جمعه ۱۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲
آدم‌هایی که امروزی‌اند

«حامله و امپراتور» نخستین اثر داستانی هومن نحوی تجربه‌ای قابل تامل در داستان کوتاه نویسی ایرانی معاصر است. نحوی دست به خلق آدم‌هایی می‌زند که امروزی‌اند و دغدغه‌های‌شان قابل لمس است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مجموعه داستان «حامله و امپراتور» نوشته هومن نحوی در نشر نگاه منتشر شد. این مجموعه دربرگیرنده دوازده داستان کوتاه از این نویسنده است که هر کدام از داستان‌ها فضاهای خاص و متفاوتی را خلق می‌کنند. توجه نویسنده به ایجاد فضاهای خاص در داستان‌هایش را باید از مهم‌ترین مولفه‌های داستانی او به شمار آورد.

داستان نویس در مجموعه‌ای که برای انتشار انتخاب کرده است، برخوردار از لحن در خور فضاسازی‌های داستان‌هایش نیز هست و لحن داستان بنابر راوی‌ها و زاویه دیدشان متفاوت و خاص می‌شود. به این نمونه توجه کنید: «توي خانه يك كلكسيون از آن‌ها داشت. يك كشو پر از آن لاستيك‌هاي شفاف و نازك لوله‌اي شكل و كهنه... آن‌ها را همه جا پيدا مي‌كرد. توي كوچه، خيابان، خانه دوست‌هايش و داروخانه. آن‌ها را به شكل تكه نوارهايي پهن آويزان مي‌كرد تا درست و حسابي آبشان بچكد و خشك شوند... صداي بيسيم مي‌آمد. صداي جرثقيل. صداي بوق ماشين‌ها. صداي سر و صدا و داد و بيداد مردم توي كوچه. مي‌ترسيد كه اين بار از بوييدن جلوتر برود. مدام توي ذهنش فاصله‌اي كه بين او و انجام شدن كار بود را به خودش يادآوري مي‌كرد؛ «هنوز كه انجامش نداده‌اي...»

​نحوی با جسارت دست به خلق فضاهایی جدید و مدرن می‌زند و ابایی از این ندارد که از فضاهای حاکم بر اغلب داستان‌های ایرانی فراتر برود و فضای کارهایش را به سمت فضاهای شگفت و غریب بکشاند. در برخی داستان‌ها مانند «گاومیش» نویسنده از فضایی رئال و ملموس به سمت فضایی جادویی می‌رود و داستانی در سبک و سیاق رئالیسم جادویی خلق می‌کند.

بخشی از متن یکی از داستان‌های مجموعه: _ مثل هر تازه‌واردی دو، سه سالی هم طول کشید که به سرزمین و فرهنگ جدید و سنت‌های آن عادت کنیم. شبیه آن‌ها حرف بزنیم. شبیه آن‌ها بخندیم. مثل آن‌ها بخوابیم و همان‌طوری راه برویم که آن‌ها می‏‌روند. اما چیزی که به طور خاص می‏‌خواهم به آن اشاره کنم این است که این عادت کردن فرآیندی است که در عمل هیچ‌وقت به طور قطعی محقق نمی‏‌شود و پایانی ندارد، و از طرف دیگر عملاً از همان هفته‏‌ی اول شروع می‏‌شود. از همان روز دوم و سوم به بعد آدم در ذهن خود شروع می‏‌کند به نشانه‏‌گذاری جاهایی که بار اول آنها را پسندیده. مثل…

طنز و تمایل به امر شگفت از ویژگی‌هایی است که مخاطب را علاقه‌مند به خواندن داستان‌های این مجموعه می‌کند. برخی از داستان‌ها هم از مولفه‌های داستان‌های آخر الزمانی بهره می‌جویند و فضای‌شان چندان قابل مملوس نیست، اما نویسنده با مهارت مخاطب را وارد این فضای غریب می‌کند و جذابیتی ایجاد می‌کند که داستانش تا انتها خوانده شود.

نثر پر تحرک و گاه شوخ و طناز داستان‌ها نیز در این مجموعه قابل تامل‌اند.

مجموعه داستان «حامله و امپراتور» نوید داستان نویسی خلاق را می‌دهد که سال‌ها خوانده است و حالا با وسواس دست به گزینش داستان‌هایش برای رسیدن به مجموعه‌ای قابل تامل زده است.

«حامله و امپراتور» نوشته هومن نحوی را نشر نگاه با قیمت 13500 تومان منتشر کرده است.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها