یکشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۱
قمار مجازی کتابخانه نیویورک /رمان اینستاگرامی چقدر موفق خواهد بود؟

کتابخانه عمومی شهر نیویورک به تازگی از طرح جدید خود برای مطالعه رمان‌ در شبکه اینستاگرام رونمایی کرده است. در حال حاضر سه رمان برای اینستاگرامی‌ها تهیه شده است ولی خیلی از کاربران به موفقیت آن امیدوار نیستند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  به نقل از گودایریدر، کتابخانه عمومی شهر نیویورک یکی از بزرگترین کتابخانه‌های جهان پروژه‌ای برای مطالعه کتاب در شبکه اجتماعی اینستاگرام راه‌اندازی کرده است. در این پروژه داستان و رمان‌های قدیمی به صورت خاصی برای مطالعه قرار داده می‌شود و کاربران اینستاگرامی می‌توانند با مراجعه به صفحه کتابخانه کتاب‌‌ها را مطالعه کنند. اینستاگرام شبکه‌ به اشتراک گذاری تصاویر است که چند سال پیش توسط مارک زاکربرگ موسس فیس‌بوک خریداری شد.
 
کتابخانه عمومی شهر نیویورک صاحب گنجینه عظیمی از کتاب‌های چاپی و الکترونیک است. این کتابخانه در صفحه اینستاگرامی خود پروژه مطالعه کتاب های داستان را درحالی آغاز کرده که بسیاری از کاربران و صاحب نظران اعتقاد دارند این پروژه نمی‌تواند چندان موفق شود.
مسئولان کتابخانه می‌گویند هدف از اجرای این پروژه آشنایی و دسترسی کاربران اینستاگرام با داستان‌های کلاسیک است. در حال حاضر سه داستان آلیس در سرزمین عجایب نوشته لوئیس کارول، کاغذدیواری زرد شارلوت پرکینز گیلمن و مسخ نوشته فرانتس کافکا اولین کتاب‌های این پروژه اینستاگرامی هستند.
 
 کاربران با مراجعه به صفحه اینستاگرام کتابخانه عمومی نیویورک (nypl@) می‌توانند روی دکمه‌های مربوط به داستان‌های مذکور کلیک کرده و وارد صفحه مخصوص مطالعه داستان شوند. مسئولین کتابخانه این نوع مطالعه کتاب را ایده‌پردازی جدید در عرصه بازار کتاب می‌دانند ولی خود کاربران اینستاگرامی چندان از آن استقبال نمی‌کنند.
 
هرچند کتابخانه نیویورک امکانات خوبی برای مطالعه کتاب توسط کاربران اینستاگرامی در نظر گرفته است ولی به گفته کاربران این شبکه حوصله حضور در اینستاگرام چند دقیقه بیشتر نیست و اکثر اینستاگرامی‌ها ترجیح می‌دهند در چند ثانیه و چند دقیقه تصاویر را نگاه کنند و از آن خارج شوند.
 
کارشناسان می‌گویند این پروژه شبیه قمار مجازی است که مسئولان کتابخانه نیویورک انجام داده‌اند. این سوال مطرح است که آیا کسی کتاب الکترونیک در اینستاگرام مطالعه خواهد کرد؟ سارا کاسون یکی از کاربران این شبکه می‌گوید این پروژه به نظر غیرواقعی می‌رسد چون اینستاگرام ظرفیت ساعت‌ها حضور کاربران را ندارد. بیشتر کاربران کتاب‌های الکترونیک دستگاه کیندل خودشان را برای مطالعه اینگونه کتاب‌ها ترجیح می‌دهند. جنینگز براون دیگر کاربر درباره پروژه آن را تنها جالب عنوان می‌کند ولی اعتقاد دارد چنین پروژه‌ای خیلی موفق نخواهد بود.
 
کتابخانه شهر نیویورک در اجرای پروژه‌های اینچنین زبانزد خاص و عام است ولی تجربه نشان داده کمتر در طرح‌های نوآورانه خود موفق بوده است. در سال 2016 این کتابخانه برنامه‌ای تحت وب طراحی کرد تا کاربران کتابخانه از طریق وب سایت آن بتوانند به حدود 300هزار کتاب الکترونیک موجود دسترسی پیدا کنند ولی این طرح در آن سال چندان مورد استقبال قرار نگرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها