وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شعر را قله هنر حوزه های علمیه دانست و گفت: هیچ پدیده هنری در تمدن ایران اسلامی مانند شعر ندرخشیده است و شعر همواره در تاریخ حوزههای علمیه دارای برجستگی خاصی بوده است.
وی گفت: زبان شعر کمک کننده به زبان علم و فلسفه است، چراکه شعر مفاهیم انتزاعی را محسوس و معارف را در حوزه علمی و حکمی به مخاطب نزدیکتر میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که زبان شعر میتواند زبان علم نیز باشد اظهار کرد: حوزه نهاد دینی است و زبان شعر به زبان دین نزدیک است.
صالحی با تاکید بر این که حوزه به عنوان یک نهاد دینی نمیتواند به زبان شعر کم توجه باشد، افزود: حوزه یک نهاد تربیتی و مربی اخلاق اجتماعی است و زبان شعر نیز به دلیل دارا بودن ادبیات تعلیمی می تواند کمک کار نهاد تربیتی باشد.
وی حوزه را یک نهاد اجتماعی و دارای تعهد اجتماعی دانست و گفت: حوزه به عنوان نهادی که تعهد اجتماعی دارد و شعر به عنوان یکی از زبان های بیان کننده تعهد اجتماعی بسیار به هم نزدیک هستند. در فقاهت و اجتهاد شیعه، شعر بیشتر از هر هنر دیگری دیده میشود و در تاریخ دورانهای مختلف، هنر شعر جایگاه خاصی را در حوزههای علمیه به خود اختصاص داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تاریخ حوزه های علمیه پس از دوره غیبت امام زمان(عج) گفت: علما و فقهای بزرگ و برجسته شیعه در طول تاریخ در کنار علم و فضل، به عنوان شاعرانی ماهر شناخته شده به طوری که این عالمان به قالبهای مختلف شعری تسلط داشتند.
صالحی با اشاره به توجه فقهای بزرگ شیعه به شعر اظهار کرد: فقهای بزرگ شیعه که به عنوان قلههای فقاهت شناخته میشوند علاوه بر آثار متعدد فقهی دارای منظومههای شعری هستند که این نشان از اهمیت و جایگاه شعر در حوزه علمیه است.
وی تاکید کرد: سلسله فقهای شیعه همچون شخصیت کم نظیر تاریخ فقاهت شیعه حضرت امام خمینی(ره) میان فقاهت، سیاست، لطافت روح و ادبیات شاعرانه پیوند ایجاد کرده بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که توجه به شعر نه تنها مربوط به بزرگان فقاهت است، بلکه بزرگان فلسفه و حکمت شیعه نیز به شعر و شاعری توجه ویژه ای داشتهاند افزود: شعر در رگ و پی حوزههای علمیه وجود دارد به طوری که شعر، حجم قابل توجهی از تاریخ تمدن اسلامی که خاستگاه آن حوزه های علمیه است را شامل میشود.
همچنین در این جشنواره کتاب «حکمت هنر»، شامل مجموعه ای از سلسله مباحث مرحوم آیت الله حائری شیرازی که سال گذشته توسط ایشان در نگارستان اشراق با موضوع حکمت هنر اسلامی برگزار شده، رونمایی شد.
نظر شما