سهشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۳
مریم جدلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به لزوم توانمندسازی بانوان ناشران در تولید کتاب عنوان کرد: ارتقای فنی و حرفهای بانوان ناشر در اولویت کاری انجمن فرهنگی زنان ناشر است و در این زمینه تلاش کردهایم با استفاده از استادان مجرب اقتصاد نشر نسبت به توانمندسازی اعضا اقدام کنیم.
وی افزود: در این زمینه اردوهای یک روزه برای بانوان ناشر پیشبینی کردهایم تا اعضا بتوانند با حضور در آن، علاوه بر بهرهمندی از تجارب یکدیگر، نکات تخصصی فعالیتهای نشر را به صورت عملی و تجربی بیاموزند.
جدلی با اشاره به نزدیک بودن زمان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: در این ماهها، ناشران کتابهای خود را برای عرضه در نمایشگاه کتاب تهران آماده میکنند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم برخی نکات درباره صرفهجویی در هزینههای چاپ و نشر را با بهرهمندی ازاستادان حوزه نشر آموزش دهیم، به عنوان مثال به دنبال نوسان قیمت کاغذ، انواع کاغذهای موجود در بازار به همراه ویژگیها و مزیتهای هر کدام به اعضا معرفی میشود.
وی برگزاری دوره آموزشی در بخش فنی و محتوایی کتاب را یکی دیگر از برنامههای انجمن زنان ناشر معرفی کرد و یادآور شد: ضرورت چگونگی انتخاب کتاب مناسب استفاده از ویراستار فنی، گرافیست و تصویرگر در تهیه یک کتاب، همچنین چگونگی تنظیم قراردادهای حق تالیف ناشران و نویسندگان از جمله مسائلی است که در این دوره به آن پرداخته میشود.
رئیس انجمن فرهنگی زنان ناشر با بیان اینکه اغلب ناشران در تهیه قرارداد حق التالیف با نویسندگان و مترجمان به مشکل برمیخورند، گفت: اتحادیه ناشران و کتابفروشان دورهای در این زمینه برگزار میکند اما انجمن تلاش میکند با شرح و بسط موضوعات هر قرارداد، زنان ناشر را نسبت به تبعات ااضافه یا حذف بعضی بندها در قراردادها آگاه سازد.
مدیر انتشارات نغمهنواندیش همچنین درباره برگزاری دوره ای آموزشی درباره بازگشت مالی سرمایه ناشران نیز توضیح داد: در این دوره نیز به مبحث اقتصاد نشر به صورت ریز و کلان پرداخته میشود و از آنجایی که بودجه کتاب محدود است و بازگشت سرمایه در این حوزه ممکن است زمان زیادی طول بکشد تلاش میکنیم توجیه اقتصادی فعالیت در این بخش را در قالب دوره آموزشی بازگو کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره لزوم حضور بانوان در سیاستگذاریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: بانوان زیادی در صنعت نشر کشور ما فعالیت میکنند و با وجود همه سختی ها و برخی محدودیتهای موجود، کتاب چاپ میکنند و برخی از آنها بسیار موفق باتجربه و پرکارند در این میان معتقدم بانوان ناشر باید حضور بیشتری در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله نمایشگاه بینالمللی تهران داشته باشند و از نظرات و دیدگاههای آنها در برخی حوزهها استفاده شود.
وی تاکید کرد: اعضای انجمن در نمایشگاههای داخلی و خارجی حضور پر رنگی دارند و طی چهار سال شرکت در نمایشگاه فرانکفورت موفق به فروش رایت تعدادی از کتابهای خود شدند .
انجمن زنان ناشر از سال 1387 فعالیت خود را در صنعت نشر کشور آغاز کرده است و اکنون بیش از 80 بانوی ناشر در این انجمن عضویت دارند.
نظر شما