زهرا موسوی، شاعر مجموعه پنج جلدی «صدای چی بود؟» گفت: خردسالان با مطالعه اشعار این مجموعه میتوانند الگوها و توالیهایی را در بندهای شعر پیدا کنند و با تمرکز بر حفظ شعر، حافظه آنها با حوادث صوتی و تصویری پیوند خورده و مهارتهای حافظهشان توسعه مییابد.
شاعر و سراینده ترانه های برنامه «فتیله» افزود: در این مجموعه یک رویداد کوچک از یک روز خردسال و آنچه بارها و بارها آن را دیده انتخاب شده و احساسات کودکانه شاعر را درگیر ماجرا کرده است، شعرهایی پرمعنا، پرهیجان و پر از مفهومهای ذهنی و تفکر.
وی کوتاه بودن اشعار را از ویژگیهای دیگر این کار عنوان کرد و گفت: شعرهای کوتاه علاوه بر این که کاربرد بهتری دارند سرعت تاثیرگذاری بالایی درون کودک و دنیای بیرونی او خواهند داشت. همچنین در نظر گرفتن حوصله مخاطب برای منتظر ماندن و خواندن شعر را در این مجموعه نباید نادیده گرفت.
به گفته موسوی، امتیاز دیگر و قابل لمس این اشعار دارا بودن تصاویر، خیال انگیزی و شاعرانگی آن است که احساسات بصری قوی را در مخاطب ایجاد میکند. ضمن اینکه طنز بودن شعر با توجه به علاقه مخاطب که شعر طنز را دوست دارد او را به وجد آورده و شگفتزده میکند.
وی در ادامه به نکات آموزشی که در مجموعه «صدای چی بود؟» به آنها پرداخته شده اشاره کرد و گفت: شعر و قافیه به گسترش ریتم کمک میکند و خواندن شعر قافیهدار سبب یادگیری آسانتر کلمات جدید در دایره واژگانی خردسال میشود. خردسالان با خواندن اشعار ریتمیک این مجموعه، علاوه بر آشنایی با صداهایی که پیرامون خود شنیدهاند، ریتم و زبان را میآموزند که این آگاهی، توانایی خواندن را در آنها و در آینده تقویت میکند.
موسوی یادآور شد: نکته دیگر اینکه اشعار مجموعه «صدای چی بود؟» به ایجاد مهارتهای یادگیری کمک میکند و خردسالان میآموزند الگوها و توالیهایی را در بندهای شعر پیدا کنند و با تمرکز بر حفظ شعر، حافظه آنها با حوادث صوتی و تصویری پیوند خورده و مهارتهای حافظهشان توسعه مییابد.
به گفته وی، این مجموعه با ساختارشکنی در فرم و محتوای اثر از قالبهای رایج شعری از جمله چهارپاره فاصله گرفته و بااستفاده از ادبیات عامه و فولکلور موفق به کشفهای تازهای شده است که برای مخاطب شیرین و جذاب است.
موسوی همچنین بیان کرد: نکته قابل اهمیت دیگر مجموعه «صدای چی بود» این است که چون مخاطبان این آثار سواد خواندن ندارند و واسطهای به نام پدر و مادر و مربیان مهدهای کودک میان آنها و شعر فاصله ایجاد میکنند، استفاده از ادبیات عامه این فاصله را حذف میکند و بزرگترها نیز با خواندن اشعار این مجموعه برای خردسالان، برگشتی لذتبخش به کودکی خود خواهند داشت.
عنوان های مجموعه پنج جلدی «صدای چی بود» عبارتند از: «تق تق تقونه صدای چیه تو خونه»، «قان و قان و قان ماشین مامان»، «تق و تق و تق روچوبه نجاره میخ میکوبه»، «قوقولی قوقو خروس بود منتظر عروس بود»، «چشمه میگه با قل قل میخوام برم پیش گل».
بخش کودک و نوجوان انتشارات افق، مجموعه پنج جلدی «صدای چی بود» را با تصویرگری حدیثه قربان، در قالب 20 صفحه مصور رنگی با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 130 هزار ریال برای هرجلد منتشر کرده است.
نظر شما