دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۳
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ثبت سفارش و تخصیص ارز برای کاغذ نقش تائیدی دارد

صالحی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به شرایط موجود در قیمت بازار کاغذ طبق جلساتی که با وزارت صمت و بانک مرکزی داشته مقرر شد در ثبت سفارش و تخصیص ارز برای کاغذ و ملزومات آن علاوه بر نقش سیاستگذاری نقش تائیدی نیز داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی پیش از ظهر امروز در جلسه کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این مطلب افزود: این وزارتخانه به اعتبار اینکه در سال‌های گذشته تعادل در بازار کاغذ وجود داشت به جز نقش سیاستگذاری از جمله اینکه کاغذ در ردیف کالاهای اساسی قرار بگیرد و... دخالت دیگری در این امر نداشت ولی امروز با توجه به شرایط ایجاد شده در این بازار نقش تائیدی نیز در این زمینه دارد.
 
وی ادامه داد: نقش تائیدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ثبت سفارش و تخصیص ارز کاغذ مسئولیت‌هایی را برای آن به وجود می‌آورد که از آن جمله باید مراقب بود که اشتباهات و مشکلات گذشته تکرار نشود.
 
وی با اشاره به چند نرخی شدن بازار کالاها از جمله ارز کاغذ تصریح کرد: وقتی ارز چند نرخی می‌شود به‌طور قطع فسادهایی در این زمینه به وجود می‌آید و اگر ما با نظارت بالا در این حوزه حرکت کنیم و به گونه‌ای مسیر را طی کنیم که اعتماد اجتماعی ایجاد شود جلوی بسیاری از این فسادها گرفته می‌شود.
 
وی با اشاره به آمارهای مختلف قیمت کاغذ در بازار ادامه داد: ضعف در شفافیت آماری در این زمینه داریم و باید جلسه‌ای با وزارت صمت و بانک مرکزی داشته باشیم تا به تفاهم آماری در قیمت واقعی کاغذ در بازار برسیم.
 
صالحی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به وجود کمیته‌های مختلف در حوزه کاغذ، بر تشکیل جلسه‌ای با وزارت صمت و بانک مرکزی برای شفافیت در روند فرآیندی و مشخص شدن ساختار مدیریتی در این حوزه تاکید کرد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در ادامه افزود: برآورد قیمت واقعی کاغذ براساس نظر کمیته قیمت و تنظیم بازار نیز ضروری است و تسریع در مراحل مختلف ثبت و سفارش کاغذ نیز از ملزومات محسوب می‌شود.
 
صالحی خطاب به اعضای کارگروه کاغذ گفت: نظارت بر مراحل پس از ترخیص تا مرحله توزیع، توجه به جوانب گوناگون و دیگر ملزومات کاغذ ازجمله مرکب و زینک و ...، مدیریت بر مصرف کاغذ، توجه به انواع کاغذهای مورد نیاز مانند کاغذ گلاسه و ال دبلیو سی، توجه به مراحل ترخیص کاغذ از گمرک ... ازجمله مواردی است که از سوی شما پیشنهاد شده و پیگیری آن‌ها ضروری است.
 
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد باید کمیته ای متشکل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگانی از بانک مرکزی، وزارت صمت و صنوف مرتبط در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شود و در آن هم برای نحوه چگونگی تامین کاغذ و نظارت در توزیع آن رسیدگی شود.
 
در ابتدای این جلسه همایون امیرزاده نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ ضمن ارئه گزارشی از قیمت های مختلف در بازار کاغذ گفت: در حال حاضر ٦٥هزار تن نیاز واقعی به کاغذ روزنامه داریم و نیاز کاغذ چاپ و تحریر نیز ٣٢٠ هزار تن است.
 
وی افزود: نیاز به کاغذ برای موارد عمومی ٤٠ تا ٥٠ هزار تن، ٩٠هزار تن برای اقلام اداری، ٦٠هزار تن برای کتاب‌های کمک درسی و ٤٠ تا ٥٠هزار تن برای آموزش و پرورش است.
 
امیرزاده ادامه داد: به‌طور کل تولید داخلی کاغذ ٢هزار و ٨٨٥ تن بوده که کمتر از نیم درصد از نیاز کشور را تامین می‌کرده است.
 
وی با مقایسه واردات کاغذ در ٤ ماهه اول سال‌های ٩٦ و ٩٧ افزود: در سال ٩٦ واردات کاغذ روزنامه ٢٦هزار تن و در سال ٩٧، ١٥ هزار تن بوده است. در سال ٩٦ واردات کاغذ چاپ و تحریر ١٠٩هزار تن و در سال ٩٧ ، ٨٣هزار تن بوده است.
 
