نویسنده و مترجم این رمان میگوید:
«ولگردهای دارما» در 1958 منتشر شد؛ رمانی که بخش بزرگی از آن درباره سفرهای کروآک در کوهها، جنگلها و جادههای امریکا و مکزیک است: درباره مراقبههای بودیستی، مکاشفهها، مفت سواریها و مهمانیهای بزرگ. «ولگردهای دارما» آنچنان مخاطبانش را تحت تاثیر قرار داد که جنبش عظیم «کولهپشتی» را در میان جوانان امریکا به راه انداخت: جوانانی که پس از خواندن رمان کولههاشان را بستند و به دل کوهها و جنگلها و جادهها زدند. بسیاری از منتقدان «ولگردهای دارما» را بهترین رمان کروآک میدانند. با انتشار رمانهای بعدی، روزبهروز بر شهرت کروآک افزوده شد و با آغاز دهه 1960 این شهرت دیگر کروآک را به ستوه آورد: آنقدری که خیلی از دوستانش افسردگی و مرگ او را، در 47سالگی و اوج شهرت و محبوبیتاش، ناشی از همین شهرت زیاد میدانستند.
در یادداشت پشت جلد کتاب میخوانیم:
«جک کروآک نه تنها خالق سبکی نوین در نوشتار بود، بلکه با آثارش تأثیر شگفتی بر زندگی مخاطبانش نیز گذاشت: از جیم موریسون، باب دیلن و تام ویتز آوازه خوان گرفته تا جانی دپ بازیگر، از چارلز بوکفسکی و ریچارد بروتیگان نویسنده گرفته تا رابرت فرانک عکاس، از «ایزی رایدر» دنیس هاپر گرفته تا «پاریس- تگزاس» ویم وندرس، از جنبش دانشجویی 1968 امریکا گرفته تا اشپونتیهای آلمان و دانشجویان عاصی فرانسه، خیل عظیمی از جوانان نسل جدید از آثار کروآک متأثر شدند. زندگینامهنویسهای جیم موریسون گفتهاند که او بسیار تحت تأثیر آثار کروآک و بهخصوص شخصیت دین موریرتی در رمان «در جاده» بوده و مشهور است که اگر کروآک نبود، د دُرز هم نبود.»
مجموعه داستان «کریسمس گردی: پیشنوشتارهای ناهار لخت» از ویلیام باروز و رمانهای «بارش کلاهمکزیکی» و «ویلارد و جایزههای بولینگاش» از ریچارد براتیگان از دیگر ترجمههای قدمی از آثار نسل بیت است.
نظر شما