چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۴
سومین دوره جشنواره نشان دهخدا برگزیدگانش را شناخت/ ضیاءشهابی قلم برتر را گرفت

سومین دوره جشنواره نشان دهخدا که از سوی انتشارات علمی و فرهنگی برگزار می‌شود، امروز برگزیدگان خود را شناخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم سومین دوره کتاب سال اعضای هیأت علمی دانشگاه­‌های سراسر کشور (نشان دهخدا) در حوزه علوم انسانی ۲۴ آبان ماه با حضور وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

اسامی برگزیدگان و شایسته‌های تقدیر به شرح زیر است:

برگزیدگان جشنواره نشان دهخدا
کتاب‌های «فرآیند ساخت‌یابی نهاد زندان از مشروطه تا پایان پهلوی» نوشته یعقوب خزائی، انتشارات آگه، حوزه علوم اجتماعی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)

«صدسال عشق مجازی؛ مکتبِ وقوع و طرز واسوخت در شعر فارسی قرن دهم» نوشته محمود فتوحی، انتشارات سخن، حوزه ادبیات فارسی، دانشگاه فردوسی
 
شایسته‌های تقدیر جشنواره نشان دهخدا
کتاب «پیمایش علم و جامعه؛ تجربه جهانی و اجزای نسخه ایرانی» نوشته محمدامین قانعی‌راد، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی، حوزه علوم اجتماعی، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور

«تحویل‌گرایی و فیزیکالیسم» نوشته مهدی غیاثوند، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حوزه فلسفه، دانشگاه خوارزمی

 
«سرنوشت اسیر در اسلام؛ بررسی تاریخی-فقهی جنگ، اسارت، بردگی» نوشته سیدعلی میرشریفی سمت، حوزه الهیات، مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی و دانشگاه‌ها سمت

«فرهنگ توصیفی مطالعات ادبی» نوشته کوروش صفوی، علمی، حوزه زبان‌شناسی و ادبیات فارسی، دانشگاه علامه طباطبایی

«پژوهش‌ها و اندیشه‌های سینمایی؛ سینمای مستند، تدوین فیلم؛ سینما و ادبیات؛ سینما و تاریخ» نوشته احمد ضابطی جهرمی، انتشارات رونق، حوزه هنر و سینما، دانشگاه صداوسیما

جایزه ویژه هیات داوران این دوره از جشنواره دهخدا نیز به ویراست دوم کتاب «ارتباط‌شناسی» مهدی محسنیان‌راد اختصاص یافت. همچنین قلم برتر سومین دوره جشنواره نشان دهخدا به پرویز ضیاءشهابی استاد و پژوهشگر فلسفه اهدا شد.

در این دوره از جشنواره، ۳۱ هزار و ۷۹۵ عنوان کتاب احصا شد که همگی با عنوان علوم انسانی و در سال ۱۳۹۵ منتشر شده بود. از این میزان بیشترین عناوین منتشر شده با موضوع ادبیات، علوم اجتماعی، رمان، دین و تاریخ و جغرافیا بود. همچنین حوزه هنر نیز دارای کمترین میزان آثار تالیفی در این زمینه بود. از مجموع این آثار و در ۱۸ بخش در نظر گرفته شده برای این جشنواره، در نهایت ۲۳۴ اثر داوری شد.

از این تعداد اثر حوزه‌های علوم اجتماعی، ارتباطات، علوم قرآنی، اصول و الهیات، اقتصاد و مدیریت، حسابداری، تاریخ، زبان فارسی و فلسفه بیشترین میزان را دارا بودند.

جشنواره دهخدا به منظور بررسی آثار اعضای هئیت های علمی دانشگاه های سراسر کشور در حوزه علوم انسانی توسط انتشارات علمی و فرهنگی و با مشارکت وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علوم، تحقیقات و فن آوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها