پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
بررسی متولی‌گری صنعت چاپ از وزارت ارشاد به وزارت صنعت در کمیسیون صنایع مجلس

نشست بررسی اصلاح بند 16 ماده 2 قانون اساسی با موضوع واگذاری متولی‌گری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن وتجارت به درخواست بخش خصوصي با حضور نمایندگانی از تشکل های صنعت چاپ کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن وتجارت در دیدار با دكترسعيد باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به دنبال پیگیری و رایزنی تشکل‌های صنعت چاپ کشور برای تسریع اصلاح بند 16 ماده 2 قانون اساسی با موضوع واگذاری متولی‌گری صنعت چاپ از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن وتجارت جلسه ای در کمیسیون صنعت مجلس برگزار و قرار شد در مدت 2 هفته کارگروهای تخصصی در دو وزارت خانه كه قبلا همكاری داشته وبه توافق رسيده اند در اسرع وقت طی دوهفته آيين‌نامه توافقی را به کمیسیون مجلس ارائه شود.

در این زمینه نقش بخش خصوصی در دولت اعتدال به گونه‌ای است كه برای اولين بار تشكلی از صنعت چاپ با اقدام قانونی موجب حضور نمايندگان 2 وزارتخانه به مجلس برای ارائه توضيح شده است. غلامرضا شجاع؛ نماینده تشکل‌های صنعت چاپ کشور به ایبنا گفت: با توجه به اینکه حدود یک سال از تفاهم‌نامه دو وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی وصنعت، معدن و تجارت می گذشت و بر اساس آن قرار بود صنعت چاپ از وزارت ارشاد به وزارت صنعت انتقال داده شود این کار با تعلل همراه بود و به همین خاطر در بین روسای اتحادیه‌های چاپ سراسر کشور به خصوص واحدهای کوچک ومتوسط نگرانی‌های زیادی ایجاد شده بود.

وی افزود: بعد از چند ماه بلاتکلیفی در این حوزه اسفند ماه سال گذشته به درخواست تشکل‌های صنعت چاپ کشور نامه‌ای با مشاركت 20 استان كه مشمول 27 اتحادیه، تعاونی وتشکل صنفی صعنت چاپ سراسر کشور خطاب به رياست كميسيون وسعید باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نوشتیم و خواستار پیگیری این موضوع شدیم. دکتر باستانی در این زمینه نامه‌ای به مرکز‌ پژوهش‌های مجلس ارسال کرد و از آنها خواست موضوع انتقال صنعت چاپ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی وارزیابی شود.

شجاع با بیان اینکه نامه ما در نوبت رسیدگی قرار داشت ولی زمان رسیدگی به آن طولانی شده بود ادامه داد: در جلسه‌ای که با رئیس مجلس شورای اسلامی در آبان ماه گذشته داشتیم درخواست بررسی موضوع را ارائه کردیم و دکتر لاریجانی دستور داد که این موضوع در اولین نوبت کمیسیون صنایع بررسی و رسیدگی شود به همین دلیل سه شنبه گذشته به کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دعوت شدیم.

وی با اشاره به مدعوین نشست کمیسیون صنایع عنوان کرد: علاوه برنمایندگان تشکل‌های صنعت چاپ پروین نباتي مدیر کل دفتر شیمیایی وسلولزی وزارت صنعت، معدن وتجارت، مهندس مهرزاد  دانش مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر سهرابی نماینده حقوقی وزارت ارشاد همچنین نمایندگانی از مرکز پژوهش‌های مجلس حضور داشتند.

وی یاد آور شد: در این نشست به نمایندگی از تشکل‌های صنعت چاپ کشور اعلام کردیم که زمان گذار اصلاح این قانون نباید طولانی شود تا مشکلات چاپ‌خانه داران در کوتاه‌ترین زمان مرتفع شود زیرا تعداد زیادی از ماشین آلات فعالان این حوزه در گمرک بلاتكليف مانده و باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند. همچنین وضعیت انتقال متولی‌گری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت صنعت، معدن وتجارت هرچه سریع‌تر انجام شود تا کمترین صدمه به بدنه صنعت چاپ برسد.

وی با اشاره به توضیحات نماینده وزارت ارشاد در این جلسه گفت: در این نشست اعلام شد نامه ما به کمیسیون فرهنگی مجلس رفته است که دکتر باستانی سخنگوی کمیسیون صنایع اعلام کرد این موضوع باید در کمیسیون صنایع بررسی شود.

شجاع تاکید کرد: متاسفانه همیشه نگاه سیاسی وامنیتی به صنعت چاپ وجود داشته که ریشه آن را می توانیم در تصمیم گیری کمیسیون فرهنگی ببینیم، معتقدم این نگاه باید شکسته شود و به ماشین چاپ مثل ماشین صنایع دیگر نگاه شود. همچنین سایه این نگاه باید از سر صنعت چاپ برداشته شود.

نماینده تشکل‌های صنعت چاپ کشور همچنین درباره بحث نظارت برمحتوا در این صنعت گفت: نکاتی درباره نظارت برمحتوای فعالیت چاپ‌خانه داران بیان و قرار شد در کارگروهی تخصصی در آن بخش از صنعت چاپ که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باقی می‌ماند آیین نامه نظارت بر محتوا تشکیل شود تا متخصصان در همکاری با دولت به جمع بندی رسیده و نگرانی اصناف و اتحادیه‌ها در آن لحاظ شود.

شجاع یاد آور شد: رياست اين جلسه در کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دكتر باستاني بعد از ارائه گزارش هر دو طرف به این نتیجه رسیده‌اند که اصلاح آیین نامه‌ها تا دوهفته آینده توسط وزارت خانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت جمع‌بندی و به مجلس اعلام شود تا در جلسه‌ای دیگر برای پیشنهاد ماده واحده درکمیسیون صنایع مجلس بررسي وسپس در صحن علنی مطرح شود. وی با بیان اینکه این اقدامات زمان‌بر است عنوان کرد: سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس معتقد بود اگر این اتفاق در قالب لایحه از سوی دولت به مجلس بیاید سرعت رسیدگی به آن بیشتر می شود تا اینکه قانون در مجلس تغییر کند .

وی ابراز امیدواری كرد: پیگیری‌های کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی به زودی نگرانی اهالی صنعت چاپ درباره این دوران گذر بر طرف می‌شود ومديركل‌های دو وزارت خانه اطمينان خاطر دادند كه تشكيل كارگروه‌های تخصصی آيين‌نامه با حضور دولت و بدنه صنف در كوتاه‌ترين زمان به سرانجام مي رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها