روز جهانی داستان کوتاه به همت انجمن داستان سیمرغ نیشابور با حضور عدهای از نویسندگان در این شهر برگزار شد.
مصطفی بیان، داستان نویس و دبیر انجمن داستان سیمرغ نیشابور در آغاز این نشست ادبی به انتشار بیش از پنج جلد کتاب در بخش رمان و داستان کوتاه و همچنین برگزاری نشستهای ادبی با عنوان «شبهای داستان» در سال 96 اشاره کرد و ادامه داد:به همت نویسندگان جوان نیشابور و با کمک بخش خصوصی امروز میتوانیم اعلام کنیم نیشابور صاحب یک جایزه ادبی مستقل و خصوصی با عنوان «داستان کوتاه سیمرغ» است و امیدوارم این برنامه ها در سالهای آینده تداوم داشته باشد.
در ادامه این نشست ادبی، علیرضا نیرآبادی، مدرس داستان با اشاره به تاریخچه انجمنهای ادبی و فرهنگی در نیشابور، ابراز خرسندی کرد که فعالیتهای خیلی خوبی در حوزه ادبیات داستاننویسی به همت جوانان این شهرستان در سالهای اخیر صورت گرفته است و افزود کیفیت داستانها رو به رشد است.
مجید نصرآبادی، منتقد و مدرس داستان در این نشست اظهار کرد که داستاننویسان نباید ایده بکرشان را محدود به تعداد کلمه کنند. برخی ایدهها توانایی تبدیل شدن به رمان ده جلدی و برخی توانایی تبدیل به داستان کوتاه دارند. داستاننویس باید با تکیه بر تکنیک داستاننویسی و محتوا، داستان خوب بنویسد.
مرتضی فخری، رماننویس با اشاره به این که چرا داستان در ایران با اقبال روبهرو نمیشود، گفت: «علت این است که داستانهای ما، داستان ندارد. نویسنده های جوان ما باید به اطراف شان بیشتر توجه کنند و سوژه ی بکر و جذاب را به داستان های خوب تبدیل کنند.
نویسنده رمان «سی گاو» در بخش دیگری از سخنانش خبر از نگارش رمان ده جلدی به نام «صد سال مستی سایهها» داد و گفت در این رمان به تاریخ صد ساله معاصر ایران در نیشابور اشاره میشود.
حجت حسن ناظر با اشاره به محمد علی جمالزاده، پدر داستان کوتاه نوین در ایران گفت: «چه خوب است که نویسنده ای در ایران زندگی نکرده باشد اما او را پدر داستان کوتاه ایران بنامند.» این پژوهشگر با اشاره به فعالیتهای جمالزاده در خارج از ایران ادامه داد: «جمالزاده بیشتر عمر خود را در خارج از ایران سپری کرد. اما میتوان گفت که تمام تحقیقاتش درباره ایران و زبان فارسی و گسترده کردن دانش ایرانیان بود.»
در بخشی دیگر از این نشست نیز زهره احمدیان، امید شمسایی، فروغ خراشادی، سیما رحمتی و زهره محقق از اعضای انجمن داستان سیمرغ نیشابور، داستانهایشان را برای حاضران قرائت کردند.
در پایان برنامه داستان کوتاه «ویلان الدوله» اثر محمد علی جمالزاده توسط مرضیه سیفی خوانده شد.
نظر شما