بیشتر فعالیتهای اجرایی و علمی در این زمینه مبتنی بر دانش یکسویهاند؛ به این معنی که یا هنرمندان حوزه نمایش از ظرایف و دقایق متون ادبی، آگاهی شایسته و بایستهای ندارند یا نویسندگان و پژوهشگران قلمرو ادبیات درک درستی از قواعد و ساختار هنرهای نمایشی ندارند. به همین سبب کارگاه مذکور به عنوان نمونهای به نسبت جامع در مقایسه با فعالیتهای پیشین ارایه میشود.
این دوره با هدف افزایش دانش نظری درباره جنبههای نمایشی زنان در شاهنامه و ارتقای مهارت عملی در تعيين قابلیتهای نمایشی ادبیات کهن برگزار میشود.
شایان ذکر است دکتر محمد نجاری، دانش آموخته رشته سینما (فیلمنامهنویسی و تدوین) و دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه فردوسی مشهد، کارگردان و منتقد سینما و تئاتر است و در بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر کاندیدای بهترین کارگردانی بوده است؛ وی تاکنون آثار متعدد و شاخصی را در حوزه مطالعات بین رشتهای زنان در هنر و ادبیات، ترجمه و تالیف کرده است و سخنرانیها و کارگاههای آموزشی بسیاری را نیز در این حوزهها در دانشگاهها و مراکز علمی کشور برگزار کرده است.
تعاریف ادبیات و نسبت آن با مطالعات بین رشتهای هنر و ادبیات
تعریف اقتباس، انواع اقتباس، تاریخچه اقتباس، زنان در شاهنامه و ویژگیهای نمایشی آنها، عناصر نمایشی شاهنامه، ظرفیتهای نمایشی شخصیت سودابه، بررسی موردی شخصیت سودابه در یک اثر دراماتیک، چگونگی اقتباس و خلق یک اثر نمایشی با محوریت شخصیت سودابه در شاهنامه فردوسی سرفصلها و محتوای دوره آموزشی را تشکیل میدهند.
شركت در اين دوره براي پژوهشگران و دانشجویان رشتههای ادبیات فارسی، انگلیسی، فرانسه، تاتر و سینما، پژوهش هنر، مطالعات زنان و خانواده مفيد است.
شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقهمندان علوم انسانی بلامانع است.
نظر شما