چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷
ضرورت بازبینی روند تخصیص اعتبار به نهاد‌های فعال در عرصه نشر

وکیلی، با اشاره به تلاش مجلس برای هدایت بودجه‌‌های فرهنگی تاکید کرد که بودجه برخی از شاخه‌های فرهنگی بدون توجه به اولویت‌ها هزینه می‌شود.

محمد‌علی وکیلی؛ عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌‌(ابینا) درباره رویکرد و حمایت مجلس از اهل قلم بیان کرد: اهل قلم و نشر به دولت وابسته نیستند اما به نظر می‌رسد طی سال‌های اخیر حمایت از بخش فرهنگ از نظر اعتباری دچار انحرافاتی شده است. به‌عبارت دیگر منابع به بخش‌های خاصی تعلق می‌گیرد که اثرگذاری آن در حوزه فرهنگ و به‌ویژه نشر بسیار محدود است.   

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که تلاش‌هایی برای هدایت بودجه‌های فرهنگی شده است ادامه داد:‌ در مقوله فرهنگ اعم از عرصه‌های دینی، نشر، موسیقی، فیلم و تاتر نوعی تعارف بین فرهنگی وجود دارد. برخی از این شاخه‌ها مغضوبند و به‌طور کل به آن‌ها توجه نمی‌شود. بودجه سایر شاخه‌ها نیز با نگاه اولویت‌بندی تخصیص داده نمی‌شود.  

وکیلی با تاکید بر  اهمیت توجه نهاد‌های دولتی فعال در حوزه فرهنگ  ادامه داد: باید حوزه فرهنگ تفکیک موضوعی و اولویت‌بندی شود.   

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره زمان ورود مجلس شورای اسلامی به موضوع کپی‌رایت گفت:‌ سال‌هاست که موضوع کپی‌رایت در مجلس شورای اسلامی بحث می‌شود. به‌طورکلی دو نوع نگاه به کنوانسیون برن وجود دارد و شخصا معتقدم که برای صیانت از علم، کپی‌رایت لازم است.

وی اظهار کرد: برخی دیگر معتقدند به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم در کشور پذیرش کنوانسیون برن، احتمالا موجب می‌شود در بهره‌برداری از علم آسیب ببینیم؛ درحالی‌که معتقدم اگر به دنبال هدایت علم در مسیر درست هستیم باید به کنوانسیون برن بپیوندیم.

سی‌ویکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها