گابریل گارسیا مارکز و دیگر نویسندگان اولین رمانهای خود را با ماشین تحریر نوشتند و روی این دستگاه تعصب خاصی داشتند. تاریخچه ساخت ماشین تحریر حکایتهای جالبی دارد.
گابریل گارسیا مارکز نویسنده مشهور کلمبیایی از ماشین تحریر با عنوان اسلحه یاد میکند. به مناسبت ایام ثبت ماشین تحریر حقایق جالبی درباره تاریخچه استفاده و کاربرد این وسیله جمعآوری شده است که در زیر آمده است:
1. کریستوفر شولز 50 دستگاه ماشین تحریر در سال 1873 میلادی تولید کرد ولی نتوانست هیچ کدام یک از آنها را بفروشد. او حق ثبت اختراع خود را به شرکت اسلحهسازی فیلو رمینگتون فروخت. ولی یک سال بعد مردم با این دستگاه آشنا شدند و برادران رمینگتون این دستگاه را فروختند.
2. در سالهای 1890 میلادی شخصی به نام جان توماس اندروود حق ساخت و فروش ماشین تحریر را از شرکت رمینگتون خریداری کرد. نیروی دریایی آمریکا 250 عدد از این دستگاه را در سال 1897 سفارش داد تا نامههای اداری خود را با این دستگاه بنویسد. اندروود کارخانه بزرگتری تاسیس کرد و از سال 1915 با بیش از 7هزار کارگر روزانه در حدود 500 دستگاه ماشین تحریر تولید کرد.
3. شولز با اینکه در بازاریابی اختراع خود ناموفق بود، از این مسئله اطلاع داشت که ماشین تحریر میتواند وسیله مناسبی برای ورود زنان به عرصههای اجتماعی باشد. در آن زمان اولین بار زنان به واسطه این دستگاه وارد ادارات آمریکا شدند و توانست در عرصههای اجتماعی حضور داشته باشند. آنها اولین بار به عنوان تایپیست وارد عرصه سیاسی اجتماعی آمریکا شدند ولی بعد توانستند به مشاغل مهمتری برسند.
4. مارک تواین نویسنده مشهور آمریکایی اولین نویسندهای بود که نوشتههای خود را تایپ میکرد. او در سال 1874 یک ماشین تحریر خرید و رمانهای خود را تایپ کرد. بعد از او همینگوی و فلمینگ کارهای خود را به صورت تایپ شده به ناشران میدادند که این نوشتهها هم اکنون در موزه نگهداری میشود.
5. در سال 1909 میلادی شخصی به نام جی.سی. میرز با الهام از ماشین تحریر زیروگراف را طراحی کرد که به افراد اجازه میداد برای هم اطلاعات ارسال کنند که تقریباً شبیه نامههای الکترونیکی امروزی بود.
6. ترتیب چینش حروف روی کیبوردهای امروزی کامپیوترها و ابزارهای هوشمند الکترونیک همان چینش دستگاه ماشین تحریر اولیه شولز است. این چینش به آرایشQWERTY معروف است. شولز ابتدا میخواست بر اساس حروف الفبای انگلیسی دکمههای ماشین تحریر خود را بچیند ولی مشکلاتی برای این وجود داشت. ماشین تحریر او از میله های فلزی تشکیل شده بودند که هر میله تصویر آینه از یک حرف یا کاراکتر در پایان آن بود. دراین میله ، تمام حروف از A تا انتها به گونه ای برای تایپیست ها قرار گرفته بود که به آسانی بتوانند حروف روی صفحه کلید را نگاه کنند و تایپ را بسیار سریع انجام دهند. اما در این روش یک مشکل طبیعی وجود داشت و آن ترتیب حروف بود. ابزاری که در گذشته برای تایپ کردن سریع ساخته شده بود، از میله های چوبی مجاور هم بود، که کار را با تلاش های اضافی تایپیست به صورت دستی زیاد می کرد. این مشکل بیشتر برای کلیدهای مجاور هم که اغلب زیاد مورد استفاده قرار می گرفتند وجود داشت. شولز برای رفع این مشکل لیستی از تمام حروف در زبان انگلیسی را تهیه نمود و پس از مطالعه بر روی آن طرح جدیدی را ارائه داد. هدف از این طرح این بود که حروف درگیر باهم ،دور از هم روی صفحه کلید قرار گیرند.
7. بعد از دستگاه شولز خیلیها تلاش کردند ماشینهای جدیدی جایگزین ماشین تحریر شولز کنند که ویلیام دیلی یکی از این افراد بود. دیلی در سال 1932 ماشین تایپی ابداء کرد که خیلی سریعتر از ماشین تحریر شولز بود ولی مردم به ماشین تحریر شولز عادت کرده بودند و تا کنون هم این عادت ترک نشده است.
8. راپرت تی. گولد باستان شناس و متخصص خطوط قدیمی یکی از کسانی است که شاید بیشترین علاقه را به ماشین تحریر داشت. او در طول 71 سال عمر خود بیشترین کلکسیون ماشینهای تحریر را در اختیار داشت. او در سال 1940 اولین کتاب تاریخچه ماشینهای تحریر را نوشت که یک سال بعد از مرگش یعنی در سال 1949 با عنوان «داستان ماشین تحریر» منتشر شد.
نظر شما