شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳
نگاهی به بورسیه‌های سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

یکی از برنامه‌های مهم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، اعطای بورسیه به نویسندگان، مترجمان و ناشران خارجی برای شرکت در این رویداد است. این برنامه که با استقبال فعالان نشر و شخصیت‌های فرهنگی خارجی مواجه شده است، در سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - هدف از این برنامه ترویج ترجمه و انتشار کتاب‌های فارسی به زبان‌های دیگر، تقویت جنبۀ علمی نمایشگاه کتاب تهران با دعوت از مهمانان ویژه و چهره‌های بین المللی، خرید و فروش کپی‌رایت و برقراری روابط گسترده میان مؤلفان و ناشران ایرانی با همتایان خود در سراسر جهان است.
 
بورسیه‌های سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به مهمانانی از کشورهای بنگلادش، الجزایر، آذربایجان، چین، ارمنستان، آلمان و  تونس تعلق گرفت. در این دوره دکتر عبدالصبورخان رئيس گروه زبان و ادبيات فارسی دانشگاه داکا  مترجم چندین اثر از فارسی به زبان بنگالی با معرفی و همکاری بنیاد سعدی در این نمایشگاه حضور پیدا کرد. دیگر مهمان این نمایشگاه نورمان شاهمردان اف مدیر انتشارات «امضاهای درخشان» ناشر آثار ایرانی از قبیل «روی ماه خداوند را ببوس»، «من گنجشک نیستم»، «نبوت»، «انسان و سرنوشت»، «اسلام و نیازهای زمان» (2 جلد)، «انسان کامل»،« احياى تفكر اسلامى»،« نقش آزادی در تربيت کودک» بود.

آقای فراس الجهمانی از کشور الجزایر دیگر ناشری بود که در این دوره اقدام به رونمایی از 8 عنوان کتاب ایرانی از انتشارات دانش نگار در حوزه کودک نمود. وی پیشتر نیز 6 کتاب دیگر از ایران منتشر کرده بود. تهمینه بیگم استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه راجشاهی تحصیلکرده رشته زبان و ادبیات فارسی از بنگلادش از دیگر مهمانان بورسیه بود. چی هو آ مدیر یک آژانس ادبی از کشور چین که تاکنون آثاری از جمهوری اسلامی ایران منتشر ساخته با هماهنگی آژانس ادبی کیا در این دوره از برنامه های بازار جهانی حضور پیدا کرد.

آقای گئورگ آساطوریان مترجم آثار ایرانی از قبیل سه سیب، داستان های کلیله و دمنه و قصه های عامیانه ایرانی و استاد دانشگاه از ارمنستان به پیشنهاد رایزنی فرهنگی کشورمان در جمهوری آذربایجان در این نمایشگاه حضور داشتند. خانم بتئا شفر مدرس نویسندگی و دارای سابقه برگزاری کارگاه های آموزشی از کشور آلمان نیز به پیشنهاد انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در این نمایشگاه حضور پیدا کرد. به دلیل حضور کشور تونس به عنوان شهر مهمان در این دوره از چهار ناشر تونسی با نامهای محمد صالح الرصاع، المنصف الشابي، سمير المسعودي و حافظ بو جميل مورد حمایت جهت حضور در سی و یکمین دوره نمایشگاه قرار گرفتند.

این دسته از مهمانان نمایشگاه بنا به حوزه تخصصی خود در برنامه های مختلف شرکت نمودند. در میان این میهمانان چهره دولتی حضور نداشت و منتخبان صرفا از میان چهره های شاخص بین المللی طی مشورت با نهادهای موثر فرهنگی انتخاب گردیدند.
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها