هومن کاسبی در حال ترجمه کتابهای «الفبای آنارشیسم» و «سیاست پساآنارشیسم» است. وی همچنین قرار است تا چهار اثر جدید از نظریهپردازان بنیانگذار سنت آنارشیسم کلاسیک را ترجمه کند.
وی ادامه داد: کمبود این کتاب در زبان فارسی احساس میشد چون به طور مثال ما کتاب «آنارشیسم» از «کالین وارد» را داریم که به تاریخ نظریات میپردازد یا کتاب عظیم «آنارشیسم» از جورج وودکاک که چون بیش از حد حجیم است معمولاً مخاطبان تمایلی به مطالعه این اثر ندارند، اما این کتاب یک اثر کلاسیک بهشمار میآید که توسط یکی از نظریهپردازان و فعالان این حوزه نوشته شده و به زبان ساده مفاهیم بنیادی این سنت را توضیح میدهد.
این مترجم ادامه داد: به عبارت دیگر برکمن در قالب سلسلهای از پرسش و پاسخها به سادهترین صورت ممکن مبانی این حوزه را توضیح میدهد تا برای مخاطبی که از پیش با موضوع آشنا نیست قابل فهم باشد.
کاسبی همچنین درباره ترجمه «سیاست پساآنارشیسم» نیز توضیح داد: این کتاب در گامهای نهایی ترجمه است و ترجمه 80 درصد آن به پایان رسیده است. این اثر نخستین کتابی است که از این سنت نظری به فارسی ترجمه میشود و برعکس کتاب اول متن بسیار دشواری دارد و مستلزم آشنایی خواننده با سنتهای فلسفی است.
به گفته این مترجم، «سال نیومن» نویسنده «سیاست پساآنارشیسم»، پروژهای را کلید میزند که میتوان اسمش را نقد پساساختارگرایانه از آنارشیسم کلاسیک گذاشت و البته نویسنده کتاب از آن با عنوان «پساآنارشیسم» یاد میکند که به عبارتی بازاندیشی در سنت آنارشیسم کلاسیک از خلال مفاهیم و روشهای سنت پساساختارگرایی فرانسوی برای فراتر رفتن از چارچوبهای اومانیسم و روشنگری قرن هجدهم محسوب میشود. امیدواریم کتاب به زودی آماده چاپ شده و در صورت توافق با نشر مرکز به چاپ برسد.
کاسبی در ادامه با بیان اینکه با نشر افکار رایزنیهایی صورت گرفته که تا چهار اثر جدید نیز در این حوزه و از نظریهپردازان بنیانگذار سنت آنارشیسم کلاسیک ترجمه شوند، عنوان کرد: «آنارشیسم: فلسفه و آرمان (و چند مقاله دیگر)»، «مزارع، کارخانهها و کارگاهها، (یا ترکیب صنعت با کشاورزی و کار یدی با کار فکری)» و «یاری متقابل: عامل تکامل» نوشته پتر کروپوتکین و «اگو و خویشتن آن» نوشته ماکس اشتیرنر چهار اثری هستند که تا یک سال و نیم آینده کار ترجمه آنها به پایان میرسد و بدین ترتیب، با پایان کار، ادبیاتی غنی از آثار سنت آنارشیسم کلاسیک به زبان فارسی در دسترس خواهد بود.
نظر شما