کتابخانه دانشگاه تهران امسال برای سومین سال متوالی میزبان نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی است، نمایشگاهی با 15 سال تجربه که با هدف در دسترس قرار دادن جدیدترین کتابهای درسی و دانشگاهی به زبان اصلی برپا میشود و مخاطبانی گسترده از سراسر کشور دارد.
نقش پررنگ کتابهای 2018
یکی از ویژگیهای نمایشگاه امسال، عرضه کتابهای چاپ 2018 است، در تعاملی که موزعان ایرانی با ناشران اروپایی و امریکایی داشتند شرایطی ایجاد شده است که تعدادی کتابهایی که برخی از آنها حتی امریکا هم توزیع نشدهاند، به ایران رسیدهاند و در نمایشگاه شرکت داده شدهاند.
بخش عمده این کتابها آثار حوزه روانپزشکی و پزشکی در موضوعات مختلف هستند. کتاب 2 جلدی «rosens emergency medicine» با موضوع طب اورژانس که انتشارات الزویر آن را برای عرضه در سال 2018 آماده کرده است، یکی از این آثار به شمار میآید.
کتابهای «obstetric imaging fetal diagnostic and care» با موضوع رادیولوژی و «immunology and serology in laboratory medicine» درباره پزشکی آزمایشگاه از انتشارات الزیور نیز از جمله این آثار هستند.
حضور مستقیم پت فایندر
انتشارات پتفایندر (path finder) از کشور آمریکا به صورت مستقیم در نمایشگاه کاربردی امسال با 150 عنوان کتاب حضور دارد. کانی آلن، مسئول غرفه این انتشارات با اشاره به کتابهایی که ارائه شده است، گفت: بخش عمده کتابهایی که اینجا عرضه کردهایم در موضوع سیاسی است، به عنوان مثال کتابهایی درباره سخنرانیهای مالکوم ایکس، انقلاب روسیه و رخدادهای مختلف سیاسی توسط این انتشارات ارائه شدهاند.
وی افزود: اغلب این کتابها که برای دانشجویان علوم سیاسی و جامعهشناسی کاربرد دار متعلق به چهار سال اخیر هستند که با تخفیف 30 تا 40 درصدی عرضه میشوند.
آلن همچنین درباره ویژگیهای این نمایشگاه، گفت: به نظر من نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی خیلی جذابتر و متفاوتتر از نمایشگاههای دیگری است که من پیش از این در ایران شرکت کردهام و از اینکه شور و شوق دانشجویان ایرانی را میبینم به وجد میآیم.
150 کتاب دانشگاهی زیر قیمت جلد
امسال یکی از بخشهای جدید نمایشگاه کتاب کاربردی، قفسهای مجزا و جداگانه برای عرضه 150 عنوان کتاب اصلی مرجع و درسی دانشگاهی است. بخش عمده این آثار، کتابهایی هستند که در بازار ایران به صورت غیرقانونی افست شدهاند و با قیمتهای بالا به فروش میرسند و در اینجا نسخه اصلی این کتابها با 10 تا 30 درصد زیرقیمت نسخه افست موجود در بازار ایران به فروش میرسند.
این اقدام که به دنبال تعامل اعضای انجمن فرهنگی ناشران بینالملل با ناشران اروپایی و آمریکایی عملی شده است، تحولی برای بازار کتابهای خارجی در ایران است که میتواند نسخه اصلی را با کیفیت بهتر و امکانات و ویژگیهای اما قیمتی کمتر خریداری کنند.
بخش عمده این کتابها در حوزه آثار پزشکی و فنی و مهندسی است که عموما نسخه اصلی آنها قیمت بسیار بالایی دارند و برخی ناشران بدون حق کپیرایت، آنها را افست کردهاند و با قیمتی پایینتر اما کیفیتی متنازل عرضه میکنند، فرصتی که میتواند از سوی جامعه دانشگاهی مغتنم شمرده شود.
ترینهای کتاب کاربردی
مجموعه چهار جلدی کتاب «شکوه ایران» یکی از کتابهای نسبتا گران این نمایشگاه است که در غرفه انتشارات نگاره ثریا عرضه شده است، این کتاب درباره هنر و معماری دوره هخامنشی است که اکنون فقط 4 نسخه از آن از میان سه هزار نسخهای که منتشر شده است، در جهان موجود است.
این کتاب که اکنون به قیمت یک میلیون و 800 هزار نسخه به فروش میرسد در جلد نخست، ژبه تاریخ، هنر و معماری امپراطوری هخامنشی با 192 تصویر از كاخها، نقشبرجستهها و اشیاء به جایمانده از آن زمان، جلد دوم نیز با عنوان گواهان خاموش مجموعهای شامل 26 تصویر رنگی و 25 نقش برجسته به صورت حجمنما از اشیاء و آثار هنری دوران هخامنشی را دربرگرفته است. جلد سوم این كتاب شامل 36 تصویر رنگی، یك پوستر پانورما (تاشو) از كل پلكان آپادانا، 25 نقش برجسته به صورت حجمنما (معماری كاغذ) و جلد چهارم نیز سه بعدی، قابل تماشا با عینك مخصوص كتابی است.
البته در این غرفه میتوانید کتاب «معرفی معماران جهان» را نیز ببینید که به قیمت 440 هزار تومان به فروش میرسد. در این کتاب نام «لیلا عراقیان»، معمار پل طبیعت تهران به عنوان تنها طراح جوان و نخبه ایرانی آورده شده است.
کتاب «جراحی زانو» نوشته دکتر جواد پرویزی، جراح و متخصص ارتوپد ایرانی که توسط انتشارات الزویر به زبان انگلیسی منتشر شده است نیز یکی دیگر از آثار جذابی است که در غرفه انتشارات پارسیان عرضه شده است.
رشد 15 درصدی بازدیدکنندگان
به سراغ سعید عابدینی، مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بینالملل میرویم، او درباره تغییر مکان برگزاری نمایشگاه کاربردی، گفت: هیات مدیره جدید انجمن در زمانی کمتر از 45 روز مانده تا شروع نمایشگاه، کارها را به دست گرفت و در این مدت تلاش کردیم مکان دیگری را برای برپایی نمایشگاه انتخاب کنیم اما به دلیل همزمانی با هفته کتاب و برنامههای فشردهای که در این هفته وجود دارد، امکان تغییر محل برگزاری نبود.
وی با اشاره به تجربه دو سال گذشته برگزاری نمایشگاه در کتابخانه دانشگاه تهران، عنوان کرد: برپایی نمایشگاه در اینجا چند مزیت به همراه دارد، نخست اینکه دسترسی به این مکان برای دانشجویان و استادان دانشگاه آسانتر است چون ما در میان مخاطبان اصلی حضور داریم، نکته دوم اینکه به دلیل تجربه دو ساله ما، مخاطبان و دانشجویان با جانمایی و مکان نمایشگاه آشنا بودند و در دسترس آنها بودیم.
عابدینی با بیان اینکه ناشران نیز از برگزاری نمایشگاه در دانشگاه تهران، رضایت دارند، یادآور شد: به دلیل استقبال خوبی که جامعه دانشگاهی از نمایشگاه کاربردی داشتند، جمع زیادی از همکاران ما از برگزاری نمایشگاه راضی هستند و میتوانیم بگویید استقبال بازدیدکنندگان در تجربه پانزدهم نمایشگاه 15 درصد رشد داشته است.
وی همچنین به تخفیفهایی که ناشران در این نمایشگاه ارائه میکنند هم اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته تخفیفها از 15 درصد آغاز میشد اما امسال تمهیداتی اندیشده شده است که تخفیفها از 20 تا 70 درصد به تناسب سال چاپ و موافقت ناشران باشد.
پازدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی، عصر فردا چهارشنبه 24 آبان پس از چهار روز فعالیت به کار خود پایان میدهد.
نظر شما