جای یک جایزه ادبی به شدت خالی است و ای کاش چنین جایزهای برگزار شود.
علیاصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به صحبتهای مطرح شده اظهار کرد: ما موافق برگزاری یک جشنواره بینالمللی ادبی در بوشهر هستیم و از آن استقبال میکنیم اما به اعتقاد من این جشنواره برای تعطیل نشدن باید خصوصی باشد و سایر نهادها پشتیبان آنها باشند.
او ادامه داد: وقتی بحث بینالمللی مطرح میشود، باید بینالمللی فکر کرد و این نیاز به بررسی بسیار زیاد دارد.
محسن جوادی در پایان این نشست صمیمانه گفت: بدون شک در هر منطقهای مشکلاتی وجود دارد که باید با تلاش و کوشش از آن عبور کنیم. ما نگاه ویژهای به اهل قلم شهرستانی خواهیم و انشالله این مشکلات حل خواهد شد. من مشکلات را میدانم و برای حل مشکلات آمدهام و اگر ببینم که نمیتوانم مشکلات را حل کنم به فعالیتهایم ادامه نمیدهم.
همچنین غلامیجلیسه با اشاره به حمایت از سینمای جوان بیان کرد: ما از سینما گران جوان حمایت خواهیم کرد و اسپانسر دو فیلم با موضوع کتاب خواهیم شد. برای فیلم مستند تا سقف 20 میلیون و برای فیلم کوتاه 10 میلیون هزینه خواهیم کرد.
نظر شما