کتاب «بررسی مصادیق نقض حقوق بشر آمریکایی» مبنای کار هنرمندان
بیش از هزار و 800 اثر به دبیرخانه سومین جشنواره بینالمللی حقوق بشر آمریکایی واصل شد
اسماعیل آجرلو دبیر سومین جشنواره بینالمللی حقوق بشر آمریکایی گفت: تاکنون هزار و 881 اثر از 780 هنرمند داخلی و خارجی در بخشهایی چون شعر، داستان و بخش علمی به دبیرخانه این جشنواره رسیده است. به گفته وی، قرار است آثار برگزیده در قالب کتاب منتشر شوند.
وی با اشاره به عملکرد متناقض آمریکا و هم پیمانانش در نقض حقوق بشر عنوان کرد: مصادیق نقض حقوق بشر آمریکایی در سه سطح دیده میشود؛ یک سطح از این مصادیق، داخلی است بدین معنی که ایالات متحده آمریکا، حقوق شهروندان خود را پایمال میکند که از آن جمله میتوان به ابعاد تبعیضهای نژادی و جنسیتی اشاره کرد. بخش دیگری از این مصادیق به نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح جهان برمیگردد که در این باره نیز میتوان اعمال تحریمها از سوی آمریکا و استفاده از بمب اتمی در جنگها اشاره کرد. اما سطح سوم این مصادیق نیز به موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکا نسبت به ایران بر میگردد که مصادیق مختلفی از آن پس از انقلاب اسلامی دیده شده است.
دبیر جشنواره بینالمللی حقوق بشر آمریکایی درباره بخشهای مختلف این جشنواره توضیح داد: در بخش علمی این جشنواره روز سهشنبه از ساعت 14 تا 17 نشستهای علمی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران این حوزه با محوریت کتابها و مقالات مربوطه برگزار میشود. این بخش در سال گذشته مورد استقبال زیادی قرار گرفت که به همین دلیل در این دوره تقویت شد.
وی با بیان اینکه امسال موضوعاتی را به گرایشهای هنری خود اضافه کردهایم، افزود: امسال مانند سنوات گذشته جشنواره در بخشهای مختلفی چون موشن گرافیک، اینفوگرافیک، پوستر، کاریکاتور، کارتون، شعر هجو، داستان کوتاه و ... برگزار میشود. همچنین بخش گرایش رسانهای نیز به جشنواره افزوده شده و قرار است سالهای آینده، بخش نمایش و سینما هم اضافه شود اما در سومین دوره توانستیم کلیپ و نماهنگ را به جمع موضوعات بیفزاییم.
به گفته این مقام مسئول، تاکنون هزار و 881 اثر از 780 هنرمند داخلی و خارجی به دبیرخانه این جشنواره رسیده که از این تعداد هزار و 270 اثر به 574 هنرمند داخلی و 611 اثر به 215 هنرمند خارجی از چهل کشور جهان اختصاص دارد.
آجرلو با بیان اینکه این میزان در مقایسه با سال گذشته 50 درصد بهویژه در بخش بینالملل رشد داشته افزود: تلاش ما این بوده که آثار برگزیده در جشنوارههای دیگر و یا آثار تکراری را از این جشنواره حذف کنیم بنابراین شاهد ارائه آثار دست اول در این دوره هستیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه در بخش علمی این جشنواره، کتابها و مقالات علمی و پژوهشی که در این زمینه نوشته و یا ترجمه شدهاند، مورد بررسی و داوری قرار میگیرند، یادآور شد: ایده بازیهای رایانهای، کلیپهای تصویری، اپلیکیشنهای موبایل و همچنین صفحات نشریات و رسانههای مختلف نوشتاری و تصویری، موضوعاتی هستند که در بخش رسانهای این جشنواره نقد و معرفی میشوند.
به گفته دبیر سومین جشنواره حقوق بشر آمریکایی، گرایش هنری شامل بخشهای موشن گرافیک، اینفو گرافیک، پوستر و کاریکاتور و گرایشهای ادبی شامل شعر هجو و داستان کوتاه نیز بخشهای دیگری از این جشنواره هستند؛ بخش بینالملل هم اینفوگرافیک، موشن گرافیک، پوستر و گرافیک را دربرمیگیرد.
آجرلو از نمایش و ارائه آثار برگزیده جشنواره حقوق بشر آمریکایی در شکل و قالبی متناسب خبر داد و افزود: مقالات برگزیده این جشنواره در قالب کتاب منتشر میشود؛ ضمن اینکه مقالات درجه علمی ـ پژوهشی دریافت میکنند و در یک فصلنامه با امتیاز علمی پژوهشی منتشر میشوند. علاوه بر این، آثار هنری هم به صورت نمایشگاههای مختلف در فضاهای حقیقی و مجازی، مدارس، دانشگاهها و ایستگاههای مترو ارائه میشوند. همچنین کارهای برگزیده در قالب نمایشگاههای دیجیتال به کشورهای مختلفی که ایران در آن رایزنی فرهنگی دارد سفر میکنند و نمایش داده میشوند.
دبیر جشنواره حقوق بشر آمریکایی با اشاره به اینکه کپی رایت آثار ارسالی به جشنواره حقوق بشر آمریکایی در اختیار دبیرخانه جشنواره است، گفت: ما از همان سال نخست برگزاری اعلام کردیم حق استفاده از همه آثار ارسال شده به جشنواره با ماست. ضمن اینکه به همه هنرمندانی که آثارشان به مرحله پایانی میرسند، مبلغی به عنوان حقالتالیف اختصاص مییابد. همچنین کلیپهای تصویری و آثار موسیقایی برگزیده را در اختیار صدا و سیما قرار میدهیم تا در برنامههای مختلف از آن استفاده کند.
آجرلو با بیان اینکه در روز اختتامیه جشنواره، میزبان هنرمندان خارجی شرکت کننده در سومین جشنواره حقوق بشر آمریکایی و همچنین اهالی فرهنگ و هنر برخی کشورها هستیم گفت: همین مساله به تعامل بیشتر و بهتر با کشورهای دیگر دنیا میانجامد. از سوی دیگر برگزاری این جشنواره بهانهای بوده تا ما ظرفیت و حساسیت هنرمندان خارجی را بسنجیم. راستش تصور نمیکردیم هنرمندان جهان، نسبت به این موضوع، چنین حساسسیتی نشان دهند. تا آنجا که امروز میتوانیم به شکلگیری یک کمپین جهانی با موضوع حقوق بشر آمریکایی امیدوار باشیم.
به گفته وی، فراخوان این جشنواره دی ماه ۱۳۹۶ اعلام و از هنرمندان خواسته شده تا کتاب «بررسی مصادیق نقض حقوق بشر آمریکایی» را مبنای کار خود قرار دهند. این کتاب نخستین اثر پژوهشی اسنادی است که سال گذشته به چاپ رسیده و در آن به اسنادی از خود کشورهای غربی اشاره شده که البته هیچ گونه تحلیلی را در بر نمیگیرد. اما این کتاب میتواند مبنای خوبی برای تولید آثار قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، مراسم اختتامیه این جشنواره ۱۲ تیرماه جاری در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود.
نظر شما