مبدع جشنواره داستاننویسی ویژه ناشنوایان با اعلام خبر زمان برگزاری اختتامیه نخستین دوره این جشنواره مهمترین هدف این رویداد فرهنگی را آشنایی ناشنوایان با مفاهیم انتزاعی و برقراری ارتباط موثرتر آنها با جامعه عنوان کرد.
به گفته عارفی، ایده اصلی برگزاری این جشنواره سال 95 بعد از حضورم در همایش ویژه ناشنوایان به میزبانی مجتمع ناشران قم شکل گرفت.
این مربی داستاننویسی افزود: دورههای آموزش نویسندگی با حمایت مجتمع ناشران استان قم از 18 فروردینماه سال گذشته در این شهر برگزار شد و بعد از اعلام درخواست ناشنوایان علاقهمند به نویسندگی در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب تهران و برخی شهرهای دیگر در قالب دورههای دو روزه ادامه پیدا کرد. سهشنبههای هر هفته این دورهها همچنان در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار میشود.
به گفته عارفی نویسندگان ناشنوا شرکتکننده در دورهها از سراسر کشور آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند. داوران این دوره ابوتراب خسروی، علیاصغر عزتی پاک و کامران رحیمی(داستاننویس ناشنوا) 112 اثر را داوری کردند. داوران از بین 34 اثر، 10 داستان شامل سه اثر برگزیده و هفت اثر را شایسته تشویق تشخیص دادند.
عارفی با اشاره به انتشار آثار نویسندگان شرکتکننده در نخستین دوره جشنواره «صدای سکوت» گفت: از بین 34 اثر برگزیده ارسال 14 اثر در قالب کتاب «خش خش کفشهای من» و «زنگوله» نوشته مریم پگاه را به ترتیب از سوی انتشارات «داستان جمعه» و «کومه» منتشر شده است. همزمان با آیین اختتامیه این دو کتاب رونمایی میشوند.
مبدع نخستین جشنواره داستاننویسی دو قشر نابینا و ناشنوا هدف قرار بود و امیدوارم با حمایت نهادها و ارگانهای مرتبط این جشنواره برای دیگر گروههای هدف نیز برگزار شود. نخستین آثار ناشنوایان بیشتر در قالب دلنوشته و خاطره بود و به مرور کیفیت آثار ارتقا پیدا کرد و میتواند ادعا کرد که استعدادهای داستاننویس موفقی شناسایی شدند.
آیین اختتامیه نخستین جشنواره داستاننویسی ویژه ناشنوایان با عنوان «صدای سکوت» ساعت 15 تا 17پنجشنبه (23 فروردینماه) به میزبانی موسسه خانه کتاب برگزار میشود.
نظرات