وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین محفل شب های شعر تهران، گفت: همه نجواهای عاشقانه وقتی اوج میگیرد، زبان شعر پیدا میکند. شعر فرصت عشق ورزی و بیان عاشقانه است.
صالحی در این آئین بیان کرد: لحظه های خاصی که انسان فکر میکند به پایان دنیا رسیده، با یک شعر یا یک بیت، دریچه های جدیدی برای زندگی پدید می آید.
وی ادامه داد: جوهره مدنیت و تمدن فرهنگ و جوهره فرهنگ تفکرات است و فرهنگ و تمدن را در طول تاریخ شعر نگه داشته است. ایرانیت ما در طول تاریخ به شعر متصل است و همه جهان ما را به شعر و شاعرانمان می شناسند. بخش بزرگی از اتصال ما با جهان از طریق شعر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وقتی می خواهیم فرهنگ 1400 ساله بعد از اسلام را پیدا کنیم، شعر بهترین وسیله است. عرفان، فلسفه، اخلاق و تربیت و هرچیزی که به حکمت و فرهنگ ایرانی مربوط است، در شعر جای میگیرد. شعر، دایره المعارف فرهنگ ایرانی است.
سید عباس صالحی با اشاره به اینکه شعر برای ما سبک زندگی دارد، افزود: با شعر حتی نیایش و پرستش می کنیم. در نیمه شب ها که انسان با نجوا زمین را به آسمان متصل میکند، در کنار مفاتیح و صحیفه و ادعیه، با زبان شعر راهی از زمین به ملکوت می گشاید. با شعر جشن و عزا می گیریم. شعر ترنم تربیتی ماست و با آن خود را صیقل تربیتی میکنیم.
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: شعر فرصت عشق ورزی و بیان عاشقانه است. از طبیعت برای شعر الهام میگیریم و با شعر به طبیعت کمک می کنیم. شعر جولانگاه عشق مادرانه، عشق پاک زن به مرد و مرد به زن است. همه نجواهای عاشقانه وقتی اوج می گیرد، زبان شعر پیدا میکند.
وی افزود: شعر برای ما نوا و فضای حماسه و مقاومت است. وقتی برای عزت خود، وجبی از خاک خود را تسلیم نمیکنیم، این حماسه را با شعر نشان می دهیم و حفظ میکنیم. شعر، برای همه ما زندگی است.
استاد محمدعلی بهمنی، شایان مصلح، پونه نکوئی، جویا معروفی، سرور رجائی، بهمن ساکی، مرضیه فرمانی، محمدعلی سیار، احمد امیرخلیلی، علی محمد مودب و بهزاد خواجات از جمله شاعرانی بودند که در این محفل به شعرخوانی پرداختند.
نظر شما