وی ادامه داد: واردات کاغذ بالکی در سال ٩٦ یک هزار تن و در سال ٩٧، ٢هزار و ٦٠٠ تن بوده است و ال دبلیو سی در سال ٩٦ یک هزار و ٣٠٠ تن و امسال یک هزار تن بوده است.
 
امیرزاده در عین حال تصریح کرد: با توجه به این آمار در مجموع ٢٦ درصد معدل منفی در موضوع واردات کاغذ داشته‌ایم. و در ٤ ماهه اول سال ٩٦، ١٣٧هزار تن کاغد وارداتی و در همین بازه زمانی در سال جاری ١٠١هزار تن کاغذ وارداتی داشته‌ایم.
 
وی با اشاره به میزان نیاز کاغذ در چهار ماهه سال جاری گفت: در این مدت به ٢٢هزار تن کاغذ روزنامه، ١٠٦هزار تن کاغذ چاپ و تحریر، هزار و ٦٠٠ تن کاغذ بالکی و هزار و ٦٠٠ تن کاغذ ال دبلیو سی (lwc) نیاز داریم.
 
نماینده کارگروه ساماندهی کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: موجودی انبارهای رسمی نیز ٣٠هزار تن در بخش کاغذ چاپ و تحریر، ٩هزار تن در کاغذ روزنامه است.
 
وی با اشاره به نامه وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) به رییس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر میزان تخصیص ارز برای کاغذ گفت: براساس این نامه  ٢٧٥میلیون دلار تخصیص ارز برای کاغذ در سال جاری داشته ایم.
 
امیرزاده ادامه داد: در تاریخ ٢٣ تیرماه سال جاری ٦٨٣ فقره ثبت سفارش داشته‌ایم.
 
در ادامه این جلسه محمد سلطانی‌فر؛ معاون امور مطبوعاتی نیز گفت: پس از یازدهم اردیبهشت که سیاست های جدید درباره کاغذ ابلاغ شد تصور بر این بود که کاغذ بر اساس ارز ٤٢٠٠ تومان در بازار خریداری شود ولی وقتی برخی کاغذ روزنامه وارد کشور نکردند ما مجبور به ورود مستقیم در این زمینه شدیم و این امر منجر به تشکیل کمیته کاغذ متشکل از تجار، فروشندگان کاغذ، صاحبان روزنامه و برخی از دست اندرکاران کاغذ شد.
 
وی افزود: یکی از اهداف تشکیل این کمیته این بود که در دوران تحریم بتوانیم حجم زیادی کاغذ وارد کشور کنیم و مسیر تسهیلات در این زمینه را افزایش دهیم و با توجه به نیاز تولیدکنندگان کاغذ سعی کردیم نگاه نظارتی در این زمینه داشته باشیم و از افزایش قیمت کاغذ از سوی سودجویان جلوگیری کنیم.
 
سلطانی‌فر تاکید کرد: مشکل اصلی در زمینه کاغذ آمار است. ما آمار درستی از میزان کاغذ روزنامه با تخصیص ارز نداریم.
 
وی ادامه داد: با شرکت چوب و کاغذ مازندران نیز جلسات متعددی داشته این و این جلسات منجر به امضای تفاهم‌نامه‌ای در جهت تولید ٤٠هزار تنی کاغذ (در صورت اختصاص چوب به آن ها) در سال جاری شده است.
 
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور مطبوعاتی با اشاره به درختان و چوب‌های شکسته و افتاده در جنگل‌ها تاکید کرد: ١٢٠ هزار تن چوب شکسته و افتاده در جنگل‌ها و مراتع وجود دارد که سرمایه عظیمی برای تولید کاغذ محسوب می‌شود.
 
وی در عین حال تصریح کرد: علاوه بر اینکه این چوب‌ها به‌عنوان سرمایه محسوب می‌شوند در‌عین حال اگر برداشته نشوند عوارض عدیده‌ای برای جنگل‌ها ازجمله تولید گاز متان که منجر به آنش سورزی می‌شود به دنبال خواهد داشت. بنابراین جمع‌آوری درختان و چوب‌های افتاده در جنگل علاوه بر تولید کاغذ به اصلاح جنگل نیز کمک می‌کند و مسولان این امر باید به این موضوع توجه داشته باشند.
 
سلطانی‌فر ادامه داد: در حال حاضر به ٧٠ تا ٩٠هزار تن کاغذ روزنامه نیاز داریم و در کمیته کاغذ باید به این امر به‌عنوان اولویت توجه شود.
 
در این جلسه اعضای حاضر به طرح پیشنهادات کوتاه مدت و بلندمدت خود در زمینه حل مسائل و مشکلات کاغذ و ملزومات آن پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها