دبیر جشنواره کتاب برتر در آستانه مراسم اختتامیه عنوان کرد:
رویشها و ریزشهای ادبیات کودک و نوجوان از نگاه یک جشنواره
دبیر جشنواره کتاب برتر در آستانه مراسم اختتامیه و به استناد بررسی آثار در این رویداد به بررسی رویشها و ریزشهای ادبیات کودک و نوجوان پرداخت.
وی ادامه داد: افزایش کیفیت فنی و هنری کتابها از نکات بارز این پیشرفت و جریان علمی رو به جلو نشر در کشور است و در کنار آن ظهور نامهای جدید در داستاننویسی و ورود به عرصهها و ژانر های جدید نیز از اتفاقات دیگر این دوره بود.
نیکبخت همچنین گفت: نبود نگاههای مدیریتی و راهبردی در گرافیک آثار و عدم توجه به ویرایش و زبان معیار در کتابهایی که برای کودک و خردسال منتشر میشود در داوری این دوره از آثار به شدت مشهود بود و نیازمند توجه جدی دستاندرکاران است.
دبیر نهمین دوره جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان همچنین افزود: علیرغم تعداد اندک کتاب در گروه شعر نوجوان، به لحاظ کیفیت شعر نوجوان وضعیت قابل قبولی دارد و بیشترین آمار تولید شعر نوجوان به ناشران دولتی اختصاص داشت. شایسته است با توجه به تاثیرگذاری این قالب ناشران خصوصی هم در این حوزه وارد شوند.
نیکبخت ادامه داد: در این دوره شاهد برخی کارهای جسورانه در حوزه آموزش جنسیتی و آسیبهایی که بیاطلاعی از آن کودکان را تهدید میکند بودیم. به باور من توجه و انتشار این آثار اگرچه لازم و ضروری ست اما توجه به این نیاز باید با بهرهگیری از نظرات کارشناسان روانشناسان کودک، صورت پذیرد. در کنار این موضوع ژانرهای جدید داستانی با تکنیکهای قوی نویسندگی و حلقههای تودرتو توی داستانی همچنین ژانر وحشت از آثار جذاب داستانی این دوره از رقابتها بود و البته فعالیت در این ژانر نیازمند توجه جدی به مسایل روانشناختی و تاثیر آن این داستان ها بر روان مخاطب و آینده اوست.
وی همچنین بیان کرد: کل کتابهای دریافت شده به دبیرخانه ۱۱۴۳ عنوان و کتابهایی که به داوری راه یافتند ۹۲۱ اثر بود که بیشترین کتابها به داستان کودک با تعداد ۴۰۵ عنوان و کمترین به شعر نوجوان ۱۹ عنوان اختصاص داشت.
نهمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان که توسط انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به طور دوسالانه برگزار میشود در دی ماه سال جاری با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین شرکت پنتر برگزار خواهد شد.
نظر شما