معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
در کشورهای غربی بیشتر از ایران در مورد اخلاق دینی مطالعه صورت میگیرد
محسن جوادی در نشست «چشمانداز پژوهشهای اخلاق و دین در جهان امروز» گفت: بدون تردید در کشورهای غربی بیشتر از ایران در مورد اخلاق دینی مطالعه صورت میگیرد، البته برخی از این فعالیتها مغرضانه است و با غرضهای سیاسی انجام میشود اما تمام تحقیقات اینگونه نیست و برخی افراد آثار بسیار ارزشمندی تولید کردهاند.
وی افزود: زمانی بود که به دین و اخلاق دینی توجه نمیشد، ولی در حال حاضر در بسیاری از دانشگاهها به نقش دین و اخلاق توجه ویژهای میشود و اخلاق به یک مسئله پویا تبدیل شده است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال حاضر کتابها و آثار زیادی در مورد اخلاق دینی منتشر شده و بسیاری از دانشمندان و دانشگاههای غربی در مورد اخلاق دینی مطالعه میکنند.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه مسئله اخلاق دینی رونق بسیار زیادی پیدا کرده است، مسائل تطبیقی در حوزه اخلاق دینی نیز زیاد شده و به همین شاهد آثار بسیار خوبی در زمینه اخلاق دینی هستیم. مطالعات تطبیقی بسیار ارزشمند هستند و میتوانند بسیار راهگشا باشند و اخلاق دینی را تقویت کنند.
مدیر گروه اخلاق دانشگاه قم با اشاره به رابطه دین و اخلاق، بیان کرد: بدون تردید در کشورهای غربی بیشتر از ایران در مورد اخلاق دینی مطالعه صورت میگیرد، البته برخی از این فعالیتها مغرضانه است و با غرضهای سیاسی انجام میشود اما تمام تحقیقات اینگونه نیست و برخی افراد آثار بسیار ارزشمندی تولید کردهاند.
جوادی با بیان اینکه کتابها فرهنگ یک ملت و جامعه را میسازند، افزود: کتاب تاریخ اخلاق پزشکی ایران توسط یک غیرایرانی نوشته شده است، در این کتاب اسم پزشکانی ذکر شده که شاید ایرانیها توجه زیادی به آنها ندارند و این نشان میدهد که برخی آثار بسیار ارزشمند هستند.
وی گفت: متاسفانه در ایران به مسئله مطالعات اخلاقی توجه زیادی نمیشود و این بسیار خطرناک بوده و از دلایلی است که موجب شده در مسائل اخلاقی توفیق زیادی نداشته باشیم؛ به نظر میرسد باید در حوزه اخلاق کارهای جدیتر انجام شود تا زمینهای برای مواجهه با چالشها اخلاقی در زندگی داشته باشیم. باید کتابخانهای تخصصی حوزه اخلاق وجود داشته باشد تا تمام علاقهمندان و محققین به اخلاق دینی از آن استفاده کنند.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: برای اینکه در جامعه اخلاق دینی محقق شود، باید برنامهریزی دقیق صورت گیرد و حتی برخی افراد اعتقاد دارند که باید سازمانهایی برای این مسئله تشکیل شود.
مدیر گروه اخلاق دانشگاه قم با بیان اینکه اخلاق قرآنی در اصل برای فائق آمدن بر بحرانهای انسان در همه اعصار است، گفت: آن چیزی که امروز پویایی دارد، سهم و نقش ادیان توحیدی در اخلاق است، نقش دین در اخلاق قطعا مثبت است و در جایی که دین به سلامت معنوی و اخلاق کمک نکند، بدون تردید این مسئله مربوط به دین و آموزههای دینی نیست.
نظر شما