در شماره جدید فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» بررسی شد
نگاهی به آثار و زندگینامه آیتالله طباطبایی یزدی
شمارههای 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» ویژه بهار و تابستان 1396 با پرونده ویژه آیتالله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شد.
«بازاندیشی در آیین استنباط»، «جرمشناسی جهانبوم، راهی به توسعه مفهوم ضرر»، «آسیبشناسی فقهی قوانین حضانت»، «کاربرد قواع فقه قضایی در حقوق خانواده در بوته نقد»، «جایگاه تشریع، شورا و بیعت در فقه و حقوق اسلامی»، «ادبیات دین»، «حقوق خانواده تطبیقی» و «فقه قراردادها در پرتو آیات قرآنی» کتابهایی است که در بخش نقد مکتوب این شماره از فصلنامه مورد نقد و بررسی قرار گرفتهاند.
در بخش نقد ویرایش، در مطلبی با عنوان «به گاه نوشتن به جای آر هوش»، جنبههای ویرایشی کتاب «بازپروری معتادین نهادهای دولتی و غیردولتی» به قلم سید محمد آرتا، زیر ذرهبین قرار گرفته است. در بخش نقد شفاهی نیز کتاب «بایستههای تقنین در حقوق جزا» به نقد گذاشته شده است.
بخش گوناگون این شماره از فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» در پروندهای کامل به زندگینامه، آثار و شاگردان آیتالله سید محمدکاظم طباطبایی یزدی، صاحب کتاب «عروةالوثقی» پرداخته است. ویژهنامه بزرگداشت آیتالله طباطبایی یزدی، زندگینامه، سالشمار فعالیتهای علمی و مروری بر نظرات اصولی، معرفی آثار، شرح و حاشیه و تعلیق بر عروةالوثقی و معرفی فهرست شاگردان، از جمله سرفصلهای این بخش هستند.
در بخش عربی عقیل خورشا، خلاصهای از برخی مقالات ارائه کرده و فاطمه ذوالفقاری نیز در بخش انگلیسی، چکیده انگلیسی مقالات را نوشته است.
«یک گام لرزان ولی امیدبخش»، نقد و ارزیابی کتاب «ادبیات دین» بوده که به قلم محمدکاظم حقانی فضل، پژوهشگر و مدرس حوزه علمیه قم و مدیر علمی سایت ویکیشیعه، به نگارش درآمده است. در مقدمه این مطلب میخوانیم: «کتاب ادبیات دین، در حوزه آموزش روش اجتهاد و با موضوع معرفی واژگان بهکار رفته برای استنباط احکام الزامی و غیرالزامی نگارش یافته است. این کتاب، بخش چهارم از یک مجموعه چهارجلدی است.
کتاب یادشده با ایرادهای روشی و محتوایی مواجه است و مبانی شکلگیری کتاب نیز متقن نیست. نویسنده مبانی خود را در کتابهای دیگر تبیین کرده، ولی در این کتاب ارجاع دقیقی به آنها نداده است. برخی از استدلالهای نویسنده نمیتواند مدعای او را ثابت کند. کتاب با پرگویی آمیخته است و ادعاهای بدون سند، قضاوت درباره متن را مشکل کرده است. ایرادهای محتوایی و نه چندان اساسی فراوانی نیز مشاهده میشود. با اینحال، بهعنوان نخستین گام در موضوع خود، قابل تحسین است و با اصلاح کاستیها میتواند به کتابی راهگشا و موثر تبدیل شود.»
شمارههای 9 و 10 فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» در 323 صفحه به بهای 10 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما